Glorii arădene

Avalanșă de mesaje pline de regret în fotbalul românesc după anunțul morții lui Ionuț Popa





Moartea antrenorului Ionuț Popa (67 de ani), petrecută în dimineața zilei de 25 iunie, a întristat întreg fotbalul românesc. Stă dovadă seria de mesaje pline de regret ale tuturor celor implicați în acest fenomen.

Mai jos vă redăm mesajele postate de cluburile din Liga 1 și Liga 2, FRF și LPF după plecarea lui Popică către o lume mai bună.

Dacă în Liga 2 multe cluburi au o comunicare deficitară, drept dovadă că doar cinci (UTA, Mioveni, Argeș, Ripensia și Farul) dintr-un total de 18 și-au exprimat regretul față de trecerea în neființă a lui Ionuț Popa, în schimb, din Liga 1, unde sunt 14 cluburi în total, doar Astra, Sepsi, FC Botoșani și Chindia nu au avut reacții.

Trupul neînsuflețit al lui Ionuț Popa va fi depus la capela din Sânnicolau Mic. Tot aici va avea loc și priveghiul și stâlpul, începând cu ora 20, iar sâmbătă, începând cu ora 13, Ionuț Popa va fi condus pe ultimul drum.

UTA Arad: ”Cu stilul său fermecător dublat de valoarea fotbalistică, și-a câștigat un loc important în istoria Bătrânei noastre Doamne”

”Odihnește-te în pace, Ionuț Popa! Familia roș-albă e îndoliată, în această dimineață a venit trista veste a plecării dintre noi a lui Ionuț Popa, după o boală cu care a luptat mai bine de un an și jumătate.

”Mister” ne-a lăsat amintiri neprețuite, legate mai ales de acea frumoasă echipă roș-albă din 1993, de promovarea din 2002 sau de epica victorie de la Timișoara din 5 octombrie 2002. Cu stilul său fermecător dublat de valoarea fotbalistică, și-a câștigat un loc important în istoria Bătrânei noastre Doamne.

Condoleanțe familiei, odihnește-te în pace, nea’ Popică!”, a scris UTA Arad pe site-ul oficial, după ce, pe pagina de Facebook, a avut următoarea reacție la auzul veștii: Ionuț Popa ne-a părăsit! Dumnezeu să-l odihnească-n pace!”

Politehnica Iași: ”Drum bun, prietene!”

”Ionuț Popa, Profesorul, Ionuț, Popică, Mister nu mai este!

Ionuț Popa nu a fost doar un antrenor al Politehnicii Iași!

Ionuț Popa a fost un ardelean, adoptat de locuitorii celui mai mare oraș din Moldova!

Dovada, în cele puține situații când a venit la Iași în calitate de tehnician al adversarilor, Ionuț Popa a fost aclamat!

Ionuț Popa nu a fost doar un antrenor, el a fost un personaj charismatic, comparat cu figuri celebre ale istoriei Moldovei, a fost un personaj omniprezent în viața Iașului, a fost un adevărat prieten al frumosului nostru oraș!

Drum bun, prietene!

Noi, ieșenii alb-albaștri și nu numai, cu tristețe!”, a scris Politehnica Iași pe site-ul oficial.

După anunțul decesului antrenorului Ionuț Popa, Poli Iași a fost una dintre echipele care au fost cele mai active în mediul online. Clubul și-a schimbat sigla clubului în alb-negru, pe pagina de Facebook, a avut mesaj video prin tehnicianul Mircea Rednic, a ținut un moment de reculegere la antrenamentul de astăzi și a organizat un „altar” la stadionul din Copou, unde suporterii și cei care l-au îndrăgit pe Ionuț Popa au mers și au depus lumânări și flori.

ACS Poli Timișoara: ”Unul dintre oamenii cei mai emblematici din istoria recentă a fotbalului timișorean”

”Poli Timișoara își ia rămas bun de la unul dintre oamenii cei mai emblematici din istoria recentă a fotbalului timișorean. Ionuţ Popa ne-a părăsit astăzi, după o lungă suferinţă.

Născut la Săvârșin, pe 17 aprilie 1953, Popică a început fotbalul chiar la Poli, dar n-a jucat pentru alb-violeți. De-a lungul carierei de jucător, a evoluat la Unirea Sânnicolau Mare, Unirea Brăila, Tricotaje Ineu sau Aurul Brad, înainte de a trece la antrenorat. Pe banca tehnică a avut un impact semnificativ asupra cluburilor UTA Arad și Politehnica Iași, mai antrenând FC Bihor Oradea, Jiul Petroșani, CS Mioveni sau Șoimii Pâncota. În 2018 a fost forțat să se retragă din poziția de antrenor principal al celor de la UTA, datorită problemelor de sănătate.

