Fotbal feminin

E oficial: Piroș Security râmâne pe locul 5 la prima participare pe scena Ligii I la fotbal feminin: „Înghețarea nu ne pică bine, la anul ne batem la titlu!”





Conducerea Federației Române de Fotbal a tranșat și ultima necunoscută la nivelul competițiilor rezervate echipelor de seniori. În acest caz vorbim despre primul eșalon de fotbal feminin, în care se punea problema disputării unui play-off între primele 6 echipe clasate, plus meciurile din fazele finale ale Cupei României, însă votul reprezentanților cluburilor a fost în unanimitate pentru „înghețare”.

Inclusiv Liviu Ilea, directorul sportiv al arădencelor de la Piroș Security, a spus „da”, însă asta și pentru că: „Știam că majoritatea cluburilor sunt pentru oprirea competiției și nu avea rost să facem notă discordantă. Am mai spus-o, clubul nostru își permitea să asigure condițiile protocolului impus de autorități, doar că era aproape să cantonăm jucătoarele pentru următoarea perioadă. Multe dintre ele au și un alt job, nu puteam să le obligăm să renunțe la el și atunci <<înghețarea>> e normală. Pe de altă parte, decizia nu ne pică bine, căci credeam cu adevărat într-o clasare mai bună în campionat și mai ales într-o calificare în finala Cupei României. Eram calificați în sfeturi, printre competitoare se mai aflau și două echipe din Liga 2-a, șansele să jucăm cu trofeul pe masă erau destul de bune. Așa, rămânem cu locul 5, unul onorabil la prima participare pe scena Ligii I la fotbal feminin, dar cine mă cunoaște știe că-mi doream mai mult. Tocmai de aceea, pentru sezonul viitor pregătesc, împreună cu Liviu Ilea și profesorul Bugar, o echipă mult mai competitivă, cu care să ne implicăm în lupta pentru titlu și, din nou, în cursa pentru Cupă. Totodată, vrem să ne depunem dosarul de licențiere pentru Champions League, căci fără el nu am putea să jucăm în Europa în cazul în care ne câștigăm dreptul în Liga I. Condiții aveam și până acum, cu excepția stadionului, de aceea, repet, sperăm și noi ca autoritățile locale să finalizeze <<Francisc Neuman>> în această vară”, susține Pavel Piroș, președintele „leoaicelor”.

Pentru acest an, gruparea de fotbal feminin a Aradului mai avea în agendă un eveniment special, care – probabil – va fi amânat. „Pe 30 iulie 1970, în orașul nostru, s-a jucat primul meci internațional de fotbal feminin, între Foresta Arad și Olimpia Zdar Nad Sazavou, din Cehoslovacia. Intenționam să invităm clubul străin pentru un meci amical, doar că odată cu această pandemie nici nu am mai luat legătura cu el, să vedem dacă mai au echipă de fete. O să marcăm cumva acest eveniment poate în toamnă sau când va fi posibil să folosim și noul stadion”, a mai spus omul de afaceri arădean.

Așadar, în urma „înghețării” Ligii I la fotbal feminin, Olimpia Cluj a fost reconfirmată campioană a României și participantă și în ediția viitoare a UEFA Champions League. Din elită nu a mai retrogradat nicio echipă, iar din eșalonul secund au promovat Carmen București și Banat Girls. Tot cu ocazia videoconferinței de ieri, reprezentanții cluburilor participante și-au dat acordul de principiu să înceapă mai repede, adică în luna august, noul campionat în formula cu 14 echipe.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button