UTA Arad

UTA a pierdut apelul la TAS în speța înjumătățirii punctelor!





Veștile ce vin dinspre Lausanne nu sunt îmbucurătoare. Judecătorul englez din Manchester a respins apelul formulat de UTA, prin avocații săi, avocaților Cosmin-Flavius Costaș și Septimiu Ioan Puț, în speța înjumătățirii punctelor aprobată prin decizia Comitetului Executiv al FRF, pe 27 mai. Așadar, echipa lui Laszlo Balint va porni în play-outul ligii secunde cu 25 de puncte, cu 5 mai mult decât Mioveni, Turris, respectiv 6 față de FC Argeș, Petrolul și Rapid.

Vă reamintim că marți a avut loc audierea on-line a reprezentanților celor două părți, UTA și FRF (prin avocații Adrian Stângaciu și Paul Ciucur). Miercuri s-au adus completări, iar azi a venit verdictul, unul negativ pentru „roș-albi”.

Iată comunicatul clubului arădean:

”Vă informăm că apelul înaintat de clubul UTA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în ceea ce privește hotărârea de a înjumătăți punctele în play-off-ul Ligii a II-a, a fost respins.

Astfel, sunt validate hotărârile Comitetului Executiv de Urgență din 14 mai 2020 și Comitetului Executiv din 27 mai 2020.

Motivarea deciziei o vom primi săptămâna viitoare.

Nu regretăm că am atacat hotărîrea, în ciuda costurilor ridicate, pentru că apreciem că era de datoria noastră să apărăm munca echipei.

Nu ne oprim!”

De câteva minute, a venit și comunicatul din partea FRF, postat pe site-ul oficial:

” Tribunalul Arbitral al Sportului a respins vineri, 3 iulie 2020, contestația formulată de UTA Arad împotriva deciziei Comitetului de Urgență al FRF din 14 mai, validată de Comitetului Executiv, de a încheia ediția 2019-2020 a Ligii 2 cu un play-off între primele șase clasate.

Federația Română de Fotbal a fost reprezentată la TAS de Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic al FRF, și de avocatul Paul Ciucur.

Scenariul de finalizare a sezonului a fost dezbătut cu reprezentanții cluburilor din eșalonul secund. Varianta propusă de Departamentul Competiții a fost cea a play-off-ului, într-o singură manșă, între primele 6 clasate înaintea întreruperii competiției. Aceleași 6 cluburi care au solicitat și primit licența de participare în Liga 1, sezonul 2020-2021, pentru a nu fi afectată integritatea sportivă.

Punctele obținute până acum în sezon au fost înjumătățite. Formațiile clasate pe primele 3 poziții au avantajul de a disputa 3 din cele 5 meciuri pe teren propriu. La finalul play-off-ului, primele două echipe vor promova direct în Liga 1, în timp echipa de pe poziția a treia va disputa barajul cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Decizia a fost validată de Comitetul Executiv al FRF în data de 27 mai 2020.

Vineri, 3 iulie, cu începere de la ora 17:00, este programat primul meci din play-off-ul Ligii 2, Turris-Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș.”

 

21 comentarii

  1. Au Pierdut si 11.000€ cheltuieli de judecată dar era si de stiut ca nu vor câștiga. Mai bine cu banii aia făceau altceva mai bun

    0
    0
  2. Nicio surpriză… Pentru că apelul nu a atacat ce trebuie, dar nu mai reiau, sunt pe site comentariile. Să ne concentrăm pe play-off, în care avem nevoie de 7 puncte. Baftă UTA!

    0
    0
  3. Presa sportivă occidentală mereu aducea la lumina acte de corupție chiar în sânul conducerii directe a UEFA sau FIFA . Se vede că și cei care împart dreptatea pe acolo sunt la fel. Din trei conducători de acolo ,unul e corupt și altul ajuns cu pile. Modele duse până la federațiile naționale

    0
    0
    1. Domnule Ionescu, vă apreciez comentariile și vă înțeleg dezamăgirea: cu toții ne-am fi dorit ca UTA să-și păstreze punctele. Personal, mi-aș fi dorit să se joace toate etapele rămase și să câștigăm campionatul, așa cum am arătat că merităm.
      Dar, decizia TAS nu are nicio treabă nici cu corupția UEFA (FIFA nici atât…), nici cu miticii… Haideți să nu punem în circulație lucruri care nu-și au rostul în context. E vorba doar despre faptul că ai noștri au atacat pe o cale care nu le-a dat nicio șansă din start.
      Ne rămâne play-off-ul. Luăm minim șapte puncte și promovăm direct.

      0
      0
  4. Tot raul spte bine…mult mai ok 5 meciuri cu 5 puncte avans decat 10 meciuri cu 11 puncte avans…plus ca avem 3 meciuri acasa.

    0
    0
    1. Dan…sunt 100% de acord cu tine..! Nu e placut sa ti se ia, ce e al tau…pentru ce ai muncit ..! Dar in momentul de fata FRF a trebuit sa ia o decizie, si chiar daca nu ne place decizia, daca avem echipa ..valoare, nu ai voie sa nu promovezi in situatia actuala !! 5 puncte avans….3 meciuri acasa.., chiar si de pe locul 2 tot promovez direct !! Se mai incurca si celalate echipe stati linistiti..!! Si sa fim seriosi…daca ne e frica acuma de acest play-off…ce facem in Liga 1..!!!???