Din anii petrecuți la Timișoara, sezonul 2016-2017 a fost unul de referință pentru fotbalul românesc. Atunci a salvat echipa de la retrogradare, deși alb-violeții au început competiția de la -14 puncte, a ajuns în finala Cupei Ligii și semifinala Cupei României. Au fost multe rezultate memorabile obținute sub conducerea sa, dar dincolo de acestea, Popică a fost unul dintre oamenii care dădeau culoare fotbalului nostru, prin carisma și pasiunea pe care le avea pentru sport.

Va fi mereu în sufletele noastre. Odihnească-se în pace”, a scris ACS Poli pe site-ul oficial, citând în mare parte ceea ce a scris Liga2.ro și, la fel ca Poli Iași, și-a schimbat emblema clubului în alb-negru.

CS Mioveni: ”Lumea fotbalului este mai săracă”

”Rămas bun, Ionuţ Popa! Lumea fotbalului este mai săracă, după ce, în această dimineaţă, a plecat spre ceruri şi Ionuţ Popa!

Fost antrenor al echipei noastre, dar şi al altor formaţii de primă ligă, Ionuţ Popa a fost unul dintre cei mai charistmatici tehnicieni ai CS Mioveni, un antrenor care şi-a făcut mulţi prieteni în oraşul nostru.

Rămas bun DOMNULE PROFESOR!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris CS Mioveni pe site-ul oficial.

Politehnica Timișoara: ”Unul dintre cei mai mari rivali ai Politehnicii Timișoara, antrenorul Ionuț Popa, s-a stins din viață”

”Unul dintre cei mai mari rivali ai Politehnicii Timișoara, antrenorul Ionuț Popa, s-a stins din viață în dimineața zilei de joi. Avea 67 de ani și se lupta, de mai mult timp, cu mari probleme de sănătate, care l-au făcut să și renunțe, în primăvara anului trecut, la activitatea fotbalistică.

Născut la 17 aprilie 1953, în comuna timișeană Pesac, unde a copilărit cu Dănuț Lața, viitorul mijlocaș polist și longeviv președinte al AJF Timiș. Popa a evoluat la juniorii Politehnicii Timișoara, iar la seniori a jucat, printre altele, pentru Unirea Sânnicolau Mare, Vagonul Arad, Aurul Brad și Victoria Ineu.

Ca antrenor, s-a stabilit în Arad și și-a legat cariera de UTA, pe care a pregătit-o în mai multe perioade. Inclusiv în Liga I, unde a promovat-o în 2002. A fost un tehnician charismatic și un adevărat specialist al promovărilor în primul eșalon: a mai reușit acest lucru și cu FC Oradea, în 2003, și cu CS Mioveni, în 2011, și cu CSMS Iași, în 2012. Cel mai mult a activat, neîntrerupt, la Politehnica Iași, între 2004-2008, în Liga I. De altfel, în fosta capitală a Moldovei a fost și cel mai iubit.

Între 2016-2018 a condus pe ACS Poli, în prima ligă, și a salvat-o de la retrogradare, deși echipa a avut o penalizare de 14 puncte! Salvarea s-a produs în urma unui baraj cu UTA Bătrâna Doamnă. Cu ACS Poli a disputat și finala ultimei ediții a Cupei Ligii României, în 2017, an în care a calificat echipa și în semifinalele Cupei României! Ultima formație antrenată a fost UTA, iar ultimul meci în care a stat pe bancă a fost cel cu ACS Poli, învinsă cu 2-1, la Arad, la 9 martie 2019.

Dumnezeu să te odihnească, nea Popică”, a scris Politehnica Timișoara pe site-ul oficial.

FC Argeș: ”Odihnește-te în pace, Nea’ Popică!”

”Rămas bun, Ionuț Popa!

Clubul FC Argeș regretă dispariția prematură a antrenorului Ionuț Popa, decedat la vârsta de 67 de ani, după o grea suferință. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!. Dumnezeul să-l odihnească în pace!.

,,Odihnește-te în pace, Nea’ Popică!”
Ionuț Badea, antrenorul echipei noastre, este alături în aceste momente grele de familia antrenorului Ionuț Popa. Sincere condoleanțe familiei celui care a fost un om și un antrenor minunat. Odihnește-te în pace, Nea’ Popică!”, a scris FC Argeș pe pagina sa de Facebook.

Ripensia Timișoara: ”S-a stins din viață una dintre figurile reprezentative ale fotbalului din vestul țarii”

”S-a stins din viață una dintre figurile reprezentative ale fotbalului din vestul țarii, Ionuț Popa. Ripensia UVT regretă dispariția sa și transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească-n pace!”, a scris Ripensia Timișoara pe Facebook.

