Fotbal judetean

Portarul Matenț, erou în surpriza finalului de tur în Liga 5-a: Cetate Dezna – Viitorul Șepreuș 1-0





Turul seriei B a Ligii a 5-a s-a încheiat cu o mare surpriză. Liderul din Șepreuș a pierdut al doilea meci al toamnei în „fieful” unei formații din partea a doua a clasamentului, Cetate Dezna. Golul decisiv a venit cu două minute înainte de final, însă Viitorul era demult campioană de toamnă, doar că distanța de viceliderul din Pilu s-a redus la 4 puncte.

Meciul a început cu un joc de tatonare de ambele părți, cu puține faze de poartă, intrându-se cu un scor alb la pauză. Șepreușul a încercat să tranșeze partida la reluare și și-a creat ocazii importante, de singur cu portarul, dar Matenț s-a opus de fiecare dată. Inclusiv la o lovitură liberă de la 18 metri deviată de zid. Și a venit minutul 88, când „centralul” Bolcaș a dictat penalty penalty la întârziată asupra atacantului gazdelor, Flavius Ardelean. În plus, autorul fautului, goal-keeperul Herle a fost eliminat de pe teren, în timp ce omologul său și-a asumat responsabilitatea execuției. După ce a închis poarta, Sergiu Matenț a tras violent pe sub portarul de rezervă venit de pe bancă, aducând trei puncte mari, chiar nesperate, în contul Cetății.

„Sunt fericit ca am putut să-mi duc echipa spre o victorie surprinzătoare, pot spune, în fata liderului. Le mulțumesc tuturor din staful tehnic și colegilor că au avut încredere în mine si au decis să execut eu lovitura de la 11 metri din ultimele minute ale partidei, când scorul era 0-0”, a spus eroul partidei, Sergiu Mateuț.

Dezna termină anul pe locul 10, având o linie de clasament formată doar din cifra 5 pentru 20 de puncte. „Sunt foarte mulțumit de jocul făcut de băieții nostrii astăzi si că am reușit să producem surpriza etapei. Eram mulțumiți și cu un egal, la ce lot am avut astăzi la dispoziție. Din nefericire am avut trei suspendați dintre titularii de drept, dar ne-am mobilizat foarte bine, am jucat fără greșeli, am fost concentrați maxim fiind și ultima etapa din acest tur. Vreau să-l felicit și pe portarul nostru, Sergiu Matenț, care astăzi și nu doar astăzi a fost îngerul păzitor al Deznei cu câteva intervenții foarte bune. Mai mult, azi a înscris și de la 11 metri. Experiența și maturitatea lui în joc au făcut diferența, Acest meci a fost câștigat cu inima de băieți, asa cum o facem de obicei. A fost un an greu, cu urcușuri și coborâșuri, dar, la final, băieții au dat dovadă de caracter și am format un grup unit și frumos, cum demult nu s-a întâlnit la Dezna. Și nu în ultimul rând vreau să aduc mulțumiri domnului viceprimar, Iosif Cutlac, Primăriei și Consiliului Local Dezna pentru tot sprijinul acordat”, a spus după meciul cu liderul și președintele-jucător, Cătălin Joja.

Formații:

Dezna: Matenț – Scrofan, Tol, Gărdău (89 Păiușan), Mihoc – Lupșa, Ardelean (90 Joja), Bacoș, Florea – A. Gligor (59 Cuta), Toma.

Șepreuș: Herle – Anghel, P. Gligor, Jurcoi, Tulcan, Botaș, Turcuș, Bele, Fărcuți, Caia, Velicu (87 David).

Arbitru: Alin Bolcaș – Teodor Pătrăuță, Lucian Berariu

Observator AJF: Ioan Hamza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button