      0
      0
  5. Cine nu e deacord cu uta e imediat corupt ,se știa din înainte decizia tas,dar când ai banii altuia îți permiți, păcat că sunt bani publici ,banii noștri ai Arădenilor

    0
    0
  6. Ionescu- Nu poți să spui că judecătorul a fost corupt .Judecătorul a luat decizia dupa cum a votat conducerea UTA Arad. Tare Sint curios sa aud părerile celor doi ,,mari,, advocátei,,

    0
    0
  7. Eu am spus de la început A fost ,,lucratura” abilă ,ca furtul din automatul de bani. Neglijenta ta și abilitatea lui. Neglijenta că timpul de dublare a jocurilor a fost pierdut cu pauze exagerate de timp ,asta cu div.A începută Abilitatea lui . Cum sa vii sa ceri punctele complete la 5 jocuri ??? Eu mă așteptam să acorde UTA-ei un coeficient cat de mic pentru diferența de puncte inițiale.,și care o promova 90% . Coeficientul ar fi însemnat inca vreo 2 puncte . Acolo insa nu sta nimeni să facă analiza matematica Echipa are valoare și va fi dublu angajata !!

    0
    0
  8. cum pot fi anulate niste puncte castigate pe teren de o federatie saude o comisie?daca era forta majora nu se mai relua nici o competitie!!e aberant u de a ajuns lumea nu mai poti respira de mafie!oricum de azi burleanu trebuie luat la suturi pe unde e prins in arad nu mai are ce cauta mafiot nenorocit!

    0
    0
    1. Ușor abuziv, dar pseudo-democratic, prin „votul” celor 18 echipe participante aflate într-o situație de „criză”. Da, normal ar fi fost fie să se reia integral competiția, fie să se înghețe (fără clasament final, deci nici promovate, nici retrogradate). Culmea, FRF a propus, la alibi, prima variantă… Pentru care a votat doar Dunărea Călărași.

      0
      0
  9. Stimati suporteri utisti! Nimic nu schimba situatia.Suntem valorosi ,PROMOVAM! Indiferent de FRF,TAS,Covid…Daca ne e frica,poate nici nu ar fi potrivit sa speram prea sus…Cu totii asteptam confruntari pe teren.Pan’la urma, asta cred ca e esenta competiei.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  10. Domnii avocați ar trebui sa ne explice ce anume sa atacat la TAS. Oricum domnul BURLENU tot cu musca pe căciulă rămâne deoarece NU POȚI APLICA DUBLA MĂSURĂ! ORI JUDECI DUPĂ ACELEAȘI MASURI TOATE LIGILE ORI RIȘTI SA DEVII PĂRTAȘ
    TU AI PROMOVAT-O PE CRAIOVA, AI TĂIAT PUNCTELE UTEI, AI PUSPE ALTII SA JOACE BARAJ…
    DE LA O POSTA SE VEDE CA AI FĂCUT CE AI VRUT… ADICA AU PRIMAT interesele…. Pai ATUNCI NU EȘTI CORUPT?

    0
    0
  11. Dar cum se explica faptul ca in Liga 3, echipele cu mai mult de 3 puncte avans au promovat direct? Tot FRF a decis asta.

    0
    0
    1. Nimeni nu a atacat aplicarea, de către FRF, a unor proceduri neprevăzute de regulamentele în vigoare și în neconcordanță cu recomandările UEFA! Ai noștri au cerut ca o nedreptate făcută de FRF să fie reparată pe jumătate (adică să rămână play-off, dar să nu se înjumătățească punctele), ceea ce nu ar decide nicio instanță dintr-o țară civilizată.
      La Liga 3, Progresul Spartac, care depusese memoriu la TAS, și l-a retras…

      0
      0
  12. S-a vorbit la un momentdat că europarlamentarul a facut presiuni pe UTA să nu atace decizia la TAS. Oare s-a făcut atacul atât de slab intentionat să impace și suporterii (uite, ne-am cautat dreptatea) dar si europarlamentarul?

    0
    0
  13. Motivarea deciziei, săptămâna viitoare??? De ce? Cred că trebuia dată si justificarea în momentul pronuntării. Cum a făcut judecata dacă motivarea o dă săptămâna viitoare? De acuma încolo lucrează la motivarea deciziei??? Nu înteleg.

    0
    0
  14. Sam, la fel se face in absolut orice instanță. Și la Judecătoria Arad sau la Tribunalul Arad vei primi prima oară soluția și abia ulterior (uneori chiar și după mai bine de o lună) motivarea. Soluția se dă rapid pentru ca părțile să știe cine a avut câștig de cauză, munca la redactarea hotărârii e mult mai dificilă motivele urmând a fi expuse detaliat și justificate pe articole de lege.uneori există, pe instanță, motivări de 10+ pagini. Dacă s-ar da și motivarea odată cu soluția ar însemna să aștepți zile sau săptămâni fără a avea rezultatul.

    0
    0
  15. Nu va suparati, dar unde e logica ? Reprezentantul echipei aradene se abtine( desi normal era sa voteze impotriva) iar apoi actionezi in instanta la TAS.
    Dar multi viseaza conspiratii, chiar si Calea Lactee e impotriva noastra. Noroc ca nici antrenorul , nici jucatorii nu sunt mimoze, precum unii suporteri.
    Vor juca si vor promova de pe locul 1, dar pana atuncii bocitoarele de serviciu + grandomanul isi vor face numarul.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button