Polo

Poloiștii se consideră nedreptățiți de autăritățile locale: „Primim prea puțin bani comparativ cu alte sporturi, anul acesta ne plătim doar chiria la bazin cu ei”





Deși Primăria a blocat fondurile nerambursabile câștigate prin proiecte de entitățile sportive și culturale în prima sesiune, cu explicația că ele ar putea fi redirecționate spre sistemul sanitar aflat în luptă cu coronavirusul, poloiștii de la AMEFA și-au manifestat public nemulțumirea față de suma mică atribuită de CMCA.

Componentă a Superligii Naționale, dar cu rezultate bune și la nivelul copiilor și juniorilor, AMEFA, prin vocea antrenorului Cristi Cosma, nu a menajat deloc autoritățile pentru împărțeala făcută. „E bătaie de joc cu aceste proiecte! În acest an, am primit 150 de mii de lei pentru echipa de Superligă, bani care aproape toţi se duc pe chiria de la bazin pentru 8-9 luni. Anul trecut am primit 250 de mii, acum şi mai puţin, iar baschetul (n.a. FCC Baschet Arad) ia de zece ori mai mult decât noi, deşi joacă şi ei în prima ligă, cu aproximativ aceleaşi rezultate în ultimii ani, poate puţin mai bune, dar totuşi raportul nu se justifică. Am înţeles că UTA-i UTA, dar hai să facem corect lucrurile. Eu ştiam că aceste proiecte se acordă pe baza unor criterii, legate de liga în care joci, de ce rezultate obţii, de câţi arădeni sau componenţi de loturi naţionale ai în lot şi altele, chiar o să mă interesez. Pentru salarii nici nu mai rămân bani, aşa nu vom putea progresa vreodată. Tot am tăcut, am tăcut, dar nu se mai poate aşa!”, a izbucnit Cosma care se chinuie de ani buni să țină pe linia de plutire poloul arădean, iar autoritățile locale au ajuns să pună clubul, când vine vorba despre finanțare, pe același palier cu unele cluburi fotbalisticespecializate pe creșterea copiilor și juniorilor.

Ca și restul sportului și polo-ul românesc a fost pus în stand-by de epidemia de coronavirus, iar jucătorii își vor ieși total din forma fizică. „La noi, în polo, nu e chiar o tragedie privind calendarul competițional. Nu mai este mult de jucat, mai avem o etapă din sezonul regulat, ar urma apoi un baraj pentru play-off… Sunt şi puţine echipe, se mai poate şi schimba sistemul, să se joace în play-off şi play-out un singur meci sau după sistemul <<2 din 3>>. Cred că în câteva săptămâni s-ar termina totul. Problema cea mare e că două luni de pauză este foarte mult în polo, practic se pierde 80% din pregătire. Pentru că nu pot să-mi bag jucătorii direct în apă, de pe uscat, pregătirea are nişte etape ce trebuie respectate. Probabil că întrecerile de copii şi juniori se vor anula, pentru că ele nici nu au apucat să înceapă. Băieţii sunt pe acasă, se pregătesc şi ei cum pot. Nu puteam să le cer un program special, să îi aduc pe nu ştiu unde, să se antreneze separat, mai ales că nu îi plătim şi lucrează în alte părţi. Aşteptăm semnale de la autorităţi, de la Federaţie, să vedem când se deschide şi bazinul de la <<Pădurice>> şi apoi ne apucăm de treabă, deocamdată nu se ştie nimic sigur”, a completat Cosma pentru colegii de la livearad.ro

AMEFA mai avea de disputat o etapă din returul grupei valorice 5-8, în bazinul propriu, cu Sportul Studenţesc. Conform programului iniţial ar fi urmat un baraj pentru play-off, în care echipa arădeană, aflată pe locul 6 în Superligă, indiferent de soarta ultimei confruntări din sezonul regulat, ar fi întâlnit formaţia clasată pe locul 3, poziţie disputată de Dinamo Bucureşti şi Corona Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button