UTA Arad

Balint, după a doua remiză externă în trei zile: „Dacă am fi marcat în prima repriză, gestionam altfel partida. Până la urmă, e un punct câștigat”





UTA pune la păstrare două puncte după deplasările grele de pe „Cluj Arena” și „Nicolae Dobrin”, din Pitești și se apropie la două lungimi de undă de liderul CS Mioveni, cu două partide mai puțin disputate. Ca și împotriva Universității, „roș-albii” au regretul unor ratări importante, dar, pe de altă parte, și gazdele de la FC Argeș puteau da lovitura. A rezultat o remiză justă, ce face din „Bătrâna Doamnă” o echipă imbatabilă de două luni și jumătate.

De altfel, la final, Laszlo Balint a recunoscut că deznodământul confruntării putea fi oricare. „Știam că FC Argeș este o echipă foarte organizată, mai ales pe partea defensivă. S-a văzut și astăzi, au încercat să ne surprindă cu jucătorii rapizi din compartimentul ofensiv. Până la urmă, meciul putea să se decidă în favoarea oricărei echipe, pentru că au fost ocazii importante și pentru noi și pentru FC Argeș. Țin să-l felicit pe Ionuț Badea pentru că face o treabă foarte bună, în ultimele etape FC Argeș arată din ce în ce mai bine. Noi trebuie să luăm partea pozitivă din acest meci, am controlat jocul în marea majoritatea sa, am reușit să avem o posesie, din păcate nu am reușit să împingem liniile de construcție foarte sus. Dar asta și pentru că adversarii au încercat și au reușit de multe ori să ne blocheze atacurile poziționale. Știam că vom avea situații în urma unor faze fixe, așa s-a și întâmplat.  Cred că dacă am fi marcat în prima repriză, gestionam altfel partida. În partea a doua, FC Argeș a avut acele ocazii pe greșeli individuale mari ale noastre. Noi am insistat, am încercat să presăm chiar și înspre final. Bravo jucătorilor mei pentru că au avut acest spirit și această atitudine de a crede în victorie până în ultima secundă. Sunt supărați, sunt frustrați că din aceste două deplasări am reușit să luăm doar două puncte, dar U Cluj și FC Argeș sunt două echipe puternice, cel puțin pe propriul teren. Până la urmă este un punct câștigat, fără gol primit, iar acestea sunt aspecte pozitive. Sunt puncte adunate, rămânem acolo, chiar dacă mai avem restanțe”, a subliniat anrenorul utist la conferința de presă de după meci.

Pe lângă Isac (accidentat la inghinali) și Rus (suspendat), UTA l-a pierdut și pe Alin Șeroni după 39 de minute, la Pitești. „Din păcate, și astăzi ne-am confruntat cu indisponibilități. În primul rând, ne-a lipsit căpitanul Rus, am avut puține soluții pe bancă. Mai mult, Șeroni a trebuit să iasă de pe teren în prima repriză, e o problemă medical. Sunt puțin îngrijorat, mai ales pentru că și era un jucător pe a cărui prospețime mă bazam, pentru că nu jucase în ultimele meciuri și tocmai de aia am încercat să punem în practică un sistem de rotație acolo, la fundașii centrali. Trebuie să vedem exact despre ce e vorba la el.  Este un program dificil, băieții au înțeles, strâng din dinți cu toții. E de apreciat caracterul de care dau dovadă și modul în care se implică în aceste meciuri, chiar dacă nu este deloc ușor. Avem parte de acest program cu adevărat infernal, dar aceasta este situația și mergem cu curaj și cu încredere mai departe, abordând fiecare meci la victorie. Trebuie să scoatem maxim din fiecare partidă, până la urmă asta este concluzia, ăsta este scopul principal”, a adăugat Balint.

Pentru Campioana Provinciei urmează etapa intermediară, de miercuri, de la Arad, cu Gloria Buăzu. „Sper să avem cât mai mulți jucători apți, pentru că ne vom confrunta cu un nou adversar dificil. Sperăm că ne va ajuta și aportul publicului, ca de fiecare dată”, a mai punctat tânărul tehnician.

