UTA AradzTOP ARTICOLE

CLM a aprobat milioanele în plus pentru finalizarea arenei „Francisc Neuman” în 2020, Bibarț a comandat un audit intern la Primărie





În această dimineață, consilierii locali municipali au votat un proiect de hotărâre ce prevede refacerea documentației pentru stadion și, implicit, alocarea a încă a 4,4 milioane de euro pentru finalizarea acestuia.

După cum a promis și pe un site de socializare, deputatul USR, Sergiu Vlad a luat cuvântul și a pus o serie de întrebări legate, în principal, de creșterea costurilor la arena „Francisc Neuman” față de proiectul inițial. „Prețul aproape dublu de acum nu se poate justifica nici prin adăugările la fundație, nici de modificările legislației privitoare la incendii, nici de gradația UEFA superioară”, e opinia lui Vlad, care, însă, nu a primit răspunsuri punctuale din partea celor de la Primăriei.

Doar Călin Bibarț a afirmat că totul e normal și legal, iar dacă nu e va descoperi la finalul procedurii pe care, susține el, a inițiat-o în cadrul Departamentului de Patrimoniu.  „Nu sunt un expert în construit stadioane și tocmai din acest motiv am solicitat un audit intern, pentru a afla dacă achizițiile sau prețurile sunt cumva dublate. Altfel, suma la care se va finaliza stadionul e normală, prețul pe scaun e asemăntător, poate chiar mai mic, decât arenele construite recent în România sau chiar și peste graniță. Pur și simplu indicatorii tehnico-econimici de acum câțiva ani, când s-a pornit la drum cu proiectul inițial, trebuiau aduși la zi. Realitatea e că de atunci, inflația a crescut, salariile și ele, prețul la materiale de construcție, combustibil sunt și ele mai mari. Până la urmă, important este că prin votul lor de astăzi consilierii locali și-au dat acordul pentru urcarea pe SICAP a ultimelor caiete de sarcini, în care sunt prevăzute lucrările ce mai trebuiesc făcute pentru finalizarea stadionului. Sperăm ca până la finalul anului să avem un câștigător, apoi ar fi bine să nu avem contestații, în așa fel încât firmele ce vin cu cea mai bună ofertă să se apuce de treabă cât mai repede. Acum am mai spus-o și am promis, stadionul va fi finalizat în anul 2020”, susține primarul interimar al Aradului.

Înainte de vot, a vorbit și consilier localul Marin Lupaș (Pro România). Fostul președinte al UTA-ei a ținut să sublinieze eforturile actualei echipe, care e pe primul loc în Liga 2-a, cu toate că evoluează pe un teren sintetic, care solicită suplimentar din punct de vedere fizic fotbaliștii. „Am cerut și eu lămuriri din partea celor care s-au ocupat direct de acest stadion și eu zic că nici mai contează ce a fost până acum, important e să terminăm stadionul”, spune și Lupaș.

Majoritatea a decis în CLM și cheltuielile municipalității cu stadionul vor ajunge la 53.060.551  lei, cu tot cu TVA. Și, fiindcă s-a schimbat culoarea Guvernului, rămâne de văzut dacă pe ultima sută de metri, Compania Națională de Investiții va trimite bani către colegii peneliști din administrație, în așa fel încât cheltuielile cu gazonul și iluminatul (aprox. 2,5 milioane de euro) să fie decontate retroactiv din fonduri guvernamentale. Ceva ne spune că este imposibil, dar vom trăi și vom vedea.

4 comentarii

  1. Foarte greu pricep unii ca asta e stilul in care s-a construit in Arad cel putin in ultimii 15 ani. Adica costuri exagerate, lucrari de foarte proasta calitate si termene cu mult depasite.
    Daca asta e Aradul lucrului bine facut, mai bine nu!

    0
    0
  2. Cum adică”nu mai contează… important e sa terminăm….” sau „am promis, stadionul va fii gata in 2020”,aceste afirmații le poate face orice răufăcător și îl iertăm de pușcărie sau de o pedeapsa,cred că unii nu aveți cei „7ani de-acasă”!!
    Se pare că ați început campania electorală,îmi pare rău că la demolarea stadionului glumeam cu prietenii și le spuneam că veți termina stadionul la următoarele campanii electorale, adică 2020.
    Știți de ce le spuneam gluma cu stadionul?!!?
    Pentru că la noi la români încă se mai poate,in an electoral promitem „marea cu sarea” 4ani stați sau f….rați iar în al 5an faceți totul….., totul pentru a fii aleși nu totul pentru comunitatea care va dat increderea!!!!

    0
    0
  3. Nu contează că se i-au alti bani pt stadion, important e să fie gata, cum se dau milioanele de euro din banii tuturor pt subvenția incalzirii de care beneficiază doar unii, asa sa se dea si pt stadion chiar dacă nu tuturor le place fotbalul. Important e să nu ne prindă liga intai tot pe motoru, o rusine de stadion pt un oras ca Aradul!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button