UTA Arad

Balint o ține pe a lui: „E reconfortant să fim pe primul loc, dar asta nu înseamnă nimic. Dacă menținem media de două puncte meci…”





UTA și-a făcut treaba și în ultimul meci oficial al anului 2019 și termină la 4 puncte distanță față de Mioveni în fruntea clasamentului Ligii a 2-a la fotbal. Victima arădenilor a fost Petrolul Ploiești, poate prima favorită la promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc, căreia i-a administrat un sec 3-0, repetând scorul de pe „Ilie Oană”.

Ca și la precedentele partide de pe teren propriu, publicul arădean a scandat celebrul refren: „Cine e pe primul loc!?”, dar Laszlo Balint o ține pe a lui când vine vorba despre poziția în clasament. „V-am mai spus că pentru mine în acest moment clasamentul nu este important. E adevărat că este reconfortant să fim acolo, pe primul loc, la o distanță liniștitoare, dar asta nu înseamnă nimic. Noi trebuie să rămânem la fel de serioși, ne așteaptă o perioadă de pregătire grea, în care trebuie să muncim în așa fel încât să devenim mai puternici, pentru că, fiiți convinși, returul va fi cel puțin la fel de greu precum a fost acest sezon de toamnă. Așa că acesta va fi obiectivul nostru principal prin tot ceea ce facem începând din ianuarie când ne vom reuni.Adică să muncim și să facem tot posibilul să devenim mai puternici, inclusiv prin cele câteva transferuri pe care le gândim”, a spus Laszlo Balint, după succesul cu Petrolul.

E a doua iarnă la rând, când tânărul tehnician termină pe primul loc în Liga 2-a la cârma unei echipe, după Snagov. „Pentru mine personal nu înseamnă nimic locul 1 la final de tur. Este pur și simplu rezultatul muncii noastre, nu al meu, personal, pentru că UTA nu înseamnă Balint, nu înseamnă Ciprian Rus sau Buhăcianu. Eu am încercat aici să fac un grup puternic și cred că am reușit, pentru că am câștigat foarte multe meciuri prin spiritul grupului, prin atitudinea băieților. Atitudinea colectivă nu mă refer doar la jucători, mă refer inclusiv la oamenii care sunt în spatele nostru, maseuri, doctori, oamenii din club, toată lumea are un aport la fel de important la tot ceea ce înseamnă rezultatele noastre de până acum”, a adăugat fostul fundaș.

Întrebat dacă 41 de puncte după 21 de meciuri ar fi un „scor” bun în opinia sa, Balint a adăugat: „Este o barieră psihologică pentru că, dacă facem socoteala, suntem undeva la o medie de două puncte pe meci. Dacă reușim să ne menținem această medie probabil că o să ne atingem obiectivul propus de noi în vestiar. Repet, nu a fost un obiectiv impus, dar este foarte important să ținem această linie și să nu gândim neapărat în perspectivă. Nu mă gândesc ce se va întâmpla pe 30 mai, la data ultimului joc. La acest moment, credeți-mă, mă bucur foarte mult că am încheiat acest sezon de toamnă bine,  la cât de încărcați am fost. Suntem obosiți și cred eu că merităm această vacanță, pentru ca apoi să revenim în ianuarie concentrați pe ceea ce avem de făcut în continuare. Această clasare reprezintă mai degrabă o responsabilitate pentru noi și nu un confort”.

Așa cum nu dorește să vorbească prea mult de poziția UTA-ei în clasament, Balint nu dezvoltă subiectul contracandidatelor. „Nu calculez șansele celorlalte echipe, sper să ajungeți să mă cunoașteți. Eu mă concentrez foarte mult pe ce am de făcut la echipa mea și pe lucrurile care ne privesc efectiv pe noi. Nu mă uit la traseul Petrolului, la traseul Rapidului, la ce face Mioveni. V-am spus și etapa trecută, încercăm să ne uităm cât mai puțin la rezultatele celorlalte echipe și la tot ceea ce se întâmplă în clasament, pentru că încă mai sunt foarte multe puncte puse în joc și atunci trebuie să rămânem concentrați pe munca noastră”, a concluzionat „principalul” arădenilor.









