UTA AradzTOP ARTICOLE

Accidentații toamnei, primele „transferuri” la UTA: Gruparea arădeană mai vizează maximum trei fotbaliști: „Și nu neapărat pentru viitorul apropiat…”





Echipa emblemă a Aradului a terminat prima anul 2019 în Liga 2-a, la 6 puncte de Rapid, echipă situată pe locul 3, nepromovabil direct în Liga 1. De acum, utiștii au (aproape) toate cărțile în mână și ar trebui să și le joace cât mai bine în special în perioada de transferuri. Multe nu ar fi de schimbat și ar fi greșit să se întâmple altfel, din moment ce echipa a dat randament și în condițiile unui program infernal din noiembrie încoace.

Fără îndoială, cele mai importante „transferuri” ale iernii vor fi jucătorii accidentați în stagiunea de toamnă. Fundașul Bogdan Stancu, mijlocașii Stephan Coulibaly, Cristi Pușcaș și Alex Ciucur sunt așteptați ca „pâinea caldă” de Laszlo Balint la reunirea de la începutul lunii ianuarie. Toți mai au o lună de zile să-și definitiveze programul de recuperare după operațiile suferite (excepția e Stancu, care s-a confruntat cu o problemă de ordin muscular) și, probabil, vor reintra treptat în efort maxim. Important în cazul tuturor este să efectueze la capacitate maximă cantonamentul din Antalya de la începutul lunii februarie, chiar dacă și perioada de acumulări fizice din ianuarie nu e de neglijat.

Pornind de aici, dar și de la achiziția anunțată a spaniolului Jebari, Balint mai rămâne să-și acopere (dubleze) două-trei posturi. Cu siguranță, la UTA va mai sosi un fundaș central, dar gruparea arădeană se mai interesează și de un mijlocaș central cu experiență. Dacă nu va apărea o oportunitate bună pe piața de transferuri, atacul ar putea rămâne așa, cu mențiunea că Jebari poate fi considerat deja o adiție importantă în acest compartiment. Apoi, rămâne de clarificat situația lui Romario Moise. Mijlocașul de 24 de ani a jucat foarte bine în tricoul UTA-ei din septembrie încoace, a marcat – poate – și golul turului în Liga 2-a cu acea foarfecă laterală din minutele de prelungire ale confruntării de la Reșița și Astra Giurgiu, noul lider al Ligii 1, îi poate întrerupe împrumutul la echipa arădeană. În acest caz, arădenii ar trebui să se întoarcă pe piață pentru un mijlocaș box to box.

Cu siguranță, vor exista și trei-patru „divorțuri” inclusiv din rândul juniorilor care vor fi trimiși să-și facă mâna în Liga 3-a. Recent, la TV Arad, Bogdan Apostu spunea ceva de dorul de casă al brazilianului Lorenzi, dar Laszlo Balint nu crede că acest lucru ar trebui să conteze pentru ceea ce va urma la UTA. „Toată lumea are dor de casă, nici mie nu îmi este ușor să fiu plecat de acasă, dar suntem profesioniști. Noi încercăm să ne facem treaba, facem sacrificii, suntem departe de familii, suntem departe de copii. Nu este ușor, dar în momentul în care vrei să obții performanță trebuie să faci sacrificii. Dacă ar fi ușor toată lumea ar reuși. Este greu și nu contestă nimeni că în această luptă pentru primele locuri nu ai parte numai de petale de trandafir”, a explicat antrenorul „roș-albilor”.

Despre țintele iernii, Balint nu a intrat în detalii. „Sunt ceva discuții, dar ceea ce îmi doresc eu este să nu facem transferuri doar să ne aflăm în treabă. Până la urmă, suntem pe primul loc, avem cel mai bun atac, cel mai bun grup și, dacă facem ceva mutări și transferuri, ele vor trebui să ne ajute pentru ceea ce ne propunem în viitor. Și nu neapărat în viitorul apropiat, ci și în perspectivă. Tocmai de aceea, ați văzut că am reușit să-l convingem pe Jebari să ni se alăture. Este un jucător cu calitate de care aveam nevoie, dar și restul discuțiile le avem cu jucătorii importanți, cu experiență și valoare peste nivelul eșalonului secund”, a adăugat Gyuszi Balint.

