UTA Arad

O casă de avocatură din Cluj o reprezintă pe UTA la TAS, în procesul cu FRF: „Munca antrenorilor și jucătorilor a fost călcată în picioare”





Clubul UTA nu iartă FRF-ul pentru decizia de a o lăsa fără jumătate din punctele acumulate în sezonul regulat, în confruntările din play-offul ligii secunde cu Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul și Rapid. Arădenii își caută dreaptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și au apelat la avocați din Cluj pentru a fi reprezentați la Lausanne.

Conducerea grupării arădene susține că litigiul va fi înregistrat în Elveția în zilele ce urmează, existând șanse să avem un verdict în următoarele două săptămâni. „Roș-albii” își doresc punctele înapoi, dar asta nu înseamnă că antrenorii și jucătorii nu-și văd de drumul lor în pregătirea celor cinci finale ce vor debuta pe 4 iulie.

Deocamdată, arădenii nu au dezvăluit numele Casei de Avocatură de pe Someș implcată în proces. „Clubul nostru a contractat o renumită Casă de avocatură din Cluj, care ne va reprezenta la Lausanne, în procesul cu Federația Română de Fotbal. Acțiunea va fi înregistrată zilele viitoare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și apoi vom reveni cu detalii. Poate chiar îl vom prezenta pe partenerul nostru din Cluj în cadrul unei conferințe de presă. Cu această ocazie vom anunța și motivele pentru care am apelat la serviciile sale”, spune Codru Grădinariu, managerul general al „Bătrânei Doamne”.

„Oficialul” arădenilor a reiterat motivul pentru care liderul ligii secunde a apelat la TAS. „S-a ajuns în situația asta, deoarece decizia Federației, aceea de ne a înjumătăți punctele, a prejudiciat antrenorii, jucătorii și suporterii noștri, care au stat la baza performanței din acest sezon. Munca lor a fost călcată în picioare și nu ni se pare normal acet lucru. Nu vreau să mă pronunț la un procent de reușită, judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne vor decide cine are dreptate”, a adăugat Grădinariu.

8 zile au trecut de la ședința din Comitetul Executiv al FRF, în s-a aprobat decizia din Comitetul de Urgență privind înjumătățirea punctelor celor șase echipe ce participă la play-offul ligii secude. UTA e cea mai dezavantajată dintre toate, atâta timp cât și-a redus avansul de 11, 12 și 13 puncte din fruntea clasamentului la 5, respectiv 6 puncte față de urmăritoarele sale.

Până ca UTA să apuce să facă apel la TAS, mai rapidă a fost Progresul Spartac, echipă din Liga 3 care contestă, la rândul ei, decizia FRF. Clubul bucureștean vrea să fie declarat direct promovat în Liga 2, fiindcă se află pe locul 1 în Seria 3, nu să joace baraj cu CSM Slatina.

12 comentarii

  1. Acțiune îndreptățită cu efect justițiar pentru agitata viata sub patronaj FRF . Va fi ca legea Bossman. ,,Legea” UTA va opri fărădelegi sub presiunea unor cluburi. De aceea ,cinic ,sau nu aprobă și acest. Burleanu . Ar fi fost moral și drept ca el sa suporte pagubele . El a introdus opțiunea otrăvită ,nu federația . Ar fi mai grav Un penal în fruntea unei instituții . Acum decide clubul și calea oficială e club contra federație.

    0
    0
  2. Nu cred ca este bine sa renuntati la plangerea la TAS. Mai ales ca in caz ca veti avea dreptate, cheltuielile se restituie. Prefer meciuri play off tur -retur , ( ca jucarea, in totalitate a ceea ce a ramas, nu se mai poate, celelalte echipe nu se mai pregatesc ) dar cu 11 puncte avans, decit doar 5 meciuri cu 5 puncte avans. Partea cea mai rea este ca UTA nu are cu cine sa faca jocuri amicale, doar daca gaseste parteneri prin Ungaria.

