BaschetzTOP ARTICOLE

Spectacolul cu vicecampioana a ținut doar trei sferturi, dar succesul e mare: FCC Baschet Arad – CSM Satu Mare 59-57





FCC Baschet Arad a obţinut o victorie preţioasă, la sânge, în faţa liderului grupei de Vest a Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Mai mult, echipa de pe Mureș e prima ce îi administrează formaţiei din Satu Mare o înfrângere în acest sezon, după 5 succese consecutive.

Cu un nou antrenor pe bancă, „galben-albastrele” au arătat o cu totul altă față după înfrângerea cu U Cluj şi s-au impus cu 59-57. Staff-ul tehnic al Aradului nu s-a putut baza pe căpitanul Hadzovic (accidentată), iar după 7 minute a pierdut-o și pe Fodor, care s-a resimţit după un duel mai tare cu o adversară.

În mod normal, succesul trebuia să fie mai clar decât o arată scorul dacă luăm în calcul prestaţia jucătoarelor pregătite de spaniolul Rodriguez în primele trei sferturi ale duelului. La intrarea în ultima pauză mică,  tabela Sălii Sporturilor „Victoria” arată un neverosimil: 54-39 pentru gazde. Duetul Web – Akathiotou a fost de neoprit sub coşul advers, la poate cel mai bun joc al acestui debut de sezon pentru FCC Baschet Arad, dacă ne raportăm la adversarul întâlnit.

Vicecampioana României nu a cedat prea uşor disputa şi a avut o revenire importantă în sfertul cu numărul patru.  Cu 41 de secunde până la ultimul fluier al duelului, sătmărencele s-au apropiat la doar un punct diferenţă (!) şi finalul a fost de infarct pentru suporterii arădeni. Cu doar 5 puncte marcate în ultima parte, arădencele au fost aproape să piardă din mână victoria, una extrem de importantă pentru moralul acestora. Cipriota Akathiotou a transformat una dintre libere şi a pus capăt jocului cu un succes al FCC Baschet Arad, scor 59-57.

A fost a 4-a victorie din Liga Naţională pentru „galben-albastre”, care rămân, deocamdată, pe poziţia a treia în clasament, la egalitate de puncte cu U Cluj-Napoca. Un succes ce poate conta mult în perspectiva fazei a doua a campionatului, acolo unde se vor intra cu punctele acumulate cu echipele calificate în grupa principală.

Marcatoare:

FCC Baschet: Webb 25 de puncte, Akathiotou 21, Karakasevic 6, Fodor 5 şi Ardelean 2.

CSM Satu Mare: Mosby 22, Olah 14, Hutanu 9, Podar 5, Miljkovic 5 şi Pop 2.

baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button