UTA Arad

„Secunzii” lui Balint trag concluziile cantonamentului din Antalya: „Totul a decurs foarte bine, e important să ajungem acasă fără accidentați”





Fața UTA-ei față de ultimele sezoane s-a schimbat radical, iar principalul merit îl are stafful tehnic. Aproape totul gravitează în jurul „principalului” Laszlo Balint, care a și ales jucătorii cu care a ajuns pe locul 1 a ligii secunde după 22 de runde, însă tânărul tehnician s-a înconjurat și de colaboratori cu care-și împarte foare bine sarcinile în procesul de pregătire.

Iar în cantonamentul din Antalya chiar s-a tras din partea tuturor, antrenori și jucători. „Stagiul a decurs foarte bine, nu am avut nicio problemă medicală sau legată de efort. Ne-am pregătit bine, am dispus de niște condiții foarte bune și sperăm să plecăm fără accidentări de aici. E foarte important, să fim cu toții apți pe când ne întoarcem acasă. La fel ca și în vară, când am făcut cunoștință cu jucătorii, s-au adaptat cerințelor mele foarte bine și s-au pregătit exemplar. Din punct de vedere al acumulărilor fizice, ele s-au terminat înainte să venim, iar aici am încercat să îi aducem la un nivel de prospețime optim în vederea primului joc oficial”, consideră Alexandru Radu, preparatorul fizic al „Bătrânei Doamne”.

Luni, 24 februarie, UTA dispută primul meci pe puncte la Miercurea Ciuc, unde temperaturile se anunță foarte scăzute. „Sperăm să nu conteze diferența climatică. Vom vedea și ce găsim în țară. Știam și ne-am asumat riscul că la Miercurea Ciuc va fi o altă diferență de temperatură, dar am ales să facem acest cantonament afară pentru a dispune de terenuri bune de antrenament”, a adăugat fostul mijlocaș central al celor de la Snagov.

În această după-amiază, cu începere de la ora 16, „roș-albii” dispută ultimul test din Turcia și al perioadei de pregătire din iarnă. Adversarul arădenilor este formația Under 21 a ucrainienilor de la  Vorskla Poltava. „În mare parte ne-am atins obiectivele, suntem bucuroși că nu am avut accidentări și că terminăm cantonamentul cu bine. După părerea mea, echipa este pregătită de reluarea campionatului, deși vom avea un meci greu la Miercurea Ciuc, dar cred că vom trece cu brio peste acest obstacol. Am făcut aceste amicale în Turcia pentru a vedea la lucru toți jucătorii, atât cei care au jucat mai mult, cât și cei care au jucat mai puțin. Așa ne putem face o idee despre un prim unsprezece pentru meciul cu Csikszereda”, a punctat și Cezar Zanfir, „secundul” echipei arădene, care și-a și-a spus expus părerea și despre achizițiile iernii, Soufiane Jebari, Simo Roumpoulaku și Radu Crișan: „În pregătire au lăsat o impresie bună, așteptăm să dovedească acest lucru și pe teren”.

Din stafful tehnic al Campioanei Provinciei mai face parte și Gabi Vasiliu, antrenorul cu portarii Iacob, Bolboașă și Opric.

Un comentariu

  1. Alexandru Radu,dupa sedinte,discutii cu Mister Balint,a agatat prosopul,alegand calea cu Gyuszi…dar as garanta ca daca ar reintra macar temporar in circuit,in caz de avarie,la nevoie,ar fi STAR….Top Hill!Daca suntem,asa cum pare,pe calea cea buna,chit ca nu am nici un Party-Priu,Alexandru Radu sa isi faca meciul de retragere oficiala la UTA!Nu a fost tocmai prichindel…E mult peste anumiti titulari….Mult peste…
    Doamne ajuta!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button