Cluburi polivalente

Gimnastica ritmică a trecut la un alt nivel (și) pe timp de pandemie: 32 de arădence intră în concursul internațional online!





Gimnastica ritmică presupune graţie şi eleganţă, dar şi creaţie, iar antrenoarele din acest sport au o afinitate deosebită spre inedit şi imaginaţie. Aşa s-a născut şi ideea, în premieră, a unei competiţii internaţionale online, pe timp de pandemie COVID-19!

Antrenoarea secţiei de gimnastică ritmică de la CSM Arad şi a centrului olimpic de junioare, Daniela Chiriac ne explică pe larg în ce au constat antrenamentele, dar şi acest concurs internaţional. Din România au participat CSM Arad şi UNEFS Bucureşti, din Franţa un club din Dijon, Alianţa Gym 21, din Italia clubul Elanagym şi din Anglia Academia Fylde Coast. „Este un concept foarte interesant şi inovativ, o cupă de casă cum îmi place mie să spun, în care fetele au avut libertate totală la creaţie şi compoziţie, cu exerciţii făcute acasă sau în curte, în limita spaţiului disponibil, fiecare după posibilităţi. Le-a plăcut foarte mult, ele au nevoie de motivaţie şi concurs, iar această competiţie, fie ea şi online, le-a dat de lucru şi de gândit. Avem un feedback foarte bun din partea părinţilor dar şi a altor cluburi din ţară, interesate şi ele să participe. Astfel, fetele socializează împreună online şi trec mai uşor peste această perioadă”, ne-a declarat Daniela Chiriac.

CSM Arad, cu 32 de sportive. Cea mai mică nu are nici 5 ani!

Foste gimnaste din România, acum antrenoare, au contribuit la realizarea acestui concept de concurs online, la care CSM Arad a participat cu peste 30 de sportive: „Considerăm că aceşti copii au nevoie în fiecare zi de mişcare, să fie învăţaţi cu disciplina, ar fi păcat ca acum, în 2-3 luni, să îşi piardă această pasiune pentru a face nu doar performanţă, ci – poate şi mai important – ceea ce le place! S-a ajuns la această idee de concurs internaţional cu ajutorul unor antrenoare, foste gimnaste din România stabilite în străinătate, două gemene foste vicecampioane europene de senioare şi a unei colege din generaţia mea, din Dijon. Am anunţat şi Federaţia, pe Irina Deleanu, pentru că până la urmă facem ritmică şi trebuia să se ştie de acest concurs. CSM Arad a participat cu 32 de sportive, cea mai mică născută în 2015, deci nu are nici cinci ani, iar cea mai mare în 2005, practic aici vorbim de junioarele noastre”, ne-a declarat Daniela Chiriac.

Sistemul de vot al concursului

În perioada 18-22 mai 2020 veți avea posibilitatea de a vă vota preferata, pe pagina de Facebook Elite-Concept, la fiecare categorie de vârstă si nivel de pregătire, timp în care şi arbitri la rândul lor vor evalua exerciţiile fetelor, ca în final să fie realizat un clasament la fiecare dintre aceste categorii. Atenţie, la fiecare categorie se poate vota o singură dată!

Cum se votează?
1.Vizualizează montajul unei categorii (spre exeplu 2011 – Nivel A) – acestea sunt încarcate pe youtube
2. Like videoclipului respectiv
3. Voteaza printr-un comentariu cu codul impreuna cu numele gimnastei la postarea videoclipului unde se regaseste aceasta pe facebook (exemplu: 01 POPESCU Ioana).

În postările viitoare puteţi găsi montajele cu sportivele participante în competiţie, în ordinea vârstei. La final se vor acorda premii pentru fiecare grupă de vârstă şi nivel de pregătire.

Gimnastele vor să alerge pe „Gloria”

Altfel, Daniela Chiriac plănuieşte ca în perioada următoare, în baza unui program exact de pregătire, să îşi scoată sportivele la antrenamente fizice, pe stadionul Gloria, redeschis din data de 15 mai. De asemenea, calendarul intern ar putea rămâne în grafic, principalele competiţii din ritmică fiind programate în toamnă: „Da, aşa aş vrea, să putem face puţin şi alergare şi în general mişcare în aer liber, dar în mod organizat, fetele au nevoie de aşa ceva după două luni. Am înţeles că trebuie făcută o cerere scrisă la Primărie, din partea clubului. În paralel, sper şi îmi doresc să revenim cât mai repede în sală, pentru a pregăti competiţiile din toamnă. Am avea Campionate Naţionale de junioare mici în septembrie, de junioare şi senioare în octombrie, plus Cupa României şi Naţionale de ansambluri în noiembrie, deci timp pentru antrenamente ar fi”, mai spune Daniela Chiriac.

S-a anulat Mondialul junioarelor!

O veste mai puţin bună vine dinspre Federaţia Internaţională, care a anunţat anularea unei competiţii importante, la care CSM Arad îşi punea speranţe în participare: „Pe plan internaţional calendarul este încărcat, iar Campionatul Mondial de junioare din acest an a fost anulat, următorul având loc abia în 2023. Din păcate, are de pierdut generaţia 2005-2007, practic fetele de la centrul olimpic de junioare, unde aveam şi noi, Aradul, multe sportive cu potenţial de a participa. La anul avem însă Europene pentru junioare, sperăm să se ţină măcar acea competiţie”, conchide antrenoarea CSM-ului arădean.

Centrul olimpic de junioare are cartierul general la Arad, nu mai puţin de cinci gimnaste ale CSM-ului făcând parte din lot: Alenia Biringer, Maria Moţ, Dalia Marin, Catrina Buniov şi Antonia Stănescu.

csmarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button