Tehnicianul arădenilor a plecat la București, la cursurile PRO, dar va reveni la Arad pentru ultimele antrenamente și masa festivă de final de an.









22 comentarii

  1. Tot respectul pentru voi dar eu pe ionita il vad ca joaca slab sau cel putin nu la nivelul asteptat iar cand cipri rus sau buhacianu are o zi mai proasta atacul sufera,Sarbatori fericite va doresc iar la final se ne bucuram cu totii

    0
    0
  2. Ce vad eu la plecari : seroni , lorenzi , ionita
    Ce vad la sosiri: 2 fundasi , 2 atacanti , 1 mijlocas

    In caz ca nu pleaca nici un senior , atunci la sosiri : 1 fundas , 1 mijlocas , 1 atacant.

    P.s …nu m ar supara un schimb Ionita cu Hlistei.

    0
    0
    1. Bogdan Mara,ultimul fotbalist care a imbracat tricoul UT-ei.Restul au fost sau sunt jucatori de fotbal.Se apropie Romario Moise de titulatura de fotbalist,dar si acesta este imprumutat de la Astra.Fotbalist inseamna talent,coordonarea jocului,pase decisive,assisturi,goluri ,jucator care sa faca diferenta in teren chiar cand nu este in cea mai buna forma .Vezi Budescu,Alibec,Omrani

      0
      0
      1. Posibil,la oricate pareri….Oricat s-ar incerca,nu se poate cu coordanator de joc,de prim pasator,pentru ca nu se mai joaca asa….Raman partizanul jocului dublu,de faza de atac si aparare….Toti in legare mijloc,toti in aparare….Cand ai posesie de mijloc,te joci….Aici am incredere mare in Hrezdac care acopera 2 treimi….
        Cand nu ai posesie mijloc,te chinui….Si cand TURBO Buhacianu,a tulit-o,servit perfect,este greu de oprit….
        Manaila….se juca……Pe cand se avea impresia ca se retrage,o arunca direct pe atacanti….Eu il consider ultimul coordonator de joc clar al UTA-ei….Mara a fost mai static,aparat, construia de jos,dar avea o viziune de legatura….
        Fotbalul modern nu mai joaca asa….Fundasii laterali trebuie sa fie linii de urcare,pe multe centrari….Sustinatori de mijlocasi pe benzi…Tomozei este cel mai bun exemplu….Duce Tomi…dar doar el,pe partea lui…
        Daca am voie sa imi pun o dorinta de Mos Craciun,l-as vrea din nou pe Adilii la UTA…..

        0
        0
  3. Ar fi foarte bun schimbul Ionita – Hlistei pt. UTA. dar daca vor accepta si Rapidul si PANCU si bineanteles Hlistei ?

    0
    0
    1. Domnule ,dumneata esti serios??Alin Mutu care a retrogradat cu ACS-ul anul trecut,Alin Mutu care nu a prea jucat la nici la Dunarea Calarasi echipa de mijlocul clasamentului in acest sezon… Viorel Lica pare in schimb o solutie buna ,are evolutii foarte bune la Farul,cu 5 goluri marcate,a facut cuplu sezonul trecut cu Florin Ilie la Snagov si mai este si impresariat de Apostu.

