Progresul PecicaUTA Arad

Utiștii și pecicanii – la pomana porcului, la Taverna Pecicană





Ca în fiecare an, fostul ministru, Traian Constantin Igaș obișnuiește să prezinte întregii țări obiceiurile din Vestul țării când vine vorba despre sacrificarea porcului. O face prin intermediul România TV și a jurnalistei Cristina Șincai, la Taverna Pecicană. S-a înregistrat toată ziua la cunoscutul restaurant de la intrarea în orașul Pecica, emisiunea urmând să fie difuzată pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

Printre artiști, cântăreți de „populară”, muzicanți și dansatori de toate vârstele din zonă, la pomana porcului au asistat și fotbaliștii de la UTA și Progresul Pecica. Primii au ajuns „roș-albii”, chiar la orele amiezii, când deja puteau fi degustate primele preparate, lângă gustoasa pâine de Pecica.  „După antrenament am dat o fugă la Pecica, am degustat câte ceva, am mai ieșit puțin din cotidian pe acest final încărcat de an. Le mulțumim domnilor Igaș și Tomoioagă pentru inivitație, Mihai Tomoioagă fiind și patronul  Rodspectra, unul dintre sponsorii noștri principali”, a menționat Laszlo Balint, antrenorul „roș-albilor”, care în jurul orei 14,30 a sunat adunarea. Utiștii pleacă mâine, cu avionul, spre București, sâmbătă se antrenează în zona hotelului Mirage, iar seara călătoresc cu autocarul la Călărași.

 

Meci oficial are și Progresul Pecica în weekend, chiar mâine, la Deva. Băieții lui Dan Stupar au ajuns la Tavernă în jurul orei 19, după antrenamentul oficial și au gustat la rândul lor din specialitățile măcelarilor. „Domnul Igaș și Taverna Pecicană sunt aproape de clubul nostru, nu puteam rata acest eveniment. Cred că în acest an și comunitatea pecicană se mândrește și mai mult cu echipa de fotbal, care a promovat în Liga 3-a, unde face o figură frumoasă. Personal, am fost toată ziua alături de Traian, mă bucur că au ajuns și băieții spre finalul zilei. Numai bine, nu au mai avut nicio treabă, au trecut direct la masă”, a menționat Dorel Găvruță. Președintele Progresului e  și patronul firmei Doris, care produce celebra pită de Pecică, nelipsită de pe masă astăzi, la Taverna Pecicană.

Cei care vor dori să vadă ce s-a întâmplat astăzi, la Pecica, nu au decât să „blocheze” telecomanda pe România TV duminică, 1 Decembrie.









Un comentariu

  1. Cea mai plină de semnificații și încununare a muncii de un an e ,,pomana porcului”. Pentru alții poate un concert Bhrams sau Mozart.!! Prilej de a fi aproape cu familia și prietenii. Cine extinde sărbătoare la un cerc mai cuprinzător e OM și prevestitor de izbinzi !!! În cazul fotbaliștilor o promovare. !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button