Cristi Oroian a ridicat la trei numărul juniorilor din primul „11” al arădenilor cu FC Argeș, lângă titularii de la Cluj, A. Rus și Hrezdac. „Este un jucător cu calitate, nu a strălucit astăzi pentru că FC Argeș a făcut un joc impecabil din punct de vedere defensiv, cu foarte puține greșeli. Oroian este tehnic, un jucător de spațiu, azi a beneficiat de puține spații și, din păcate, nici fizicul lui nu-l ajută în aceste dueluri unu la unu. Are potențial să crească, el știe și muncește”, a încheiau Gyuszi Balint.

Imediat după meci, delegația arădeană s-a pus pe autocar și se întoarce după 5 zile acasă. Mâine e liber, iar de luni începe pregătirea confruntării cu echipa lui Ilie Stan, programată miercuri, de la ora 14, pe arena „Motorul”, din Arad.

FOTO: Fotbal Club Arges Pitesti (Facebook)









13 comentarii

  1. Sa joci la alibi sa nu pierzi asa sa jucat azi prea multi accidentați ceva ne e normal asa de multi accidentați cu probleme musculare

    0
    0
  2. Calculează cât reprezintă cota care îți revine ție din banii publici care intră la UTA și îți returnez eu suma asta, să nu mai suferi că banul tău ajunge la clubul ăsta. Penibilule!

    0
    0
    1. Si terenuri bune de antrenament! Ai călcat pe terenul denivelat de pe motoru2 cu iarbă pe care se pregatesc ai nostrii eroi? Cum frast să nu se accidenteze pe așa teren?!

      0
      0
      1. Corectă observația Claudiu. Și nu e vorba doar de accidentări. Cum să pregătești un joc de posesie, în viteză, din devieri, așa cum vor mulți?! Terenul ăla e aproape un tăpșan. Tot respectul pentru Balint că nu se plânge și nu caută scuze.

        0
        0
  3. FELICITARI D-le LASZLO BALINT pt. rezultatul obtinut la Pitesti intr-un meci dificil , cu putin noroc baietii puteau castiga !!! In pauza de iarna, cu siguranta UTA. va deveni mult mai puternica !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  4. Una peste alta,eu ma declar multumit de cele 2 puncte aduse in aceasta prelungita deplasare,chiar daca,patimas fiind,mi-as fi dorit mai mult…Clujul era de batut la scor daca meciul se juca la termen…iar Argesul,de la venirea lui Badea,va fi o nuca tare pentru oricine…
    In rest,ma ingrijoreaza aceste accidentari si acea prospetime viabila,care nu prea mai vine de pe banca….Vom vedea curand si daca amanarea meciurilor a fost de bun augur.
    S-a vazut lipsa lui C.Rus,cel putin….Sa speram in recuperarea cat mai grabnica a accidentatilor.
    In rest cifrele tin cu noi,cu plusuri si minusuri pe care Balint le vede si le stie…
    Forza UTA!!!!!!

    0
    0
  5. Sunt aradean dar traiesc departe de Romania si cu ajutorul internetului ma uit cu placere la meciurile echipei mele de suflet UTA. Imi doresc din tot sufletul ca UTA mea sa ajunga din nou in prima liga si sunt convins ca atat jucatorii cat si intreaga echipa de antrenori fac tot ce pot meci de meci sa indeplineasca acest obiectiv.
    Nu pot decat sa strig din tot sufletul ca atunci cand puteam sa merg pe stadion HAIDE UTA HAI ARADUL!!!!!!!

    0
    0
  6. 1. Terenul era tapsan si pentru argeaeni, totusi ei au pasat mai bine 2 UTA a plecat in meci cu gandul sa nu piarda, nu ca trebuie sa castigam 3 La eroarea lui Ilie…totul se putea narui 4. Balint isi face doar datoria pentru meseria pt care e platit, mai ales ca si-a adus jucatori cu care a mai lucrat 5..Astept si eu un meci mare , cu efecte pe tabela, pentru Ionita si Bugaceanu 6 Stie cineva ceva despre starea lui Coulibaly, Puscas sau Ciucur …ca ar fi mare nevoie de ei. .7. Cu respect sa vorbim despre tinerii Rus, Oroian, Hrezdac,Isac si Miculescu…joaca mai bine ca uniii cu salarii mai mari ca ale lor 8 Cel mai bun transfer la UTA este portarul,Iacob, nimeni nu poate zice altceava

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button