Volei

Se știu campioanele în voleiul românesc, dar nu și echipele nou promovate: ProVolei Arad urmează să găzduiască turneul semifinal





Federaţia Română de Volei a decis, miercuri, încheierea campionatului masculin şi feminin cu clasamentul de la finalul sezonului regulat din cauza pandemiei de coronavirus, Arcada Galaţi, respectiv CSM Volei Alba-Blaj fiind declarate campioane, a spus, pentru AGERPRES, preşedintele FRV, Gheorghe Vişan.

„Consiliul Director a luat decizia de a încheia campionatul în acest moment cu clasamentul dobândit de fiecare echipă la finalul returului, adică la finalul sezonului regulat. Pentru că din play-off se disputaseră doar două etape, mai erau opt. Deci campioane sunt Arcada la băieţi şi Blaj la fete. Şi prin decizia asta nu se produce nicio modificare majoră, din analiza pe care am făcut-o noi. Adică primele două echipe au distanţă mare şi cele de pe locurile 3 sau 4 nu pot să le ajungă, chiar şi dacă se continua play-off-ul. Asta şi la băieţi şi la fete. Deci se schimba ceva numai dacă echipele de primele locuri s-ar fi retras din campionat, ceea ce era greu de crezut”, a spus Gheorghe Vişan.

Preşedintele a explicat că aceasta este cea mai bună decizie deoarece FRV este obligată de Federaţia Internaţională de Volei să încheie campionatele interne până la 15 mai.

„Mă obligă FIVB (n.r. – Federaţia Internaţională de Volei) să închei campionatele pe 15 mai, pentru ca jucătorii străini să poată să plece. La alte federaţii poate e altă situaţie, pot să joace toată vara, au condiţii favorabile, dar noi nu avem. Situaţia de urgenţă a fost decretată până la mijlocul lui aprilie, după care se mai duce sigur încă o lună cu pregătirile şi s-a făcut mai. Iar în 15 mai trebuie să oprim campionatul, deci când să jucăm? Aşa că am stabilit să se termine cu clasamentul de la finalul returului. Este cu siguranţă cea mai bună decizie pe care o puteam lua. Pentru că stăteam şi încurcam pe toată lumea degeaba şi mai riscam şi îmbolnăviri. Noi am transmis tuturor cluburilor să întrerupă antrenamentele în perioada asta, am pus şi pe site, este şi directiva Ministerului Tineretului şi Sportului”, a explicat oficialul FRV.

„Cine merge în cupele europene se stabileşte conform clasamentului, ca şi până acum. În sezonul următor avem la fete două locuri de Champions League, două în CEV Cup şi unul în Challenge Cup. Iar la băieţi un loc de Champions League, două în CEV Cup şi unul în Challenge Cup. Deci regulile se aplică normal. Iar sezonul următor ar trebui să înceapă la finalul lunii septembrie, dar nu ştim încă pentru că depinde de turneele de calificare la Campionatele Europene. Iar dacă în situaţia asta sunt decalate, vom fi şi noi obligaţi să ne ducem mai târziu, pentru că sunt jucătorii străini la naţionale. Depinde de CEV ce decizie ia, acum aşteptăm”, a adăugat Gheorghe Vişan.

Volei masculin – clasament la finalul sezonului regulat: 1. Arcada Galaţi (50 de puncte), 2. SCM ”U” Craiova (43 p), 3. CS Dinamo (40 p), 4. ACS Volei Municipal Zalău (36 p), 5. CS Unirea Dej (31 p), 6. SCM Gloria Buzău (26 p), 7. CS „U” Cluj (22 p), 8. CS Ştiinţa Explorări Baia Mare (14 p), 9. CSM Câmpia Turzii (4 p), 10. CSU UV Timişoara (4 p).

Volei feminin – clasament la finalul sezonului regulat: 1. CSM Volei Alba-Blaj (57 puncte), 2. CS Dinamo (52 p), 3. CSM Târgovişte (47 p), 4. CS Ştiinţa Bacău (45 p), 5. CSM Lugoj (31 p), 6. CSU Belor Galaţi (26 p), 7. CS Medgidia (20 p), 8. FC Argeş (20 p), 9. CS „U” NTT Data Cluj (17 p), 10. CS Rapid (9 p), 11. CSO Voluntari 2005 (6 p).

Divizia A2 continuă: ProVolei aşteaptă semnalul pentru turneul semifinal!

Contactat pentru a ne lămuri cum stă situaţia în privinţa ligii a doua, unde ProVolei Arad – câştigătoare a sezonului regulat din Divizia A2, seria de vest – este una dintre favoritele la promovare, preşedintele Federaţiei, Gheorghe Vişan, ne-a declarat: „Liga a doua continuă în mod normal, cu turneele semifinale şi apoi Final Four. Aşteptăm să vedem când ne spun autorităţile că se pot desfăşura competiţii sportive şi până în septembrie avem timp pentru a programa aceste turnee. Dacă nu vom avea undă verde până atunci, ne vom aşeza la masă şi vom discuta, pentru a lua cele mai bune decizii.”

Aradul rămâne gazdă în seria de vest

Aşadar, ProVolei aşteaptă semnalul pentru a afla noua dată a turneului semifinal al Diviziei A2, seria de vest, de la Arad, care trebuia să se dispute iniţial în perioada 13-15 martie, în sala Școlii „Aron Cotruș”.  Întrecerea va fi reprogramată tot în oraşul nostru, clubul condus de Radu Sabău câştigând licitaţia de organizare. La turneu vor mai participa următoarele clasate din serie, CSM Suceava, Știința Bacău și CSU Brașov, iar primele două echipe vor accede la turneul final, de promovare în Divizia A1.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button