Handbal

Handbalistele Crișului atacă Liga Florilor în luna iunie: „Meritul sportiv va fi respectat, trebuie gândit un program de pregătire foarte bine articulat”





Federația Română de Handbal (FRH) a ținut cont de diferitele propuneri venite de la cluburile afiliate, fie că vorbim de prim divizionare sau grupări de Divizia A, și a schițat un plan pentru reluarea competițiilor. Acest plan va trebui însă votat și, eventual, bătut în cuie în ședința din 22 aprilie a conducerii handbalului românesc, cu mențiunea că nu se pune, cel puțin deocamdată, problema ca întrecerile să nu se încheie pe teren, așa cum s-ar putea întâmpla, de exemplu, la baschet.

În eșalonul secund de fete, unde Crișul Chișineu Criș conduce în clasamentul Seriei D și este virtual calificată la turneul semifinal, ar trebui ca ultimele trei runde din sezonul regulat să se joace pe 30 mai, 3 și 6 iunie. Așadar, în penultima zi a lunii următoare, ar trebui să avem derby la Arad, Crișul – CSM Târgu Mureș, meci la finalul căruia se va știi echipa ce va termina prima în seria de Vest, cu mențiunea că „alb-albastrele” ar avea și varianta remizei. CSU Oradea (în deplasare) și CSU Reșița (acasă) vor fi ceilalți adversari ai Crișului înainte de accesul în semifinale. „Din punctul meu de vedere, nu cred că în România starea de urgență va dura chiar până pe 15 mai. Eu zic că undeva în prima parte a lunii mai, ne vom putea relua antrenamentele și să ne ținem acel plan calendar al Federației, ce, însă, trebuie votat pe 22 aprilie. Dacă în Liga Florilor și în Cupa României se dorește a se disputa toate meciurile, vă dați seama că și în campionatul nostru, în care programul nu e atât de încărcat, vom juca tot. E clar că o vom face fără spectatori în săli până la finalul sezonului, însă meritul sportiv va fi respectat”, susține Sebastian Tudor, antrenorul handbalistelor de la Crișul.

Pentru turneele semifinale, propunerile FRH sunt pentru intervalul 12-14 iunie, cel final – 19-21 iunie (turneul final), pentru ca barajele de menținere/promovare să se dispute între 28 și 30 iunie. „Înainte de toate, trebui să ne apărăm primul loc în fața echipei din Târgu Mureș, care sigur nu a renunțat la gândul de a ne întrece în etapele rămase din acest campionat, cu atât mai mult cât mai avem un meci direct. Apoi, trebuie să gândim un program de pregătire foarte bine articulat, căci, cu toată pregătirea fizică pe care jucătoarele o fac pe la casele lor, mingea nu o vor simți la fel după atâtea săptămâni de pauză. Gândim un plan și pentru jucătoarea noastră străină, în așa fel încât să o putem avea și pe ea cât mai repede la antrenamente. Aș vrea să o chem pe Milica Golusin din Serbia pe la începutul lunii viitoare, în așa fel încât să stea în carantină până la mijlocul lunii când se ridică oficial starea de urgență, iar apoi să se pregătească cot la cot cu restul colegelor sale. Acum, fiecare jucătoare are un program personalizat de pregătire, în funcție de zona, locația în care stă și-și poate desfășura exercițiile fizice și de menținere a tonusului. Oricum, la revenirea la antrenamente, toate fetele vor face din nou viza medicală, în special EKG-ul, căci urmează o perioadă de efort susținut la temperaturi neprietenoase”, a adăugat Tudor.

Ca și fotbaliștii, handbalistele de la Crișul și-au încasat deja salariile pe luna martie, urmând ca cele din aprilie să vină în proporție de 75% de la Stat. În plus: „Dacă se va juca și în iunie trebuie automat prelungite contractele jucătoarelor. Ar fi bine dacă Federația ar da o decizie unitară în acest sens”, mai susține tehnicianul orădean al Crișului.

Vă reamintim că opt echipe vor fi prezente la cele două turnee semifinale, printre posibilele adversare ale echipei manageriate de Lucreția Vartolomei – Cășuțiu și Florica Boldor fiind: CSM Galați, HCF Piatra Neamț (Seria A), CSU Neptun Constanța, CSU Știința București (Seria B), Dacia Mioveni și CS Activ Prahova Ploiești/CSM Tg. Jiu (Seria C).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button