Șoimii Lipova

Lipova trece la scor de neprezentare de Dumbrăvița! Săbău: „Ghinionul de altădată s-a întors” v.s. Bălu: „Astăzi nu am fi marcat nici cu mâna” +FOTO





Cel puțin pe terenul din Pâncota, Lipova pare o „bestia nera” pentru Dumbrăvița. După 2-7 în urmă cu un an, timișenii au pierdut din nou la scor: 0-3 și își amână atacul la podiumul Ligii a 3-a. În schimb, „șoimii” leagă pentru prima oară în acest sezon două succese la rând și mai ales pare să-și fi recăpătat pofta de gol, inclusiv prin atacanții săi.

Andrei Sulea s-a deblocat la Pecica, iar azi a izbutit „dubla” în poarta lui Miklos, în timp ce Dennis Rusu, folosit și el în ofensivă pentru a doua rundă consecutivă, a marcat din nou. Și încă un gol inedit pentru el, cu o lovitură de cap dintre puternicii fundași ai Dumbrăviței. „Nu a fost o victorie ușoară, dar ghinionul de altădată s-a întors. Am avut puțină șansă, căci la 0-0 adversarii au avut două ocazii mari. Dacă marcau, era mai greu jocul. Mă bucur că am controlat jocul de la început, am avut o posesie mai bună, inițiativă superioară și cred că nu greșesc când spun că inițiativa aduce rezultatul în fotbal. Eu antrenez fotbal aici, nu o să mă abat niciodată, chiar dacă nu tot timpul rezultatele vin precum te-ai aștepta, în funcție de investiții. Am învățat din fotbal că nu poți câștiga meci de meci doar dacă te aperi, trebuie să ataci. Se întâmplă să și pierzi când ataci, dar pentru a câștiga trebuie să ataci. O altă lecție din fotbal pe care am învățat-o e că atunci când adversarul e în inferioritate, trebuie să joci în continuare, să pui presiune, să creezi, nu să te retragi și să o lași mai moale. Mă bucur că le-am insuflat asta jucătorilor, și prin schimbările făcute am continuat să avem inițiativa, nu am așteptat să vină ei peste noi, ci am avut noi posesia. Mă bucur că am mai marcat, am mai și ratat un penalty și alte ocazii, iar toate acestea vin după o mentalitate de a ataca mereu și de a avea posesia. E evident că orice echipă care iese la joc ne avantajează, dar dacă rămânea 0-0 nu știu dacă cei de la Dumbrăvița s-ar fi deschis atât de mult”, a fost comentariul lui Flavius Sabău.

Antrenorul „alb-albaștrilor” a vorbit și despre regăsirea lui Andrei Sulea, dar și despre debutul în Liga 3-a al lui Alex Hațegan, un junior de 18 ani împrumutat de la UTA. „Dacă marchează atacantul, atunci vin și rezultatele, asta am căutat mereu. Să găsim oameni cu psihicul tare, care pot trece peste perioada nefastă. Orice ai antrena, oricât ai face, mereu trebuie să apară un jucător care să facă diferența. Lucrăm de trei ani de zile astfel de faze ca și cele din care am marcat azi. Hațegan e un băiat inteligent, dar mai avem de muncit la fizic cu el, mă voi baza mai mult pe el de la anul”, a mai punctat fost fundaș.

Dumbrăvița păcătuiește prin inconstanță în acest debut de sezon, iar reultatele nu sunt deloc cele așteptate. Contra lipovanilor, „alb-verzii” au plătit tribut și eliminării lui Străuț în debutul actului secund, la scorul de 1-0 pentru gazde. „Din păcate asta e realitatea, în loc să intrăm cu avantaj confortabil la pauză, am intrat cu dezavantaj. În prima repriză am avut un joc bun, cu ocazii clare, monumentale le pot numi. În fotbal s-au văzut ratări mereu, sunt convins că astăzi nu am fi marcat nici cu mâna, intervenea ceva și atunci. În partea a doua, eram obligați să ieșim la joc, dar când am rămas și în zece misiunea celor de la Lipova a fost ușoară. Ei formează o echipă bună, care are posesia, care pasează bine. Îmi pare rău, fiindcă astăzi am fi putut câștiga dacă făceam noi 2-0, dar ei au fost cei care au dat trei goluri fără a lua vreunul. Îi felicit, rezultatul este clar. Jocul acesta bun îmi dă speranțe, am început greu campionatul, dar după victoria cu Poli avem un joc consistent, bun. La final, Lipova și Dumbrăvița vor fi în față pentru că suntem două echipe bune”, a punctat și Sorin Bălu, tehnicianul timișenilor, care a motivat și lăsarea pe bancă a fostului căpitan al Sebișului: „Enciu vine după o accidentare, nu are încă un ritm bun de joc, dar ne bazăm pe el și pe viitor ne va ajuta mult”.


Galerie foto de la partida Șoimii Lipova – Dumbrăvița, scor 3-0

https://www.flickr.com/photos/95487995@N07/albums/72157711400273857


 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button