Polo

Poloiștii arădeni din campionatul Ungariei și-au terminat treaba în acest sezon, ce se întâmplă cu AMEFA?





Federația de polo din Ungaria a luat decizia a anula sezonul 2019/2020, fără să acorde titlul de campioană. De asemenea, nu va retrograda nimeni din prima ligă, o veste cât se poate de bună pentru  Debreceni DVSE, echipa arădeanului Levente Vancsik, aflată pe locul 15 în clasament. Apoi, Metalcom Szentes, formația la care activează un alt poloist din orașul nostru, Robert Gergelyfi (foto), era calificată în play-off, de pe locul 8. Ambii jucători au fost formaţi şi lansaţi în polo de AMEFA.

Și apropo de gruparea arădeană, ea încă așteaptă o decizie în ceea ce privește deznodământul acestei stagiuni. Ziua Z ar putea fi joi, 14 mai, pentru anunțul Federaţiei Română de Polo cu privire la Superliga întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus. La fel ca alte foruri, oficialii FR Polo au trimis săptămâna trecută o circulară cluburilor, pentru a le solicita punctul de vedere cu privire la continuarea sau nu a Superligii Naţionale. Chiar dacă este considerat de specialişti cel mai sigur sport de echipă în contextul COVID-19, poloul este totuşi un sport de contact şi se desfăşoară în bazine închise. Antrenamentele se pot desfăşura, însă în bazine în aer liber, aşa cum are posibilitatea să o facă AMEFA Arad, la „Pădurice”.

Superliga s-a întrerupt cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, urmând apoi play-off-ul şi play-out-ul. Steaua era lider, cu 12 puncte avans faţă de CSM Oradea, echipă ce mai avea de disputat restanţa cu Dinamo. AMEFA mai avea de disputat o etapă din returul grupei valorice 5-8, în bazinul propriu, cu Sportul Studenţesc. Conform programului iniţial ar fi urmat un baraj pentru play-off, în care echipa arădeană, aflată pe locul 6 în Superligă, indiferent de soarta ultimei confruntări din sezonul regulat, ar fi întâlnit formaţia clasată pe locul 3, poziţie disputată de Dinamo Bucureşti şi Corona Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button