Handbal

Handbalistele Crișului, mai aproape de Liga Florilor! Șase echipe se luptă pentru patru locuri în elită





Miercuri, 15 iulie, este ultima zi în care echipele clasate pe primele două locuri în seriile Diviziei A la handbal se pot înscrie la turneele de promovare în Liga Națională. Zece din cele 16 echipe și-au exprimat intenția de a participa la aceste turnee, șase feminine și patru masculine. Astfel, pentru turneul feminin s-au înscris CSM Galați, HCF Piatra Neamț, CSU Știința București, Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploiești și Crișul Chișineu-Criș, în timp ce CSU Neptun Constanța și CSM Tîrgu Mureș, a doua clasată din seria Crişului, nu vor participa.

La feminin sunt disponibile trei locuri pentru accederea în primul eșalon, dar sunt toate premisele să fie chiar patru, dată fiind situația echipei HCM Slobozia, anunţă handbalmania.ro. Aşadar, câte o echipă feminină din fiecare serie a renunţat la participarea la turneul final, urmând ca grupele să arate astfel: grupa 1 – CSM Galați, Dacia Mioveni, CSU Știința București; grupa 2 – Crișul Chișineu-Criș, HCF Piatra Neamț (locul 2 în seria A) şi Activ Prahova Ploiești (locul 2 în seria C).

Dacă Federaţia nu va mai opera modificări în privinţa sistemului de desfăşurare al competiţiei, se va  juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate din fiecare grupă ar trebui să se înfrunte încrucişat, în semifinale. Doar că, în cazul celor patru locuri libere din prima ligă, semifinalistele ar trebui să fie declarate promovate. Deocamdată, nu au fost anunțate datele de desfășurare ale turneelor finale, chiar dacă până la debutul noului sezon nu mai este mult.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button