      0
      0
  4. Oameni buni transferurile se vor face probabil in ianuarie nu acuma…aveti putina rabdare si bucurati-va de sarbatorile acestea frumoase…ne-au facut un cadou minunat echipa prin turul si putin din returul acesta de campionat….nu are rost sa propunem noi ceva, stie Balint de ce jucatori are nevoie sa faca treaba…degeaba sunt jucatorii buni daca nu trag pentru grup si pentru echipa ca nu vor ajunge la UTA! Vedeti echipele care au adus jucatori extraordinari de buni ca se chinuie de vai si amar si noi cu jucatorii nostri facem performanta…

    0
    0
  5. Daca s-ar reface cei 4 accidentati ( Stancu , Coulibaly , Puscas si Ciucur ) , si ar fi toti la capacitate 100% , nu cred sincer ca am mai avea nevoie de vreun transfer ( poate un fundas doar in caz ca s-ar renunta la Seroni , sau un atacant daca ar pleca Ionita )

    0
    0
  6. Legat de Jebari, cei de la Csikszereda spuneau ca s-au despărțit de el fiindcă era sau se dădea mereu accidentat și a jucat doar vreo 3 meciuri în tur. Dacă e adevărat, nu ne putem baza pe el.

    Legat de fundaș, îmi amintesc cu mare plăcere de Adili.

    0
    0
    1. acolo dupa plecarea lui Jebari a fost mare scandal si astfel ca sa linisteasca apele au dat acel comunicat baiatul se antreneaza de vreo 3 saptamani cu UTA si nu are nici o problema medicala

      0
      0
  7. Nu poti sa stai cu 3 atacanti in lot la un sistem de joc cu minim 2 atacanti meci de meci titulari.
    Avem nevoie minim 4 atacanti in lot.

    0
    0
  8. In afara de perioada „ELEFANTILOR”,botezati de catre mine(copy right,va rog…:-)))),din care se pare ca s-au invatat foarte multe,din toate privintele,cumva am supravietuit,la bine si la rau si am tremurat mult si a proasta…..Haos a fost,pentru ca s-a vrut mult,deodata,brusc dar fara logica…..Nu mai doresc sa revin si sa dezgropam…..
    Este ca si cum esti un copil si ai mereu cosmaruri….Hop,hop..apoi,se face dimineata si te trezesti…,ai antrenor,lot,jucatori….iti bei lapticul,mergi la scoala,reticent…..Stan-Patitul….nu crezi pana nu vezi….Si vine ceea ce nimeni nu poate sa conteste….
    Si dintr-o data apare acea „Aurora Boreala”…..jocuri,scoruri,greutati,accidentari nedorite,meciuri amanate,oboseala maxima,improvizatii de voie,de nevoie…..Era clar….
    Incet,incet si cei mai pesimisti suporteri,au reaparut in jurul echipei,la Arena Motorul….
    Ii recunosc pe multi dintre ei,nelipsiti,nici de la Siria….si indiferent de opinii,ne bucuram acum impreuna,cu mic si mare….
    Au amutit haterii,au amutit comentatorii Gigi Sport,de aceeasi anvergura….
    E de bine…..Daca este calm si liniste,este si succes..exact ce le lipseste celorlalte…
    Nu suntem in masura ca noi,ghibitzi,sa dam idei de transferuri,nefiind treaba noastra….Sa ne rugam doar ca Balint sa nu accepte oferte superioare,ceea ce ar fi logic….la o adica…
    Doamne…..ce bine ma simt……
    Momentan nu va doresc vacanta placuta,pentru ca sa nu iesiti din priza…..Abia dupa ultimele antrenamente si masa festiva,sa ne uram toate cele bune…..
    Hai baieti……Hai dragilor nostri…..Ufff…cat de bine ma simt….

    0
    0
  9. Cei care “transfera jucatori” sa se transfere ei in galeria unei alte echipe de la locul 3,4,5 pentru ca noi suntem pe primul loc! Echipa castigatoare nu se schimba niciodata! Seroni a intrat bine de mai multe ori dar a fost accidentat, Lorenzi si Ionita la fel au fost si ei accidentati, parca Ionita a dat si asist si gol sau nu ne-am uitat la acelasi meci? Deci va rog eu daca va chinuie talentul scrieti le de transferuri celor de la Petrolul si Rapid 😉

    0
    0
  10. In sfarsit un „inceput de viziune” la UTA…..numai din punct de vedere sportiv!… Pe cand si administrativ si financiar!? HAI UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button