UTA AradzTOP ARTICOLE

Rus a pus „cireașa” cu gol și assist: „Faptul că suntem o familie ne-a ridicat peste adversarii noștri”! Căpitanul UTA-ei – alături de Ionuț Popa





Căpitanul „Bătrânei Doamne” nu și-a pierdut pofta de gol din stagiunea precedentă și a terminat prima parte a prezentei stagiuni a Ligii a 2-a cu 12 reușite. Ciprian Rus e al doilea golgheter al campionatului, după „ripensistul” Albert Voinea, care – însă – nu le-a oferit timișorenilor, cu cele 13 reușite ale sale, mai mult de o poziție a 14-a după 20 de etape.

În schimb, UTA e lider, la 4 puncte peste ocupanta locului secund, CS Mioveni și 6 peste Rapid, care completează podiumul. Meciul ce a „înghețat” clasamentul până la primăvară l-a adus pe Rus din nou pe lista marcatorilor pentru „roș-albi” după aproape o lună, el înscriind precedentul gol în intermediara cu Buzăul, de pe 13 noiembrie. De altfel, a fost ultimul atacant de meserie ce a adus puncte în contul arădenilor, căci apoi mijlocașii Miculescu, Ursu sau Moise au fost decisivi pentru păstrarea poziției de lider a arădenilor.

Dar, duminică, cu Petrolul, au înscris din nou toți cei trei atacanți pur sânge din lotul „Bătrânei Doamne”. „E ceva extraordinar că am marcat toți, pentru că echipa a suferit în fata portii în ultimele etape înainte de acest meci. E un lucru bun pentru vestiar, club, dar și pentru moralul nostru, căci prea am fost criticați de postacii de serviciu ascunși după pseudonime. Credeți-ne, noi am fost cei mai afectați că nu am înscris, iar UTA a pierdut puncte importante, doar că nu îți iese întotdeauna așa cum vrei. Suntem și noi oameni și mai greșim, trebuie să se înțeleagă că avem cu toții același obiectiv și să tragem la aceeași căruță și aici mă refer și la suporteri. E normal să fim criticați după prestații mai slabe, dar nici să se dea în noi de parcă nu am mai fi jucătorii echipei UTA, care încearcă din răsputeri să reușească ceva frumos la finalul sezonului. Se vor mai pierde până la final, important este cum vom gestiona aceste situații pentru a nu pierde din vederi scopul final”, suține Rus.

„Vărful” arădenilor putea să-l ajungă pe Voinea în fruntea clasamentului golgheterilor dacă ar fi încercat să-l execute pe Avram din poziție de unul cu acesta, dar a preferat să-i ofere bucuria reușitei colegului Alex Ioniță, cel care, de altfel, a inițiat faza cu o pasă ce a desfăcut toată defensiva petrolistă. „Nu m-am gândit nicio secundă la acel clasament sau la Voinea, am jucat faza exact cum se joacă. Așa a jucat-o Alex, așa am jucat-o și eu și toți colegii noștri pe parcursul acestui tur de campionat. Am demonstrat că suntem o echipă, un grup, o familie, asta cred că ne-a și ridicat puțin deasupra adversarilor noștri. Cât despre mine, am mai spus-o nu mă interesează titlul de golghter al echipei sau al campionatului, tot ceea ce contează este ca UTA să-și atingă obiectivul. Ne bucurăm că am terminat pe primul loc prima parte a campionatului, iar în ultimul meci am avut o evoluție bună și ne-am făcut fanii fericiți înainte de pauza de iarnă și Sărbători. Avem un public minunat în spate, cu el alături am fost imbatabili acasă. Sperăm să o ținem tot așa și în retur și, după cum a spus și <<Mister>>, dacă păstrăm aceeași medie de puncte pe meci am putea realiza o performanță de mult timp așteptată la Arad”, a adăugat căpitanul „roș-albilor”.

După ce a trimis mingea sub transversala porții lui Avram, Cipri Rus a celebrat reușita făcând un semn aparte pe care l-a explicat după meci: „A fost o dedicație pentru fiul meu, Mark. E un semn ce ne leagă pe noi când suntem acasă și am vrut să i-l transmit, căci știu că mă urmărește la TV”.

