Liga a 2-a

Rapid a furat startul pregătirilor în Liga a 2-a, Alexa nu vrea să comenteze decât…într-un cadru organizat!





Sătui să coordoneze antrenamentele prin aplicații video, fiecare de la el de acasă, fără a știi și cât de eficiente sunt, antrenorii echipei Rapid au primit accept din partea conducerii să sune adunarea și să dea start, în „liniște”, pregătirii în grup. Având exemplul clubului de Liga 1 U Craiova, gruparea giuleșteană și-a chemat jucătorii plecați din București după suspendarea campionatului Ligii 2 și a reluat antrenamentele în Regie.

Potrivit surselor Liga2.ro, Rapid a dat start pregătirii în Regie în urmă cu o săptămână, de lunea trecută, 27 aprilie, „furând”, astfel, startul față de contracandidatele la promovare, într-o perioadă în care adversarele din campionat speră să reia antrenamentele măcar imediat după 15 mai, dată de la care președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va încheia stare de urgență în România, iar anumite restricții vor fi ridicate.

Rapidiștii se pregătesc de mai bine de o săptămână în Regie

Revenit și el de la Timișoara, sub pretextul de a vedea condițiile de pregătire de la baza Coresi, „unde s-a întâlnit cu reprezentanții Centrului de Performanță și a rămas impresionat de ceea ce a găsit la academia giuleștenilor”, după cum a anunțat clubul, directorul tehnic Dan Alexa coordonează, în schimb, ședințele de antrenamente ale jucătorilor. Stafful condus de înlocuitorul lui Daniel Pancu s-a întâlnit săptămâna trecută, la baza sportivă Regie, în trei zile cu jucătorii: luni, miercuri și vineri. Acesta este și programul de pregătire săptămânal gândit de giuleșteni.

Cu măsurile de precauţie corespunzătoare acestei perioade în care pandemia COVID-19 numără în România noi cazuri de infectare și decese, jucătorii Rapidului s-au antrenat în Regie în grupuri de câte trei. Săptămâna trecută, ședințele au avut doar caracter fizic, fără minge. Prima grupă a început de la ora 10, iar antrenamentul se desfășoară pe durata unei ore. După o jumătate de oră de pauză, pe teren întră alt grup format din trei jucători. Iar ciclul continuă până când toți componenții lotului își fac programul.

Totuși, în această nouă săptămână, în care vremea a fost capricioasă, iar zilnic a plouat la București, giuleștenii și-au schimbat programul și nu s-au mai pregătit la stadion, ci în sala de forță.

Antrenorul Dan Alexa spunea, sâmbăta trecută, la TelekomSport, că respectă regulile și nu iese din casă. Oficialul giuleștenilor obișnuiește să ascundă adevărul. De exemplu, cu o zi înainte să fie anunțat oficial la Rapid, Alexa spunea pentru Liga2.ro că nu a avut nicio discuție cu vreun conducător al clubului și că nu se pune problema să fie numit antrenor, deoarece are proces cu Astra, fosta sa echipă.

„O perioadă cu care nu ne-am mai confruntat… Foarte greu, încercăm să diminuăm pierderile, să facem ce ne permite timpul şi tehnologia. Avem nişte reguli, nu putem ieşi din casă, nu ne putem antrena, încercăm să facem online. Este un program, am înţeles că toate echipele îl au acum, unde poţi să îi vezi, poţi să îi monitorizezi în timp real. Faci antrenamente cu ore clare, un program strict, dar e prea puţin pentru a reuşi să duci un jucător la un nivel optim. Eu cred că minim trei săptămâni ne-ar trebui pentru a ne recăpăta ritmul, pentru a încerca cât de cât să ne antrenăm în condiţii de joc”, spunea Alexa.

Acum, contactat de reporterul ProSport pentru a-și spune opinia despre reluarea antrenamentelor în grup la Rapid în perioadă de stare de urgență, directorul tehnic al Rapidului a spus următoarele: „Te rog să mă scuzi, dar vreau să vorbesc în conferință, doar în cadru organizat, când începe campionatul. Nu e nimic de ascuns, dar vreau să vorbesc doar în conferință. Nu vreau să comentez nimic”.

Marți, 5 mai, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis un protocol cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Condițiile sunt greu de respectat inclusiv de cluburile din Liga 1.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, spune că e nevoie de o nouă întâlnire între reprezentanții FRF și cei ai ministerelor Tineretului și Sportului, respectiv Sănătății, pentru a clarifica anumite lucruri după prezentarea protocolului. Conducătorul fotbalului românesc nu înțelege dacă ceea ce a prezentat marți Ionuț Stroe conține reguli sau recomandări.

Sursa: Liga2.ro









4 comentarii

  1. Franarii bucuresteni intotdeauna au fost mai smecheri si seamana cu antrenorul lor din Caransebes…..UTA pentru a promova trebuie sa nu se impiedice de echipele ce stau capra franarilor si ei trebuie neaparat batuti ca pe vremea lui S.Corpodean cu care au avut viata grea….(nu stiu daca ii putem bate la Arad caci mafia e mare) si nu trebuie iertati pentru acel 2-0 cand asa zisii>aradeni ce ne iubesc…..Jorza si Hlistei< ne-au marcat golurile ca sa nu-i uitam si ce bucurosi sareau pe langa Pancu….Pe ei si pe mama lor ca au relatii nebanuite…..Hai UTA !

    0
    0
  2. Curva violetă şi-a găsit locul în bordelul de la Rapid. Scurt şi cuprinzător.
    Vă rog să-mi scuzaţi limbajul.

    0
    0
  3. =cred ca daca se joaca play off uta sa aibe 4 pe teren propriu /daca nu sa faca dreptate corona
    =de jumatatirea punctelor nu vorbesc decat cei care au lipsa cerebelul
    =cereti si daune morale tribunalul sportive nu intra in rahat daca e cazul

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button