8 comentarii

  1. Traseul UTA-ei e identic cu cel al Ploieștiului, avem deplasare la Mioveni in rest echipele cu pretenții vin la Arad, in retur toți se întăresc dar repet toate echipele cu pretenții vin la Arad unde sper sa câștigăm toate punctele in special cu domnul Pancu……

    0
    0
  2. Am obtinut 41 de puncte in 20 de meciuri.Suntem singura echipa care are media de 2 puncte /meci.Eu sunt convins ca daca totalizam la finalul campionatului 72 de puncte in 36 de meciuri(deci sa ne pastram aceasta medie de 2 puncte /meci)vom promova.Asadar mai trebuie sa strangem 31 de puncte in 16 meciuri.Mai avem 8 meciuri acasa si 8 meciuri in deplasare.Daca reusim 7 victorii si 1 egal pe teren propriu(adica un parcurs asemanator celui din tur) obtinem 22 de puncte.Mai ramane sa strangem 9 puncte in deplasare.Eu zic ca le putem acumula prin 3 victorii sau mai degraba 2 victorii si 3 egaluri.Astfel ajungem la stacheta celor 72 de puncte.Tot ce obtinem in plus ne aduce un bonus care zic eu ca inseamna locul 1 la finalul sezonului.
    Acestea sunt calcule de suporter,dar din punct de vedere al antrenorului este logic sa pretinzi de la echipa ta(cum a zis d-l Balint in video conferinta de dupa meci)”sa dea totul in teren si sa iasa la sfarsitul meciului de pe gazon cu constiinta impacata ca au facut tot ce depinde de ei ca sa castige partida”(in esenta acesta a fost mesajul sau chiar daca nu chiar cuvant cu cuvant).Am un respect deosebit fata de antrenorul echipei UTA.Cred ca cel mai important lucru pe care a reusit sa-l obtina a fost sa redea increderea suporterilor aradeni in UTA.Si aceasta ,in opinia mea,este esentialul.HAIDE UTA / HAI ARADUL !!!

    0
    0
  3. Omul are declarații de bun simț, se vede buna creștere.
    Dacă ar fi fost Pancu in locul lui ar fi declarat sus și tare că se pregătesc deja de UCL, că a noastră primă ligă le-a rămas deja mică. Alții cu vorbele, noi cu punctele iar la final cei serioși vor fi răsplătiți.

    0
    0
  4. Desigur , multi suporteri isi doresc promovarea acum. Si nu mi se pare ceva de neobtinut, adica sa ne clasam pe unul din primele 2 locuri ( nu vreau sa mai aud de …baraj).. Balint a facut treaba buna, este un om echilibrat, stie sa-si struneasca jucatorii. Este foarte necesar ca UTA sa se intareasca, cu 1 fundas central ( mai bun ca ceea ce avem), cu 1 atacant si 1 mijlocas, asta pe linga revenirea lul Ciucur, Puscas si Stancu. Despre Coulibaly…nu mai stiu nimic. In rest sint citiva jucatori care au dus greul, nu-i voi numi …ca se stiu, doar un compliment pentru C Rus si Bugaceanu, care au asigurat eficienta in atac ( in ciuda ratarilor…destule), La fel, la capitolul „super” il incadrez si pe portarul Iacob, poate si pe Tomozei , care a jucat accidentat multa vreme. .Sint aici si indivizi care au dezamagit, sau care au fost sub asteptari,…nu-i voi numi, dar trebuie sa spun ca la capitolul under 21 unii ( Hrezdac,. Oroian, Miculescu, Isac si A Rus ) au fost foarte utili, des nu s-a simtit ca …erau juniori. Bravo lor !!. Vom avea o iarna mai linistita , e necesara vindecarea accidentatilor, apoi o pregatire cit mai buna, asta pe linga , inca 2-3 noi achizitii. Dar problema cea mai stringenta nu tine de UTA, ci de Primarie. Aceasta trebuie sa aiba acelasi nivel de finantare , in plus trebuie sa termine stadionul….cu orice efort necesar, pina la vara. Nu as putea concepe ca UTA sa inceapa liga 1 , la vara…la Timisoara. Bravo antrenorului si jucatorilor. Sarbatori fericite la toti

    0
    0
    1. Bustea a depus în acest meci cel mai mare travaliu, e un mare câștig pentru echipă! Dar toți au dat ce au putut, chiar fundașii centrali au fost destul de siguri pe ei, dar MVP_ul în acest meci a fost Bustea

      0
      0
  5. Tot ce va veni de acum in plus e un bonus!sunt multe necunoscute timpul le va rezolva!sarbatori fericite dumnezeu sa ne ajute!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button