UTA Arad

Balint apreciază corectitudinea unor rivali și privește înainte: ”Decizia a intrat în istorie, spiritul utist a devenit și mai puternic!”





Chiar dacă are tot dreptul să se simtă nedreptățită de ceea ce a decis FRF-ul sub „umbrela” votului democratic, UTA nu are altă variantă decât să strângă rândurile și să-și câștige locul în Liga 1. Avansul față de urmăritoare a scăzut consistent, însă cu cel puțin 7 puncte din cele 15 puse la bătaie, „Bătrâna Doamnă” va desface șampania la începutul lui august.

După ce le-a mărturisit colegilor de la Monitorul Expres că a trecut prin momente dificile după aflarea deciziei de miercuri: „Aveam ceva informații că se va ajunge la această variantă incredibilă, dar refuzam să cred așa. Sincer, au fost cele mai grele 24 de ore din viața mea. Nu am dormit toată noaptea. Am stat doar pe telefoane și pe mesaje, cu jucători, suporteri și oameni de fotbal”, Laszlo Balint privește de acum doar spre viitor, dar nu înainte de a le mulțumi câtorva dintre rivalii din iarbă pentru că au analizat obiectiv situația.

De mâine, „principalul” arădenilor și colegii săi din stafful tehnic vor fi din nou la Arad și de săptămâna viitoare se vor apuca de treabă. Până atunci Balint trage concluzia ultimelor zile: ”Nu voi mai insista pe decizia FRF în ceea ce privește reluarea Ligii a doua. A fost o nedreptate la adresa UTA-ei, au confirmat public acest lucru foarte multe persoane importante din fotbalul românesc, inclusiv antrenori ai unor echipe cu care ne vom duela în acel play-off. Vreau să mulțumesc pe această cale lui Claudiu Niculescu, Eric Linkar, Ionuț Badea și lui Costel Enache, au dat dovadă de caracter și de corectitudine recunoscând public că UTA a fost prejudiciată. Se spune că ce s-a întâmplat acum un minut e istorie. Decizia FRF, oficializată ieri (n.a. joi, prin votul din Comitetul de Urgență), a intrat în istorie. Mie și băieților mei nu ne rămâne nimic altceva de făcut decât să ne pregătim cum putem noi mai bine, ca să ne putem bucura împreună cu suporterii noștri la final! Pentru că spiritul utist a devenit și mai puternic!!!”

Absolut toți fotbaliștii din lotul „Bătrânei Doamne” trebuie se ajungă la Arad până mâine seară, iar luni vor fi testați, în 6-7 serii, pentru SARS-CoV2. De abia după aflarea rezultatelor, marți sau miercuri, în speranța că nimeni nu va fi infectat, Hotelul Subcetate va deveni gazdă pentru „roș-albi” timp de cel puțin două săptămâni. În toată această perioadă, vor demara antrenamentele pe grupe de câte patru fotbaliști, cu speranța că după 1 iunie, dacă virusul cedează și mai mult teren să demareze și pregătirea colectivă.

17 comentarii

  1. O întrebare pentru FRF: De ce a fost UTA depunctată? Pentru celelalte 5 echipe diferențele de puncte una față de alta a rămas la fel, nu s-antamplat nimic. O echipă a fost depuncatată. De ce?

    0
    0
  2. ORICUM UTA,PETROLUL si RAPID vor promova.FRF si-a dat seama ca este nevoie in A de echipe cu traditie si cu suporteri pe masura.La Arad se definitiveaza stadionul,Petrolul au stadion OK,iar la RAPID se lucreaza pentru definitivarea stadionului

    0
    0
  3. Nu asta-i problema, UTA oricum intră asta-i clar! Si incă la o diferență mai mare de 5 puncte. Problema este de ce a depunctat-o? Ce logică e asta? Normal în toată lumea fotbalistică se păstrează echartul. N-ai ce căuta la puncte. Echart de 11 puncte. De aici pornim!

    0
    0
  4. Daca tot au schimbat regulile în timpul jocului trebuia sa nu umble la puncte..de celelalte echipe nu au nimica de pierdut doar noi? Sper din suflet ca UTA sa meargă mai departe și să facă contestație pentru aceasta decizie îngustă.
    In rest SA NE VEDEM CU BINE IN LUGA 1..UTA cea mai frumoasă echipă

    0
    0
  5. Stai și te întrebi. Ce o fi mai rău . Comune fără public și stadioane sau echipe cu nume ,Rapid ,Arges ,Petrolul ,intrare cu pile. Pile ce nu se vor opri aici. Sigur că amândouă situații sunt rele. Din păcate nu putem juca singuri. !!!

