Baschet

Păun, despre continuarea sezonului baschetbalistic: „Mă tem că în afară de fotbal și echipele olimpice, nimeni nu are infrastructura și puterea financiară de a relua competiția”





Ca și restul competițiilor sportive din România, și cele baschetbalistice sunt suspendate din cauza pandemiei de SARS-CoV2 de aproape două luni de zile. Pe 15 mai, autoritățile înlocuiesc starea de urgență cu una de alertă, în care restricțiile pentru populație nu vor mai fi atât de stricte și, teoretic, sportivii de performanță ar trebui să-și reia activitatea. Problema e că baschetbaliștii și baschetbalistele ar trebui să stea în permanență în cantonamente cu circuit închis, iar cluburile ar trebui să creeze și alte condiții prevăzute în protocolul anunțat, ieri, de Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului.

Horia Păun, președintele Federaţiei Române de Baschet, a avut o primă reacție la protocolul impus de MTS şi Ministerul Sănătăţii, pentru baschet.ro: „În condițiile acestea, există o posibilitate să repornim Liga Națională. Însă, e greu de crezut că putem face acest lucru atât timp cât înainte de cantonament jucătorii trebuie să stea în izolare. Condițiile sunt destul de stricte. Mă tem că în afară de fotbal și echipele olimpice, nimeni nu are infrastructura și puterea financiară de a relua competiția. Calendarul nostru și contractele din baschetul românesc la nivel de seniori sunt până la finalul lunii mai. Urmează să avem niște discuții cu reprezentanții cluburilor, să vedem ce și cum. Dar, la ultima întâlnire, marea majoritate și-a manifestat dorința de a încheia pentru că mulți dintre ei și-au trimis sportivii acasă. Deja suntem de două luni în izolare, mai sunt încă două săptămâni. E greu de presupus că vom putea reveni la forma inițială a sportivilor”, a declarat Păun pentru sursa mai sus citată.

Oricum, Federaţia Română de Baschet știe încă de acum o lună că marea parte a cluburilor afiliate este pentru „înghețarea” sezonului, iar acest protocol de sănătate, în care sunt impuse condiții draconice pentru sportivi și „oficiali”, nu face decât să le întărească decizia. Anunțul oficial a lipsit și pentru că sunt destule grupări ce au cerut ajutor de stat pentru sportivii săi și riscau să nu primească dacă s-ar fi sistat orice activitate încă din luna aprilie, de exemplu.

FCC Baschet Arad este, bineînțeles, direct interesată de deznodământ pentru a fi sigură că nu mai trebuie să-și cheme sportivele la treabă. Care sportive , cu excepția a șase dintre ele, nici nu mai au contracte valabile cu cu gruparea „galben-albastră” începând cu 1 mai. Dacă sezonul se îngheață, arădencele vor lua pentru al doilea an consecutiv bronzul național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button