UTA Arad

FRF-ul grațiază Rapidul, în Austria, Lask Linz a fost depunctată pentru nerespectarea protocolului medical!





Poza cu cei 18 rapidiști antrenându-se pe o jumătate de teren, încălcând protocolul emis de ministerele Sănătății și Tineretului și Sportului privind reluarea pregătirii sportive, a ajuns și pe retina șefului Federației Române de Fotbal. Numai că aici celebrul principiu după care Răzvan Burleanu se ghidează în perioada pandemică, și ”cel mai mic nivel de nedreptate pentru cel mai mare număr de cluburi”, nu se mai aplică. Degeaba toate contracandidatele giuleștenilor au cerut sancțiuni drastice, căci șeful FRF o dă la pace: „Sunt plângeri din partea aproape tuturor cluburilor din Liga a 2-a. Subiectul sancţiunilor este unul discutat cu cluburile de Liga 1 şi Liga a 2-a. Toate cluburile, atât cele din Liga 1, cât şi cele din Liga a 2-a, au susţinut că nu este nevoie să aplicăm sancţiuni pe linie sportivă. Prin urmare, astăzi, Rapid sau orice alt club care ar încălca protocolul medical nu poate fi sancţionat din punct de vedere sportiv. Ci doar de către o instituţie a statului, care ar putea să aplice o amendă contravenţională”, a spus Răzvan Burleanu la TelekomSport.

Totuși, președintele FRF și-a arătat dezamăgirea față de modul în care rapidiștii au decis să „păcălească sistemul” și spune că i s-a promis că nu vor mai „repeta această greșeală”. Asta înseamnă că Ovidiu Burcă și colegii săi i-au recunoscut lui Burleanu că au călcat și, totuși, nu și-au antrenat manechinii, maseurii și magazionerul, așa cum au încercat să prostească lumea în urmă cu câteva zile. „Acest caz, din punctul meu de vedere, evidențiază că în fotbal, ca și în societate, în general, ai nevoie de reguli stricte. Altfel, fiecare va încerca să păcălească sistemul, să găsească o scurtătură și așa mai departe”.

În Austria, Linz a fost depunctată

Așadar, încălcarea protocolului medical de către Rapid va rămâne nesancționată, în ciuda faptului că FRF-ul are modele din Occident, unde s-a tăiat în carne vie. Echipa LASK Linz, lider în prima ligă din Austria la întreruperea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, a fost penalizată cu şase puncte pentru că nu a respectat regulile sanitare la antrenamente, relatează L’Equipe. LASK Linz a ajuns la Comisia de Disciplină a ligii din Austria deoarece a organizat antrenamente cu toată echipa în urmă cu două săptămâni, când echipele erau autorizate să se antreneze doar în grupuri mici. Linz a primit şi o amendă de 75.000 de euro, potrivit Le Figaro. LASK Linz, care avea 27 de puncte înainte de startul play-off-ului şi un avans de trei puncte faţă de Salzburg, a ajuns acum pe locul doi. Campionatul Austriei se va relua la 2 iunie, cu porţile închise.

Clubul din Linz a anunţat că intenţionează să facă apel împotriva acestei sancţiuni. Oficialii lui LASK au depus deja o plângere pentru efracţie, afirmând că o cameră a fost introdusă pe stadionul său, pentru a-i spiona antrenamentele, în lunile aprilie şi mai.









