Fotbal judetean

Păulișul ar dori să afle scenariile AJF-ului pentru continuarea sezonului în Liga 4-a: „Ne-ar ajuta să ne facem un plan financiar, organizatoric”





Previziunile pentru „careul de ași” al Ligii a IV-a au fost puțin stricate de Păulișana Păuliș. Formația din Podgorie a iernat pe locul trei și se întărise pentru bătăliile din primăvară cu nume importante prin Florin Gâlcă, Răzvan Blănaru, Darius Don, plus tânărul alba-iulian, Paul Haj.

Aceștia nu au mai apucat să debuteze oficial  sub comanda lui Dinu Maghici, sportul și fotbalul spunând stop ca urmare a epidemiei de coronavirus. „Cred că de doi-trei ani încoace, Păulișana Păuliș a devenit un club important în fotbalul județean, respectat și chiar luat ca model. Mereu ne-am respectat angajamentele luate față de jucători și antrenori, la fel și acum, suntem la zi cu banii. Ceea ce va urma nu știm cu exactitate, adică sub ce formă ne vom plăti fotbaliștii și stafful, dar există o singură certitudine, îi vom plăti. Probabil, lucrurile se vor echilibra, atâta timp cât, din câte se pare, s-ar putea să jucăm la vară, perioadă ce nu e prinsă în contractele jucătorilor. În acest sens, cel puțin noi, de la Păuliș, ne-ar fi plăcut ca, după modelul FRF, și AJF Arad să fi făcut unul-două, poate chiar și trei scenarii pentru continuarea competiției. Ne-ar ajuta să ne facem un plan financiar, organizatoric și chiar pe jucători și antrenori să gândească o strategie. Sigur, suntem conștienți că – poate – niciunul dintre aceste planuri de bătaie nu vor fi puse în practică, căci sănătătatea are prioritate și e normal ca fotbalul să fie oprit până ce scăpăm de acest virus, însă ne-ar ajuta puțin în planurile noastre”, spune Florentin Iancu, președintele păulișenilor.

Și dacă tot am ajuns la scenarii, „oficialul” Păulișului nu crede că, în cazul în care se va mai juca fotbal la nivel județean în acest sezon, nu se mai poate vorbi despre respectarea calendarului inițial. „Din punctul meu de vedere, ori renunțăm la play-off, play-stay sau play-out și mergem până la final cu cele șapte etape rămase de jucat în sezonul regular, ori trecem direct la fazele finale. Cu atât mai mult cu cât mai trebuie să înghesuim și cele trei partide din Cupa României. Din punct de vedere sportiv, Păulișului i-ar conveni ambele variante, ca și ocupantă a locului trei, mai ales că, din punctul nostru de vedere, e exclus ca la nivel județean, aici unde majoritatea fotbaliștilor și lucrează și nu fac mai mult de două-trei antrenamente pe săptămână, să jucăm din trei în trei zile. Dar, ar fi important să se mai joace, indiferent sub ce formă, căci baza sportivă o îngrijim în continuare și pofta există har Domnului, mai ales când vedem vremea frumoasă de afară. Vă dați seama că Păulișul ar fi trebuit să joace cu Zăbraniul și Curticiul în primele etape și cred că eram pregătiți să facem rezultate bune. Dar, s-a întrerupt totul, iar intenția noastră era să jucăm cu doi lideri în tot atâtea etape”, a adăugat Iancu.

Păulișana Păuliș ocupă locul 3 în primul eșalon județean și se poate lăuda cu statutul de finalistă a Cupei României în ediția încheiată cui succesul Progresului Peciva vara trecută.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button