Pariuri sportive, gaming și casino

Cel mai bun tânăr jucător de la Euro 2016 ar putea fi ajutat de pandemie





Renato Sanches a făcut senzație la Campionatul European de Fotbal din 2016, ajutându-și echipa să câștige turneul final din Franța la vârsta de numai 18 ani. Interesant este că tânărul talent fusese achiziționat de către Bayern Munchen cu o lună înaintea turneului final, în schimbul sumei de 35 de milioane de euro.

(EMBED TWEET https://twitter.com/FCBayernEN/status/729976892368011264)

Ceea ce părea a fi un transfer de senzație, s-a dovedit ulterior a fi o mare dezamăgire, asta pentru că Sanches a prins numai 903 minute în tricoul bavarezilor în sezonul 2016/2017, deși în precedentul an, la Benfica, jucase 30 de meciuri pentru prima echipă, dintre care 6 în Liga Campionilor.

(EMBED TWEET https://twitter.com/SwansOfficial/status/903241267311763456)

Apoi, a urmat împrumutul la Swansea, în perioada în care antrenorul echipei era Carlo Ancelotti. Tânărul fotbalist a declarat ulterior că această mutare a avut loc fără dorința sa, spunând că a fost oarecum obligat să o accepte. Sanches nu s-a adaptat nici în Anglia și în plus, s-a accidentat de 3 ori pe parcursul sezonului 2017/2018, perioadă în care a prins numai 15 meciuri, dintre care în doar 4 a fost integralist.

Jucătorul are nu mai puțin de nouă trofee în palmares:

  • 1x Campionatul European (Portugalia)
  • 2x Campionatul Germaniei (Bayern)
  • 1x Cupa Germaniei (Bayern)
  • 1x Campionatul Portugaliei (Benfica)
  • 1x Cupa Ligii Portugaliei (Benfica)
  • 3x Supercupa Germaniei (Bayern)

 

CV-ul său impresionat, vârsta și talentul său au fost apreciate și de PSG, care a făcut o ofertă pentru mijlocașul central lusitan. Sanches a mărturisit că Jorge Mendes i-a spus să-și facă bagajele pentru a pleca la Paris, însă a doua zi, la antrenament, antrenorul lui Bayern, Niko Kovac, l-a rugat să rămână.

Cu toate acestea, tânărul fotbalist nu a primit prea multe șanse. Antrenorul nu l-a introdus în următoarea partidă de după acest episod și i-a oferit numai 5 minute de joc în al doilea meci jucat de Bayern după respectiva discuție. Chiar și coechipierii lui Renato Sanches se mirau de ce tânărul nu joacă, deoarece avea rezultate excelente la antrenamente.

Stagiunea 2018/2019 a fost de asemenea nereușită pentru lusitan, care a însumat numai 782 de minute pentru bavarezi, mai puțin și decât în precedentele două sezoane. Talentatul mijlocaș spune că s-a consultat ulterior cu agentul său și a ales să meargă la Lille, un club competitiv, dar fără prea multe vedete, acolo unde joacă titular și chiar a dovedit că dă semne de revenire la forma pe care a arătat-o în urmă cu 4 ani.

Francezii au plătit 20 de milioane de euro pentru a-l transfera definitiv pe fotbalistul format de Benfica. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a evoluat în 30 de meciuri pentru Lille în acest sezon, formație care se luptă pentru un loc de Champions League.

 

Sanches a mărturisit că unul dintre principalele sale obiective în acest an era obține convocarea la Euro 2020, lucru care, ar fi putut foarte bine să nu se întâmple, dacă ne gândim că portughezul nu a prins nici măcar un minut de joc în preliminarii, fiind convocat de numai două ori de selecționerul Fernando Santos.

UEFA a decis să amâne Campionatul European de Fotbal pentru anul viitor, datorită pandemiei cu noul virus COVID-19, deși Rusia se oferise să găzduiască acest turneu final în ultimele săptămâni. Așadar, predicțiile și ponturile la pariuri pentru Euro 2020 au devenit inutile, în contextul în care nu numai fotbalul, ci aproape întreg sportul mondial este întrerupt din cauza coronavirusului.

Acest lucru reprezintă o șansă în plus pentru Renato Sanches, care va mai avea ocazia să-i dovedească lui Fernando Santos că merite să facă parte din lotul Portugaliei pentru următorul turneu final.

Iubitorii sportului din România și anumiți oameni de fotbal au și glumit pe seama amânării, spunând că numai astfel putem avea și noile stadioanele gata (Steaua, Arcul de Triumf și Rapid).

În cazul în care turneul final al Campionatului European se va desfășura în vara anului 2021, acest lucru ar putea încurca într-o oarecare măsură calificările pentru Cupa Mondială din 2022 din Qatar, un alt eveniment controversat datorită suspiciunii cu privire la acordarea dreptului de organizare. Din acest motiv, anumiți specialiști nu exclud nici varianta ca unul dintre cele două turnee finale să fie efectiv sărit.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button