10 comentarii

  1. Tot scandalul ăsta-i degeaba până la urmă.
    Ne-au furat, așa-i…și ce? cui ii pasă? Mergem la TAS și câștigăm, să spunem. Ce se intâmplă? Primim punctele inapoi și, cel mai probabil, vom juca 10 meciuri. Păi decât așa, prefer varianta actuală, 5 meciuri, din care 3 le vom juca acasă…plecăm din start cu un avantaj…din astea 3 meciuri jucate acasă trebuie să câștigăm 2, cu 6 puncte suntem 100% in prima ligă. Sigur, varianta ideală ar fi fost să se joace toate meciurile rămase, doar că nu va mai fi timp.
    Vine rAPIDUL pe 4 iulie, cu un nou antrenor care sigur nu poate să facă minuni…ii iei tare de la inceput și câțiva dintre ei, printre care și Stahl, vor face balet 90 minute. Să mai spun că iși pun mari speranțe in marele Cârstocea? Să fim serioși, le dăm cu terenul in cap.
    Hai să arătăm că nu ne este frică de nimeni, poate până atunci se va juca și cu spectatori.
    ps: mă gândesc ce urât va pica pe imaginea noastră dacă pierdem la TAS…va fi păcat de munca băieților și de imaginea pe care o are echipa datorită jocului prestat.

    0
    0
    1. Nu pierdem la TAS,e normal ce face UTA, anormale sunt unele decizii FRF, e chestiune de moralitate nu de frică ce face UTA, trebuie sa fie respectați pentru munca depusă.

      0
      0
      1. Primești punctele inapoi și joci 10 meciuri + pierzi avantajul unui meci in plus jucat acasă.
        Gândiți pragmatic…iar pe Burleanu il pot sancționa cei din conducere la următoarele alegeri.

        0
        0
        1. normal nu poti juca iar cu rapid in deplasare si nici cu petrolul …iar vei castiga la tas in pluscum sa voteze echipele care nu mai fac parte din competitie pt cele care inca vor juca e aberant!

          0
          0
    2. nu ai cum sa pierzi la tas…totul e just si normal punctele castigate pe teren nu pot fi luate din pix in plus burleanu a dovedit ca am scapat de mircea sandusi am dat de alt escroc burlanu un moldovean infect flamand!fotbalul romanesc e pe pwla!

      0
      0
  2. GIRO !!! Te-ai contrazis degeaba cu mine , vezi ca UTA. merge la TAS.,deja au apelat la o casa de avocatura afirmatie confirmata de CLAUDIU DRAGAN directorul sportiv !!! Cum ramane cu banii GIRO ? Ziceai ca costa prea mult UTA., 10 000 mii euro la TAS si uite ca s-a putut !!!

    0
    0
    1. Nu @Nelu Targoviste….tu urli degeaba…..Ai dreptate….la TAS se merge gratis,din banii tai din pusculita……Habarnistule….Acolo e Mocca….E ca si la pelerinaj…..Merge absolut cine vrea….Cum ca nu s-a executat autul corect…..
      Nu te mai lua de mine si vezi de crizele tale de isterie…Stii tu la cine ar trebui sa urli,dar nu ai curaj…..Nicidecum la mine…..

      0
      0
  3. GIRO !!! Te rog frumos comportta-te ca ca, un om educat si nu mai jigni , eu ti-am vorbit mereu frumos, unde ai vazut tu ca am urlat la tine ? De unde exagerarile astea ? Stii care este problema la tine ,o problema pe care ar trebui sa o rezolvi ? Problema este ca, tie nu iti place sa fii contrazis de nimeni pt. ca tu le stii pe toate si iti sare tandara pt. orice subiect daca nu este ca tine !!! Deci , te rog frumos inca odata sa nu ma mai jignesti si referitor la ce mi-ai trimes din banii tai ,articole de la UTA. ti-am multumit ,a fost placerea ta si sunt recunoscator dar asta nu inseamna ca trebuie sa joc cum vrei tu !!! Daca iti pare rau, nu-i nimic, ti le trimit inapoi , sunt intacte si cu asta basta daca tu vrei neaparat !!!

    0
    0
  4. Giro bine ca cineva…. nu face ca >schwein < si unde nu e…nici D-zeu nu cere.Intreba de scoli .si cum se scrie o urare ca HAI UTA care e aceiasi cu o insiruire a acelorasi cuvinte…Hai UTA cu simpaticii ei sustinatori !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button