De menționat ar mai fi că Rus, dar și Sorin Bustea, ca – de altfel – petroliștii Arnăutu și Manolache au fost „abordați” de un reprezentant al Agenției Naționale Anti-Doping la finalul partidei de duminică. A fost un simplu control de rutină și nu așa cum se zvonea că ANAD-ul a fost trimisă special la Arad de contracandidatele „Bătrânei Doamne”.

Alături de Ionuț Popa

Ca și în vară, Radu Birlică, administratorul special al lui ACS Poli, a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru Ionuț Popa, care se luptă cu o boală gravă de câteva luni de zile. Căpitanul UTA-ei face și el apel la suporterii arădeni și nu numai să-l susțină pe fostul antrenor al Campioanei Provinciei. „Am înțeles că sunt costuri destul de mari pentru tratamentul lui nea’ Popică, m-aș bucura să ne mobilizăm pentru un om, un profesionist, care a dorit și dorește numai binele UTA-ei. Aș vrea să merg cu Melinte la dânsul, căci nu am mai fost demult, sper să avem și cred că vom aveam vești ceva mai bune, căci e un luptător”, a mai spus Ciprian Rus.

Cei care pot şi doresc să îl susţină pe Ionuț Popa în vederea acoperirii costurilor tratamentului său, o pot face printr-o donaţie în contul:

Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017

Titularul contului este fiica antrenorului, Medamira Popa.









22 comentarii

  1. Asta inseamna sa fii fotbalist si cu adevarat o echipa si Ionita i-a pasat excelent la golul doi, iar el i-a intors serviciu foarte frumos la golul trei! Bravo Rus si Ionita! Sa castige echipa e cel mai important nu cine da gol! La anul vom fi in Liga 1!

    0
    0
  2. Dintre fotbaliștii localnici ,Rus are procentajul de progres cel mai mare ,urmat de Hrezdac . La situațiile unde nu putea marca ,nu ar fi reușit poate,păstrind niste. proporții ,nici Ronaldo !! Important că el nu renunță la faza. Îl ajută mult potențialul. fizic ,mereu la plafonul maxim . Ca om e tipul de liant în lot ,agreabil și optimist. Stofa de căpitan modest ,dar mai ales tot timpul util . Îl așteptăm în div. A cu realizări ,că alta data UNGUR sau MITU . La multi ani CIPRI. !!!

    0
    0
  3. Capitane nu lua in serios toate mesajele postate aici , unii sunt frustrati altii sunt suporteri prea patimasi ar vrea sa jucam precum Barcelona , important e ca pe stadion noi suntem alaturi de voi !!! Ne-ati facut mandrii de voi , suntem din nou fericiti, si abia astept sa ne ducem feciorii pe noul stadion acolo unde este casa noastra !!! pan una alta sarbatori fericite tuturor celor implicati in aceasta frumoasa poveste

    0
    0
  4. Ar fi destui pe aici care după declarațiile lui Cipri ar putea să își ceară scuze pentru cuvintele sau tonul folosit. Dar asta necesită onoare și curaj însă… ce onoare și curaj pot avea unii care varsă lături ascunși după pseudonime.

    0
    0
  5. Cipri , capul sus . Voi cred ca ati vazut pe stadion „daca” suntem alaturi de voi sau nu !

    Cei care posteaza sub anonimat nu sunt suporteri utisti,

    Unii dintre acei postaci sunt acei „specialisti de fotbal” din Arad sau judet 😉 pe care ii stiti si voi de la cafenelele din Arad si care posteaza doar la infrangeri . Altii poate nici macar nu sunt din Arad si doar asta urmaresc sa va „lucreze la psihic” .

    Voi sunteti fotbalisti profesionisti . Voi trebuie sa stiti care e adevarul si sa ii ignorati pe cei care nu merita sa fie bagati in seama

    NOI suntem alaturi de voi pana la capat .

    #DoarUTA #Impreuna

    0
    0
    1. Ai dreptate, uneori mai exagerăm,eu am „sărit calul”cu afirmațiile la Ilie dar mi-am cerut scuze ulterior, idee e precum sloganul UEFA’Respect”,acest cuvânt ar trebui sa ne ghideze in viitor, astfel progresul e inevitabil.
      Ciprian voi sunteți precum muschetarii”toți pentru unul și unul pentru toți”grupul a câștigat,nimeni nu e perfect,cu accidentări, suspendări, ratări și autogoluri întreg lotul ați contribuit la această poziție din clasament,una care la începutul sezonului nu părea realizabilă.
      Se confirmă regula”grupul e mai puternic decât individul(vedeta)”.
      Ție îți urez sa ai un retur cu mult mai multe goluri deoarece e foarte plăcut să te vedem cum săruți sigla clubului,ne trec fiorii,sa ai parte de sărbători fericite și tot ce-ți dorești.
      Hai UTA!!!