Farul Constanța: ”Clubul nostru își exprimă regretul pentru trecerea în eternitate a fostului antrenor Ionuț Popa!”

”Clubul nostru își exprimă regretul pentru trecerea în eternitate a fostului antrenor Ionuț Popa!
Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Farul Constanța pe pagina sa de Facebook.

FRF: ”Federația Română de Fotbal regretă dispariția sa și transmite condoleanțe familiei și apropiaților”

”Fostul fotbalist și antrenor Ionuț Popa s-a stins din viață joi, la vârsta de 67 de ani. Federația Română de Fotbal regretă dispariția sa și transmite condoleanțe familiei și apropiaților. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris FRF pe pagina de Facebook.

LPF: ”Ionuț Popa, unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria ultimelor decenii din fotbalul românesc”

”Unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria ultimelor decenii din fotbalul românesc, Ionuț Popa, a încetat din viață, la doar 67 de ani.

Fost jucător de reală valoare, Ionuț Popa s-a dovedit un antrenor de clasă, la FC Bihor, Jiul, Poli Iași, CS Mioveni, Poli Timișoara și UTA Arad.

Liga Profesionistă de Fotbal transmite condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris LPF pe site-ul oficial.

CFR Cluj: ”Ne exprimăm regretul și profunda tristețe”

Clubul CFR 1907 Cluj își exprima regretul și profunda tristețe pentru trecerea în neființă a fostului antrenor Ionuț Popa! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate!”, a scris CFR Cluj pe Facebook.

FCSB: ”Clubul nostru transmite condoleanțe familiei îndurerate”

”FCSB își exprimă regretul pentru dispariția fostului antrenor Ionuț Popa, care a plecat dintre noi în această dimineață, la vârsta de 67 de ani. Clubul nostru transmite condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris FCSB pe pagina sa de Facebook.

Universitatea Craiova: ”Clubul Universitatea Craiova transmite condoleanțe familiei îndurerate”

”Ionuț Popa a încetat astăzi din viață. Clubul Universitatea Craiova transmite condoleanțe familiei îndurerate”, a scris U Craiova pe Facebook.

”FC U” Craiova: ”Regretăm trecerea în neființă a antrenorului Ionuț Popa!”

”FC Universitatea Craiova 1948, regretă trecerea în neființă a antrenorului Ionuț Popa!

Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a scris U Craiova 1948 SA pe site-ul de socializare.

Dinamo: ”Fotbalul românesc l-a pierdut astăzi pe IONUȚ POPA”

”Fotbalul românesc l-a pierdut astăzi pe IONUȚ POPA. Dinamo București își exprimă profunda tristețe și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Dinamo pe Facebook.

Viitorul: ”Transmitem sincere condoleanțe familiei acestuia și putere de a depăși acest moment dificil”

FC Viitorul Constanța regretă trecerea în neființă a fostului antrenor Ionuț Popa, decedat la vârsta de 67 de ani ! Transmitem sincere condoleanțe familiei acestuia și putere de a depăși acest moment dificil !
Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Viitorul pe pagina sa de Facebook.

Gaz Metan Mediaș: ”Dorim să transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate”

”Clubul Gaz Metan Mediaș regretă trecerea în neființă a celui care a fost antrenorul Ionuț Popa, Acesta a decedat la vârsta de 67 de ani.

Ionuț Popa a venit de mai multe ori la Mediaș cu echipele pe care le-a condus, ultima dată cu Poli Timișoara în anul 2017.

Pe această cale dorim să transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Gaz Metan pe Facebook.

FC Hermannstadt: ”Odihnește-te în pace, nea Popică!”

”O veste tristă s-a așternut peste fotbalul românesc în această dimineață… Odihnește-te în pace, nea Popică! Condoleanțe familiei…”, a scris FC Hermannstadt la ea pe pagina de socializare.

FC Voluntari: ”Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”

”FC Voluntari își exprimă regretul privind dispariția dintre noi a lui Ionuț Popa.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate și celor apropiați!

Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, a scris FC Voluntari pe pagina sa de Facebook.

Academica Clinceni: ”Un tehnician care a schimbat destine în fotbalul românesc”

Astăzi a încetat din viaţă antrenorul Ionuț Popa. Un tehnician care a schimbat destine în fotbalul românesc şi ale cărui declaraţii făceau deliciul presei. Drum lin, Ionuţ Popa!”, a scris Academica Clinceni pe Facebook.

Sursa: liga2.ro









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button