Fotbal judetean

Doar Ineul s-a opus reluării Ligii a 4-a și a sistat inclusiv antrenamentele echipei de seniori, campionatul va începe fără spectatori!





Posibilitatea amânării reluării campionatului Ligii a 4-a din cauza epidemiei de coronavirus ce lovește încet dar sigur și România s-a discutat astăzi în cadrul unei întâlniri a reprezentanților celor 12 cluburi participante cu conducerea Asociației Județene de Fotbal Arad, reprezentată de secretarul Vasile Rad, vicepreședintele Andras Mako și, printr-o intervenție telefonică, de însuși președintele Adrian Lucaci. De fapt, au fost 11, căci Podgoria Pâncota nu a avut om, iar decizia luată în majoritate zdrobitoare a fost pentru reînceperea meciurilor pe puncte începând din acest weekend. Practic, Șimandul s-a răzgândit la final, singurul club ce a rămas ferm pe poziții fiind CS Ineu.

Sigur, activând în cadrul unei Academii, ce presupune angrenarea copiilor și juniorilor, inclusiv la nivel de liga 4-a, gruparea zărăndană e cea mai afectată de închiderea școlilor și internatelor. Dar, dincolo de asta, Roland Szabo susține că e greșit ca în acest moment de alertă maximă în Europa, fotbalul să mai fie considerată o activitate indispensabilă. Cu atât mai mult cu cât legea e severă când vine vorba despre o contaminare fără nerespectarea ca la carte a măsurilor impuse de autorități. „Sigur, am înțeles că meciurile se vor juca fără spectatori, dar sunt terenuri în județ unde delimitarea stadion-tribune nu există. Apoi, majoritatea fotbaliștilor care activează la acest nivel au și un alt loc de muncă, unde ar putea intra în contact cu diferite persoane și dacă se demonstrează că infectarea a început de la un meci de fotbal nu îi văd prea bine pe organizatori. E vorba despre răspundere penală, noi spunem că nu e de joacă. Să dea Dumnezeu să nu fie probleme, dar văzând ce se întâmplă nu foarte departe de noi ar fi fost bine să fim prevăzători. Academia Brosovszky și clubul din Ineu au sistat activitatea la toate grupele de copii și juniori, inclusiv la echipa de seniori, la care – de altfel – activează și destui juniori. Sănătatea e mereu pe primul plan, păcat că gândim doar noi acest lucru. Rămâne de văzut dacă echipa se va prezenta la meciul de la Socodor, dar, repet, acest lucru e mai puțin important în acest moment de cumpănă pentru noi, ca societate”, ne-a declarat președintele Academiei Brosovzsky, Roland Szabo, finanțator al divizionarei a patra, CS Ineu. Votul negativ la întâlnirea de azi a fost dat de președintele CS Ineu, Adrian Palade, dar la sediul AJF a fost prezent și antrenorul Cristian Sculici, care a părăsit la un moment dat ședința văzând în ce direcție merg lucrurile.

„Oficialii” Asociației Județene de Fotbal Arad susțin că totul e sub control și toate regulile impuse de Federația Română de Fotbal în acest caz special vor fi respectate. „Domnul președinte Adrian Lucaci ne-a comunicat să fim stricți în organizarea meciurilor de la finalul acestei săptămâni.  Se vor face din timp tabelele cu cele maxim 30 de persoane înscrise de fiecare club pentru a avea acces în stadion și aici intră fotbaliștii, antrenorii, alți membrii ai staffului sau sponsori ai echipei. Bineînțeles, avem arbitrii și observatorii delegați, dar și reprezentanți ai presei pe bază de solicitări prealabile. În rest, vor mai fi maxim 6 persoane de ordine, un supervizor dacă e cazul și o persoană responsabilă cu vestiarele. În rest, nu participă nimeni la meciuri. Dacă, totuși, vin spectatori la meci, mai ales la stadioanele nedelimitate de garduri sau porți, observatorul nu va da drumul de joc dacă oamenii nu părăsesc tribunele. În rest, dacă stau pe domeniul public, la distanță, la garduri, nu avem ce să le facem. Am discutat la Direcția de Sănătate Publică, nu am primit hârtii că se poate juca cu 200d e spectatori, deci deocamdată vorbim despre manifestări sportive fără spectatori. Singurul club ce a votat împotriva reluării în condițiile expuse mai sus a fost CS Ineu, restul și-au dat acordul să începem. Dacă, însă, apar situații excepțioanel inclusiv în județul nostru până la finalul acestei săptămâni e posibil orice, inclusiv o amânare a etapei de Liga 4-a din weekend”, ne-a declarat Vasile Rad, secretarul AJF Arad.

Însă, nu doar întrecerile Ligii a 4-a s-ar putea relua în acest weekend, ci și cele cu un eșalon mai jos. Decizia finală va fi luată joi, când „oficialii” AJF se întâlni și cu reprezentanții Ligii a 5-a.

5 comentarii

  1. Comitetului National pt Situatii Speciale de Urgenta in hotararea nr 6 din 9 martie 2020 la art 7 scrie clar ,,Se aproba desfasurarea reuniunilor cu un numar sub 200 de persoane fara aviz DSP”. Asta este motivul pt care DSP nu ofera nici un act . Pentru un numar 200 si 999 de participanti este nevoie de aviz prealabil din partea DSP . E simplu . Dar noua ne place sa complicam .

    0
    0
    1. Chiar am vorbit cu cineva avizat ca vreau sa merg la un meci de liga 4,nu dau nume dar același lucru mi l-a spus și dânsul u îți trebuie aviz de la DSP pt.evenimente cu sub 200 de persoane.

      0
      0
  2. Va riscati sa jucati.
    Italienii de prosti au oprit Serie A. Au oprit Serie A.
    Nu intelegeti ca e grav? Stiti cat pierde o companie precum wizz in perioada asta?

    0
    0
  3. Pai logic ca nu sunt de acord cu reluarea campionatului din moment ce nu siau rezolvat cele 2 „mari „transferuri” pe care le face ineul, nui asa domnule Sculici?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button