    0
    0
    1. Domnul nelu din târgoviște asa il lauzi pe grădinaru parca el.a decis să se meargă la tas el e un salariat doar si pune in aplicare ce decide meszar care este șeful nu grădinaru sau dragan

      0
      0
  3. BRAVO CODRU GRADINARU, FELICITARI pt. DECIZIA LUATA de a merge la TAS. !!! Pt. ca UTA. prin acest sistem propus de Burleanu nu face decat sa expuna UTA. la risc ,chiar daca are in fata 5-6 puncte fatade urmaritoarele, nu este decat un pas de a pierde doua meciuri si gata cu promovarea mai ales cum sunt arbitrajele in care cu siguranta UTA va avea de suferit, de… Rapidul, Petrolul, Tr. Magurele echipa lui Dragnea junior !!!! Deci treaba nu este asa de simpla cum cred unii ca, gata UTA. este ca si promovata !!! Inca odata FELICIT clubul UTA. pt. aceasta decizie. FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  4. MARIUS TAMSA , nu neaparat il laud pe Codru Gradinaru ,ii laud pe toti din conducerea UTA-ei pt. ca impreuna au luat aceasta decizie, binaanteles ca ai foarte mare dreptate , cuvantul de decizie a stat in mana lui MESZAR care este seful al mare. Sanatate si respect si UTA. noastra sa promoveze !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. Mai @Nelu Targoviste,daca tot bati din gura in gol….Uitat-e la Codru….A incaruntit parca brusc,peste noapte….Habar nu ai despre ce vorbesti…Esti pe alaturi total….
      Omul Gradinaru este un diplomat mare….si isi asuma anumite declaratii…..Du-te tu la TAS,pe banii tai si stai si asteapta ca primaria Arad sa aloce bani…care momentan nu sunt…
      Nu mai vorbi in necunostinta de cauza…..Te depaseste….

      0
      0
      1. Tu ai vreun nume? Vad ca te identifici cu GIRO. Da-ti macar un prenume! Sau poate ca te cheama Giro d’Italia. Scuze.

        0
        0
        1. Din cate am aflat de pe acest site,intr-un comentariu mai vechi al cuiva(nu mai retin al cui,cred ca de acum 2 sezoane)se afirma ca numele real al domnului GIRO este Christian Schreiber.

          0
          0
  5. Trebuie uitate acestea!Gata!Trezirea!Mergem pe 5 finale,absolut clare…Gura mica si sa le dam peste nas….Nu trebuie prea multe discutii fara sens…..Mergi la TAS,pai atunci le iei bani FRF-ului,pagube,etc…
    Problema nu aici este, ci faptul ca regulamentul nu se aplica echidistant….Unii au voie,altii,ca si UTA,nu….
    Nu mor caii cand vor cainii!
    Ma enerveaza maxim cand deschid un GSP,Pro Sport si vad Rapid,Alexa,Pancu…..Ma ia cu nervi,pur si simplu…

    0
    0
  6. Mai GIRO !!! faci ce faci si nu te poti abtine sa jignesti ,asta iti este din fire, AROGANTA si buna EDUCATIE !!!Am impresia ca esti din alt film !!! Ai vazut tu ca l-am jignit pe Codru Gradinaru ? Am facut cunostinta cu dansul la Targoviste cand a venit sa joace UTA la Targoviste fiind un om de treaba. Cum poti sa vorbesti numai tampenii la adresa mea ? DINOU vorbesti aiurea de TAS !!! Mai omule ,daca nu sunt bani pt. TAS, cum de merge UTA la TAS ? Am impresia ,scuza-ma dar ai probleme GIRO tata !!! Cumva TU ESTI ANGAJATUL clubului UTA si le stii pe toate ? Daca le stii pe toate si tot ce se intampla la UTA, scrie aicipe sait se afle toti oamenii daca te tot dai destept si nu-s altii ca tine ?!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button