Fotbal judetean

Sântana le-a suspendat contractele fotbaliștilor pentru a primi ajutorul de la Guvern! Puia: „Cel mai important lucru este sănătatea, restul vine de la sine”





Dacă sezonul Ligii a IV-a ar fi înghețat în acest moment, Unirea Sântana ar fi ultima echipă ce ar prinde un loc în play-off, alături de Zăbrani, Curtici și Păuliș. Dintre aceste formații ar urma să se decidă campioana și formația ce ar reprezenta Aradul la barajul de promovare în Liga 3-a, dacă – bineînțeles – va mai putea fi vorba despre așa ceva în plină epidemie de coronavirus.

Până una alta, Unirea e printre primele cluburi din județul nostru ce a suspendat contractele jucătorilor săi. „Începând cu data 1 aprilie, fotbaliștii și antrenorii noștri au contractele de activitate sportivă suspendate. Am făcut toate demersurile legale, când va fi cazul așteptăm banii de la Guvern, adică 75% din venitul fiecăruia. Mai rămâne de văzut dacă vom fi acoperiți și pentru perioada 16-31 martie, căci aici lucrurile sunt puțin neclare. Noi am înțeles că putem beneficia și retroactiv de bani, adică din ziua intrării în starea de urgență, însă rămâne de văzut dacă e așa. Important este că, deocamdată, jucătorii și-au primit salariile pe luna februarie, sunt acoperiți o jumătate de lună din fonduri locale, iar de la 1 aprilie urmează să vină bani și de la Guvern”, a spus Cătălin Puia, managerul grupării „roș-negre”.

În lotul Sântanei, există cel puțin un fotbalist care e în șomaj tehnic și de la locul de muncă și, prin urmare, va beneficia de un singur ajutor de la Stat, raportat la cărtea de muncă și nu la contractul de activitate sportivă.

Deocamdată, Asociația Județeană de Fotbal Arad nu a făcut simulări pentru posibila continuare a sezonului 2019-2020. „Sincer, în aceste momente ne gândim cu toții la sănătatea noastră, a familiilor și apropiaților noștri. Ea este cea mai importantă. În general, sper ca întreaga și județul nostru să treacă cu bine peste această pandemie, restul, inclusiv continuarea activității sportive, vin de la sine. Sperăm ca, totuși, să mai apucăm să jucăm măcar play-offul, deși, ca o părere personală, cred că nu se va mai relua ediția de campionat din acest an. Oricum, dacă se va mai juca, cel mai repede cred că vom mai intra pe teren prin luna iunie, iar atunci ar fi inuman să evoluăm din trei în trei zile. Nici toamna sau primăvara, jucătorii de Liga 4-a nu ar putea ține rimtul intermediarelor, darmite când vor fi 30 de grade Celsius. Însă, repet, important este să rămânem cu toții sănătoși și vom vedea dacă se mai poate continua acest sezon. Sântana e pe locul 4, ar intra în play-off dacă se îngheață sezonul regular, dar mă gândesc că celor din spatele nostru nu le va conveni acest scenariu. Dar, e clar, ne vom conforma cu toții la ceea ce va decide AJF-ul, când va fi cazul”, mai adaugă Puia.

De menționat ar mai fi că după demisia lui Claudiu Hodiges, noul președinte al Consiliului de Administrație al Unirii Sântana este Marius Coroi. Apoi, președintele secției de fotbal, în locul lui Marius Bătrân, a fost numit Ovidiu Nadiu.









Un comentariu

  1. Puneți-l pe marele Puia să citească atent legea.Cum adică perioada 16-31 Martie e descoperită?Te faci de rîș omule.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button