Rugby

Meciuri din trei în trei zile pentru rugbiștii arădeni la reluarea campionatului





Sportul cu balonul oval a fost „înghețat” și el în plină epidemie de coronavirus. Până la această dată, cel puțin rugbiștii arădeni ar fi trebuit să dispute cele două etape în întrecerea de rugby în 7, iar în weekend ar fi trebuit să se deplaseze la Belgrad, pentru un joc de verificare cu naționala țării vecine.  Evident, totul a fost sistat, ca și primele două etape ale Diviziei Naționale, ce ar fi trebuit să se joace 4 și 11 aprilie.

Întruniți, ieri, în ședință extraordinară, membrii Biroului Federal au luat câteva decizii privind modul în care se va relua sau va continua activitatea competițională.

”În SuperLiga CEC Bank s-au disputat pana acum doar turul sezonului regulat si doua etape din retur. Astfel, pentru ca sezonul competitional 2019-2020 sa se poata finaliza in conditii optime si regulamentare, care sa dea tuturor echipelor sanse egale, dupa incetarea starii de urgenta se vor disputa toate partidele programate initial, acestea urmand a avea loc intr-un format comprimat cu jocuri in zilele de miercuri si duminica;

b) La Divizia Nationala de Seniori se vor respecta intocmai principiile si sistemul de desfasurare al SuperLigii CEC Bank

c) In luna aprilie era programat sa inceapa si Campionatul National de R7 feminin, senioare si junioare. Competitia va incepe dupa incetarea starii de urgență”

Așadar, deocamdată nu este avansată nicio dată pentru reluarea meciurilor oficiale, ci doar s-a luat în calcul un sistem competițional, în care echipele de seniori vor juca din trei în trei zile pentru: ”a finaliza în conditii optime si regulamentare sezonul competițional 2019-2020”. La efortul pe care-l depun rugbiștii timp de 80 de minute, meciurile din trei în trei zile nu sunt recomandate, cu atât mai mult cu cât acestea vor veni după o perioadă de pauză totală, când sportivii nici măcar nu se pot antrena specific.

CS Universitatea Arad ocupă locul 6 la mijlocul sezonului în Divizia Națională de Seniori. Adversarii din retur ai „studenților” sunt în ordine: CS Năvodari (acasă), RC Gura Humorului (în deplasare), Știința Petroșani (acasă),  CSM Bucovina Suceava (în deplasare), RC Bârlad (acasă), RC Grivița București (acasă) și CSM Galați (în deplasare). „Nu aș vrea să comentez previuziunile nerealiste ale celor de la Federație, pur și simplu eu nu cred că vom mai juca un meci în acest sezon, poate chiar nici în acest an. Cel mai repede, zic eu, ne-am putea întoarce pe teren prin septembrie, octombrie, deocamdată e de datoria noastră să ne gândim la sănătătatea noastră și a celor dragi stând în case”, spune Marian Grindei, antrenorul „stidenților” arădeni.

În ceea ce privește competițiile de copii și juniori, partidele se vor relua și în funcție de programa școlară ce va fi adoptată, astfel ca toate cluburile și sportivii implicați să poata lua parte în condiții optime atât la procesul educațional, cât și la cel sportiv. CS U are înscrisă o echipă de juniori în întrecerea națională de U16.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button