Fotbal judetean

Ineul – dezavantajată de orice scenariu posibil în lupta pentru barajul de promovare, transferul ex. utistului Ousmane blocat de epidemia de coronavirus





Ca și potență financiară sau structură a clubului, cu destui juniori de valoare din propria pepinieră, CS Ineu ar fi fost printre principalele pretendente la locul de Liga 3-a, disponibil pentru campioanele județelor Arad și Caraș-Severin. Spunem ar fi fost pentru că odată cu întreruperea campionatului, cauzată de epidemia de coronavirus, zărăndanii au pierdut aproape orice șansă la locul 1.

La „înghețare”, ineuanii sunt pe locul 5, deci în afara play-offului dacă Asociația Județeană de Fotbal va decide să se mai joace doar această fază a competiției în vară. În celălalt scenariu, în care s-ar disputa cele 7 runde rămase din sezonul regular, diferența de locul 1 este de 14 puncte, iar Cristi Sculici mai aduce în discuție un aspect: „Am auzit și eu că dintre cele patru echipe aflate peste noi în clasament nu toate ar putea susține financiar și logistic o promovare în Liga 3-a. Dar, chiar și așa, cel puțin din orgoliu, Zăbraniul sau Păulișul nu ar renunța în favoarea altor echipe. Oricum, până acolo mai e mult. Nu știu dacă vom mai termina acest campionat și sub ce formă, poate în iulie-august, căci în iunie, așa cum am auzit că s-ar încerca să se dea restartul, nu cred că se va putea. E clar că Ineul ar fi dezavantajată de orice scenariu, dar va trebui să ne conformăm. Până la urmă, doar noi suntem de vină că nu am făcut mai multe puncte până acum și suntem pe acest loc 5. Așadar, în proporție de 99% acest sezon este compromis, poate ar fi bine să ne gândim cu toții cum facem ca lucrurile să meargă bine în campionatul următor”, susține antrenorul „alb-albaștrilor”.

Dacă lucrurile decurgeau normal, Ineul avea la această oră și câțiva fotbaliști străini în lot. Cel mai cunoscut dintre ei ar fi fost Ousmane, fost atacant și la UTA și Șoimii Pâncota. Fratele mai mic al lui Mansour era pregătit să revină în județul nostru din Senegal, formalitățile legale erau în regulă, dar epidemia de SARS-CoV2 a sistat totul. „Ne-am înțeles cu el, cel târziu pe finalul lunii martie trebuia să fie la Ineu. Așa, a rămas acasă, la fel ca și ceilalți fotbaliști străini cu care am bătut palma. Este vorba despre doi camerunezi și doi belgieni. Oricum, când se va termina această situație, îi așteptăm alături de noi, fie că vorbim despre terminarea acestu sezon sau debutul celui din toamnă. Vrem să-i încadrăm cât mai repede posibil în proiectul nostru. Dar, până una alta, e important să fim cu toții sănătoși, iar jucătorii să respecte programul individual primit după ce am oprit antrenamentele”, adăugă Sculici.

Ineul este printre grupările arădene care vor solicita ajutor de stat pentru jucătorii săi, deși: „Avem doar patru seniori care nu lucrează și în altă parte, plus juniorii. Eu i-am înaintat tabelul cu jucătorii și angajații conducerii clubului, aceasta va decide cum va acționa, pentru cine va cere exact acel ajutor de stat”, a completat tehnicianul zărăndanilor.

Vă reamintim că CS Ineu a fost singura grupare ce s-a opus reluării campionatului în Liga 4-a, decizie ce a fost mai apoi luată de Federația Română de Fotbal și în numele AJF-urilor pe 12 martie.

FOTO: Viorel Musca

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button