    0
    0
    1. Domnule Ionescu, nimeni nu a împiedicat orașele cu public să susțină echipele de fotbal pentru a promova și a juca în eșaloanele superioare. Cât despre „comunele fără public”, ar trebui, pentru corectitudine – nimic altceva, să remarcăm că apropierea de București le-a făcut să aibă o forță economică net superioară multor orașe cu tradiție fotbalistică (poate ne aducem aminte că revenirea de acum un deceniu a Timișoarei și-a avut originea în… Bragadiru, Ilfov?). Iar aceste echipe au promovat jucând în campionate în care am participat și noi, nu prin decret… federal… Că ne place sau nu, fotbalul profesionist presupune bani, mulți, pe care unii îi au sau au de unde să-i obțină. Așa a fost dintotdeauna și așa va rămâne.

      0
      0
  6. Decizia FRF a fost o nedreptate la adresa tuturor celor cărora ne pasă de fotbal, în general, de Liga 2, în special și, mai ales de UTA! UTA a fost cea mai afectată dar, date fiind circumstanțele, merită să remarcăm și să apreciem atitudinea lui Gyuszi Balint. Am toată încrederea că toată lumea se va mobiliza – altă cale nu este! – pentru ca, la sfârșit de iulie, să sărbătorim revenirea în Liga 1!

    0
    0
  7. UNICA SOLUTIE PT. UTA ARAD DE A FI SIGURA CA PROMOVEAZA ESTE T A S -ul !!! Pe teren se pot intampla multe cu arbitrajele si UTA. nu va fi sigura de promovare asa ca unica solutie este T A S -ul !!!

    0
    0
    1. Nelule,din prisma cui vorbesti?Toti suntem de acord ca nu trebuie sa ne lasam calcati dar Falcosii si Bibartenii au taiat,cel putin momentan partea financiara….
      Degeaba te rastesti fara rost la mine…ca da-i la TAS,du-te la TAS…..Exista niste proceduri standard clare care trebuie platite si respectate…sau crezi ca mergi la piata,ca sa cumperi ceapa verde?
      UTA are avantajul clar de regulamente flagrant incalcate,dar sa nu uiti ca UEFA a dat mana libera Federatiilor….Decizii proprii….
      Te lupti si bine faci…..Noi,ardelenii suntem mai cumpatati….Masuram de 10 ori si taiem o singura data….Am gresit de prea multe ori ca sa recidivam….
      Stii cum gandim noi?”Zi ca ei si fa ca tine.”….

      0
      0
  8. Nu trebuie sa ne dam „damigeana”…nu dau nici macar 2 bani pe declaratiile antrenorilor frustrati,fara rezultate,balind acum la UTA…..Ca ei declara…este una….dar ce simt si gandesc e cu totul alta….E dulce mierea din padure….
    Cine tine pariul cu mine ca toti amicii lui Gyuszi Balint,acestia,ar face schimb cu el la orice clipa…
    Cand ne-a fost greu,nu ai auzit de ei…..Acum toti antrenorasii sunt alaturi de UTA…..Toti isi dau cu parerea…..
    Mars idiotilor…..Toti va dati amici si compasuiti de soarta,dar radeti in barba,va convine…..
    Si noi am plans sau,ma rog lacrimat,dar de aceasta data UTA mea intra in A,fara emotii….
    Unde erati cand eram mici,chinuiti,tocati de cate un Haidiner?Atunci nu aveati atitudine?
    Balint e prea diplomat si cu bun simt…..
    Stati calmi..UTA este in A…..Mucaliti suntem….La tribuna a 2-a scrie acum UTA A..asa sa ramana….

    0
    0
    1. D-le Giro nu baga in seama pe multi….ce comenteaza sa se afle si ei in treaba si intreba ce scoli au facut in viata lor ori au jucat fotbal….?Da pe ei GIRO ca la unii sare prostia din ei……. si poate nu uiti pe Borcea si >Tapu< cand au fost muscati in barba de mingea de fotbal……Oricum UTA promoveaza sigur,dar nu vreau pe Rapid sa ne fie alaturi….Hai UTA !

      0
      0
  9. Dar nu m-am rastit la tine GIRO , ti s-a parut tie , eu mi-am spus doar parerea mea, daca tu zici ca ai informatii de la club precum ca, pe UTA. o va costa foarte mult la TAS ,atunci totul este OK. si UTA. oricum trebuie sa joace pe terem aceste meciuri foarte dificile pt. ca nu poti sa fi sigur de arbitraje la meciurile UTA-ei si oricare echipa din aceste 6 pot promova deci este o misiune dificila mai ales ca se joaca fara spectatori !!! Eu mi-am exprimat parerea ca, este foarte bine sa se duca si la TAS ca, UTA. sa fie in siguranta in caz de nepromovare, daca nu se poate asta este cum o iesi o iesi si UTA. trebuie sa tina cu dintii de aceasta diferenta de 5-6 puncte fata de urmaritoareleechipe !!! SA PERAM CA TOTUL VA FI BINE SI UTA VA PROMOVA, FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII !!! NOROC SI SANATATE GIRO !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button