      0
      0
  6. Ai dreptate, uneori mai exagerăm,eu am „sărit calul” cu afirmațiile la Ilie dar mi-am cerut scuze ulterior idee e precum sloganul UEFA’Respect acest cuvânt ar trebui să ne ghideze spre progres.
    Ciprian voi sunteți precum muschetarii „toți pentru unul și unul pentru toți”, grupul a câștigat, nimeni nu e perfect.
    Cu accidentări, suspendări, ratări și autogoluri întreg lotul ați contribuit la această poziție din clasament,una care la începutul sezonului nu părea realizabilă.
    Se confirmă regula”grupul e mai puternic decât individul (vedeta)”.
    Ție îți urez sa ai un retur cu mult mai multe goluri deoarece e plăcut să te vedem cum săruți sigla clubului,ne trec fiorii.
    Sa ai parte de sărbători fericite și tot ce-ți dorești, hai UTA!!!

    0
    0
  7. Se pare că Becali se va implica in cazul lui Nea Popică fiind dispus să achite integral suma necesară tratamentului.

    0
    0
  8. Felicitari Cipri Rus pentru realizariile din acest an,acuma mereu vor exista carcotași ca în orice domneiu.
    Sunt mandru că sunt UTIST si sunt mandru de echipa mea:)❤

    0
    0
  9. ….chiar și postacii de servici cum îi numești dumneata domnule jucător de fotbal RUS sînt suporteri ai emblematicei echipe alb-rosu UTA Arad. Nu cred că acești postaci de serviciu au criticat cînd ați avut rezultate,ci din contră au fost deranjați de faptul că în unele partide ați mimat fotbalul ,sau chiar ați greșit poarta .Sa nu uiți că și acești postaci de serviciu domnule jucător de fotbal RUS plătesc taxe și impozite din care voi sunteți plătiți….Hai numa bine !

    0
    0
    1. Din nou esti penibil!!! Stimabile, mai bine de uiti doar la Barcelona , Liverpool, Real Madrid, suntem prea mici pentru tine… Acolo e liga de profesioniști( asa ca tine) nu te mai umili cu liga a 2-a.

      0
      0
        1. Razvan te ironiza, boule!
          Da’ nu-i bai, asa fain e cand esti prost si nu te prinzi iar cei din jur se amuza pe seama ta.
          Continua tot asa, pacaliciule!

          Sa inchei intr-o maniera pozitiva, salut toti utistii si le urez sarbatori fericite.
          Sa ne revedem cu bine si in 2020!

          0
          0
    2. Dascale nici in clipele asta nu poti sa-ti tii gura? Taxele tale trebue folosite sa-ti repare astia creierul daca-l mai ai.

      0
      0
  10. Sa imi spuneti voi,carcotasi de servici,cand a fost ultima data cand nu avem emotii pe victorie acasa….cu atat mai mult afara…Na….s-a gresit si nu ma poate nimeni lamuri,cel putin autogolul lui Melinte…Ma rog..,se intampla oricui…Ca e buna,ca e rea….Suntem acolo sus….
    Vad tribune pline,galerie maxima,emulatie…ce Doamne sa vad mai mult?Suntem puternici si asa trebuie sa ramanem,un tot….Liniste la echipa,primele la zi si Doamne ajuta!
    Mos Craciun este in alb-rosu!Caciula Mosului este pe capul lui Balint si Apostu….Noi,langa ei….Ma simt titanic….mandru de UTA….Maxime felicitari baieti….nu am cuvinte de lauda…cuvintele ar fi de prisos….Lacrimi de bucurie….

    0
    0
  11. Cipri n-ar fi rău să nominalizezi cateva nume care v-au încurajat, adică prin comentariile lor v-au ridicat moralul. Vor fi încurajați ca pe viitor să vă susțină mai mult. Ignorați negativul și evidențiați pozitivul. Cu siguranță că au fost comentarii care v-au mers la inimă.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button