Handbal

Handbalistele ucrainience și-au intrat în pâine la Crișul, care – însă – s-a mai despărțit de trei jucătoare. Când și unde se joacă – totuși – barajul de promovare?





Peste o lună, Crișul Chișineu Criș poate scrie istorie în handbalul feminin arădean pintr-o promovare în Liga Florilor. „Alb-albastrele” nu știu nici acum când și unde vor disputa barajul în opt echipe, alături de CSM Galați, Dacia Mioveni, CSU Știința București, CSM Tg. Mureș, CSU Neptun Constanța, HCF Piatra Neamț și Activ Prahova Ploiești, dar își fac temeinic temele.

Crișul intră în cea de-a cincea săptămână de pregătire din perioada post pandemie într-o formulă puțin schimbată. Din diverse motive, trei jucătoare nu mai sunt legate contractual de câștigătoarea seriei D a Diviziei A, iar în locul lor au sosit deja două și mai urmează una. „După cum se știe, dacă am fi vrut să ne bazăm și la baraj pe handbalistele cărora le-au expirat contractele, aveam doar opțiunea prelungirii înțelegerilor pe un an de zile. Prin urmare, am decis să ne despărțim de Popeanu, Damian și Haidu, cu mențiunea că cea din urmă a cerut și ea acest lucru atâta timp cât dorește să se axeze pe altceva în cariera sa profesională. Apoi, Damian e accidentată, cred ca va trebui să se opereze, nu știam când ne mai puteam baza pe ea, iar noi avem mare nevoie de jucătoare apte, căci și așa suntem puține din punct de vedere numeric. Mă bucur că am bătut palma rapid cu cele două jucătoare de origine ucraineană, care de la 1 iulie se pregătesc deja cu noi. Andryiana Naumenko este un pivot puternic, înalt, care agață multe mingi pe ambele faze ale jocului. Cu ea vom schimba puțin și registrul tactic, fiindcă până acum ne-am bazat în special pe pivoți mai scunzi și rapizi. Apoi, Anna Ivanenko este o handbalistă foarte bună pe centru-inter, sperăm să o integrăm și pe ea rapid în schemele noastre și dacă va juca constant va deveni o handbalistă importantă chiar și pentru prima ligă. Mai suntem în negocieri avansate cu o extremă de mâna stângă, iar de azi ar trebui să fie alături de noi și Milica Golusin. O vom testa rapid și o reîncadrăm treptat și pe ea în grup”, spune Sebastian Tudor, antrenorul „alb-albastrelor”.

Ca și fotbaliștii de la UTA, handbalistele de la Crișul sunt legate de mâini și de picioare când vine vorba despre meciurile de verificare. Mai mult, faptul că Federația Română de Handbal nu știe nici acum când va organiza barajul de promovare nu-l ajută deloc pe tehnicianul Crișului. „Orice echipă trebuie să-și propună să prindă o formă sportivă cât mai bună în perioada meciurilor oficiale, dar cum să ne facem vreun plan, vreun program în acest sens, dacă nici acum nu știm exact când jucăm? În plus, oricât am fi dorit să găsim un partener de întrecere pentru unul-două jocuri de verificare nu am avut sorți de izbândă. În Ungaria campionatele sunt înghețate, iar echipele din zona de Vest nu s-au reunit încă. Din câte am auzit, există și formații cu care ne vom întâlni la baraj peste o lună, zic eu, care nu și-au reluat încă pregătirea, poate nici nu vor participa toate la acest turneu. Data limită de înscriere este 15 iulie, probabil atunci vom avea – în sfârșit – toate detaliile despre ceea ce ne așteaptă la acest baraj. Cert este că după problemele Sloboziei, locurile de ocupat în Liga Florilor pentru sezonul următor au devenit patru, așa că șansele de promvare au crescut puțin”, a adăugat Tudor.

Dacă nu vor găsi niciun partener de întrecere pentru un amical, handbalistele Crișului intenționează să dispute unul-două jocuri în familie la Polivalenta arădeană.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button