Fotbal feminin

Cipriota Maria Savva e prima achiziție estivală de la AC Piroș Security: „Un vis devenit realitate”





AC Piroș Security a demarat campania de achiziții pentru noul sezon al Ligii I la fotbal feminin cu o internațională cipriotă. Astăzi, Maria Savva a semnat un contract cu gruparea arădeană și va fi noul „decar” al lui Florin Bugar.

Născută pe 19 mai 1997, fotbalista din Insula Afroditei și-a început cariera la vârsta de 11 ani, la Apollon Ladies. A trecut apoi la Chrysomilia Agios Amvrosiou Kerinias pentru care a jucat timp de 6 campionate, mai puțin în sezoanele 2015-2016, când a activat la Enfield Ladies și 2016-2018 – University of Hertofordshire. În 2017 a fost convocată pentru prima oară la naționala de tineret a Ciprului și azi face parte și cea de senioare a țării natale.

În ultimul sezon a bifat 22 de apariții pentru Chrysomilia Agios Amvrosiou Kerinias, pentru un total de 1962 de minute, trecându-și în cont și patru goluri. ”După 6 ani în echipa Chrysomilia Agios Ambrosios Kyrenia e timpul să plec. Mă simt foarte norocoasă că am luptat într-o echipă atât de frumoasă, pentru toate bucuriile și tristețile pe care le-am împărtășit, pentru toate momentele de agonie, râs, dezamăgire, dar mai presus de toate momentele de umanitate. Mi-am dăruit inima și sufletul încercând să mențin vie flacăra acestei asociații de refugiați care reprezintă Kyrenia noastră. Mă despart doar de oamenii autentici și pozitivi care mi-au fost alături și m-au susținut în fiecare moment. Și mă desparta de antrenorul meu, care este ca al doilea tată, care nu a încetat să creadă în mine, dar și de președintele și toți ceilalți membri ai acestui club care au fost alături de noi în fiecare minut! Precum și de colegele mele de echipă care mi-au tolerat dansul, tachinarea și care sunt alături de mine în această nouă provocare. Cu cât mă bucur că un alt vis de-al meu a devenit realitate, cu atât mai mult îmi pare rău că plec din echipa mea. Dar plec cu capul sus și demnitate. Am onorat tricoul și lam luptat pentru Kyrenia noastră” – e mesajul postat de noua fotbalistă a formației arădene.

Așadar, după Nazlican Parlak, componentă a naționalei Azerbaijanului, care nu a mai apucat să debuteze în „alb-roșu” după ce Liga 1 a fost „înghețată” în contextul pandemiei de coronavirus, Piroș Security își asigură și serviciile unei internaționale cipriote. „Am promis că vom face o echipă puternică de fete la Arad și așa va fi. Maria este primul transfer pe care ne bucurăm să-l anunțăm, dar vor mai urma și alte jucătoare. Profesorul Florin Bugar ne-a trasat niște direcții și noi, mai ales prin directorul sportiv, Liviu Ilea, le urmăm și, până la urmă, vom face o echipă ce se bate la primele locuri”, ne-a declarat  Pavel Piroș, președintele „leoaicelor” arădene.

Reunirea echipei în vederea pregătirii noului sezon ar fi trebuit să aibă loc în această seară, pe „Șega”, dar, cum Direcția de Sănătate Publică e foarte strictă cu sportivii mai ales în contextul în care numărul de infectări cu SARS-CoV-2 a crescut din nou, ea a fost amânată cel mai probabil pentru săptămâna ce vine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button