UTA Arad

Zicu a admis superioritatea și constanța UTA-ei: „Rezultat meritat, suntem dezamăgiți. Mă deranjează că începem să jucăm doar după ce luăm gol”





Echipa constănţeană a rămas printre cele mai slabe formații din Liga 2-a când vine vorba despre punctele adunate în deplasare, în acest campionat. Alături de Snagov, Chiajna şi Reşiţa, Farul nu a câştigat vreun joc pe teren străin, lucru pe care l-a făcut chiar şi „lanterna roşie”, Pandurii. Cu doar trei remize obţinute în zece jocuri desfăşurate în deplasare în acest sezon, Farul alunecă undeva spre mijlocul clasamentului, după ce, la un moment dat, se afla pe podium.

Chiar dacă nu mai jucase un meci oficial de zece zile și a dat peste o formație sleită de puteri, gruparea de pe Litoral nu și-a creat nicio ocazie clară de gol pe arena „Motorul”. „Normal, suntem dezamăgiți. Am întâlnit echipa de pe primul loc, având cea mai bună apărare, o echipă foarte constantă în acest campionat. După cele 90 de minute, cred că UTA merita să câștige în această dimineață. Nu am fost periculoși decât după minutul 60, adicăm după ce am primit gol, iar lucrul acesta mă deranjează. Tot timpul, începem să jucăm în deplasare doar după ce primim gol. E un un rezultat meritat, mergem acasă răniți. Mai sunt două etape, din care trebuie să scoatem minim patru puncte, cu Rapid și Călărași, ca să nu fie în zadar toată munca depusă de noi din vară și până acum”, a spus Ianis Zicu.

Întrebat care e obiectivul Farului, fostul internațional a adăugat: „Obiectivul meu personal ar fi promovarea, dar în acest moment este greu să vorbim despre acest aspect, nereușind să aducem puncte din deplasare. Este foarte greu, prin rezultatele pe care le obținem acasă putem să sperăm la acest lucru, dar trebuie să începem să câștigăm și afară.  Obiectivul realizabil în acest moment, din punctul meu de vedere, este locul 1-8”.

De ce are trupa de pe Litoral o față acasă și alta în deplasare, a contat suprafața sintetică pentru înfrângere, așa cum, poate, s-a întâmplat la București, cu Metaloglobus? „Am foarte mulți jucători tineri, sunt la început de drum și trebuie să capete mult mai multă experiență și încredere, sunt puțin timorați. La începutul jocului reușim să intrăm mai greu în meci, după ce primim goluri lucrurile se schimbă. Jucăm altfel, dar nu suntem atât de periculoși pe cât o facem acasă, neavând ocazii foarte foarte clare. Iar aici am dat peste un sintetic decent, nu pot să reproșez absolut nimic din acest punct de vedere. Acesta nu pune probleme jucătorilor din punct de vedere al sănătății, cel de la Metaloglobus este o rușine, am spus-o și atunci. Nu am criticat rezultatul, căci l-am auzit pe Măldărășanu spunând că și ei au jucat pe același teren. Este dureros să vezi un antrenor tânăr care spune că am jucat pe același teren, asta e o declarație de acum 100 de ani. Cred că trebuie să sperăm cu toții la condiții mai bune, la un fotbal frumos, ca să putem aduce oamenii la stadion. Astăzi, noi am încercat să jucăm pe acest teren, din păcate am reușit acest lucru decât după după minutul 65”, a fost răspunsul lui Zicu.

Impresia a fost că, pe lângă siguranța defensivă a arădenilor, Farul nu a avut forță în atac fără Ionuț și Alexandru Stoica sau Nicola, totți trei suspendați pentru acest meci. „Într-adevăr, sunt jucători importanți care pe noi ne-au ajutat. În primul rând, este atacantul central, Stoica, care este și Under ca vârstă. Din păcate, el a luat un cartonaș roșu la 5-0 și care apoi mi-a zis <<Cum era dacă aș fi marcat marcam?>>. Repet, scorul era 5-0 scorul, iar lucrul acesta trebuie să ne facă pe noi, antrenorii, să ințelegem că sunt jucători care își doresc foarte mult. Este ușor să-i criticăm, să-i amendăm, dar cred că trebuie să fim alături de ei, să-i creștem, pentru că doar cu ei putem să mergem înainte”, a mai punctat „principalul” Farului.

După o perioadă în care a fost trecut pe linie moartă din motive disciplinare, Patrick Petre a fost titular la Arad, dar evoluția sa a fost extrem de palidă. „Este un jucător care face parte din lotul nostru, am avut o discuție cu el cu ceva timp în urmă. A fost exclus din lot, ca să spun așa, pentru meciurile oficiale, dar s-a antrenat în toată această perioadă cu noi. Astăzi nu a făcut un joc foarte bun, a pierdut foarte multe baloane. Trebuie să muncească pentru că nimic nu vine în viață fără muncă, iar lucrul acesta îl spun chiar eu, un fost jucător care nu a muncit atât cât ar fi trebuit ca să reușească mai mult”, a mai spus zicu despre fiul fostului utist, Florentin Petre.

Farul ocupă locul 9 la finalul turului sau poate cădea pe 10 dacă Buzăul produce surpriza mâine, la Ploiești, cu Petrolul.









4 comentarii

  1. Frumos discursul, echilibrat, ponderat, ai multe atuuri care sa te ajute sa fii in antrenor bun,bravo ție și baftă la farul,se vede că vrei sa joci fotbal!!!

    0
    0
  2. Zicu-le, tactica cine o face ? Doar nu jucătorii au hotărât să facă antifotbal până la primirea golului?A-ți păcălit fotbalul dar și fotbalul v-a păcălit la final.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button