Șoimii Lipova

Lipova a arătat bine la primul meci post-pandemie: Șoimii au fost egalii divizionarei secunde, CSM Reșița!





La o zi după ce toate testele pentru Covid i-au ieșit negative, Șomii Lipova a și început seria meciurilor amicale și a făcut-o în fața unui adversar mai bine cotat, de Liga 2-a. E vorba despre CSM Reșița, care a disputat, la rându-i primul test din această vară, ocazie cu care a și redebutat pe banca tehnică Sandu Pelici, fostul antrenor al Ripensiei.

Partida s-a jucat pe terenul „Gloria” din Reșița și s-a terminat la egalitate, 1-1. Ambele reușite au venit după pauză. Mai întâi, mai precis în minutul 50, au înscris gazdele prin ex. pâncotanul Cristi Danci, direct din lovitură liberă de la 20 de metri ușor lateral dreapta, egalarea venind cu 12 minute înainte de final. Nagy a croșetat trei adversari în dreapta, a pasat de pe linia de fund în 9 metri, de unde fostul pecican, Dragoș Grigore (2001), a trimis  din alergare, sub bară.

Se poate spune că Lipova merita mai mult de la acest test, ținând cont de ocaziile importante de gol create în special în prima repriză. Sulea, Codoban și Moise au ratat din poziție de singur cu Zimmermann, iar lui Polgar i-a fost refuzat un penalty.

Sabău: „Ne-am îndeplinit obiectivele la acest amical”

Până la urmă e un start pozitiv pentru „șoimi”, care vor intenționează să joace următorul amical cu Zalăul pe finalul acestei luni. „A fost o partidă destul de bună, cu un ritm bun pentru această perioadă. Din punct de vedere tactic am urmărit foarte mult faza defensivă și cred că ne-am achitat de sarcini destul de bine. Drept dovadă adversarul nostru nu și-a creat prea multe situații și am primit doar acel gol din lovitură liberă. Consider că ne-am îndeplinit obiectivele, atât din din punct de vedere tactic, cât și din punct de vedere fizic. Apreciem și evoluția ultimului sosit, Alex Moise, un fotbalist tehnic, de viteză, care ne va ajuta mult în sezonul ce urmează. De luni îi așteptăm alături de noi și pe juniorii Gavrilă și Dobie. Pregătirea am început-o în data de 6 iulie și vom aborda viitoarea ediție din campionatul Ligii 3 cu gândul să ne clasăm pe unul din primele cinci locuri. Evident că ne dorim să fim cât mai sus, sperăm să fie locul I. Cel mai probabil, bugetul clubului pentru sezonul viitor va fi pentru unul din primele cinci locuri”, a declarat Flavius Sabău, care își va băga elevii într-un mini-cantonament pe plan local, cu antrenamente preponderent cu caracter fizic.

Pelici: „Lipova se va bate la promovare, noi nu puteam avea o prospețime deosebită după primul cantonament”

Acest joc a însemnat practic și încheierea primului stagiu de pregătire pentru reșițeni, iar staff-ul tehnic le-a oferit jucătorilor câteva zile libere. „Sunt mulțumit deoarece cei de la Lipova au venit să joace cu noi acest amical. Au făcut și ei testele înaintea jocului și acesta este motivul pentru care am reușit să jucăm. În aceste momente este o problemă cu jocurile amicale, pentru că sunt echipe care nu fac testele pentru coronavirus. Am întâlnit o echipă bună, o echipă care probabil se va bate pentru promovare. Noi tocmai ce am încheiat primul cantonament și nu aveam cum să avem o prospețime deosebită. În mare parte, jucătorii au înțeles ce le-am cerut și s-au achitat de sarcini. Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni în urma acestui amical. Din păcate, Bruno Vasiu s-a accidentat la un antrenament, a avut un contact mai dur cu Dumitru Ene și va lipsi vreo două săptămâni. În perioada următoare ne vom cristaliza un prim 11. Miercuri vom juca cu Craiova lui Eugen Trică și a lui Adrian Mititelu și apoi vom vedea. Săptămâna viitoare, vineri sau sâmbătă ar trebui să jucăm cu Ghiroda, dar nu este sigur că cei de acolo vor face testele. Dacă nu le vor face, va trebui să ne reorientăm și vom vedea dacă cei de la Lipova vor fi de acord să facem returul cu ei. Șoimii Lipova este o echipă bună și un adversar care pune probleme. Am primit în aceste zile și două vesti bune: venirea la club a lui Boboc și prelungirea contractului lui Cobrea. Trebuie să avem răbdare cu juniorii, la acest capitol suferim și trebuie neapărat să găsim un jucător născut în anul 2002 cu care să putem începe oricare joc. Am rulat tot lotul la acest amical, este normal acest lucru pentru că nu ne interesa rezultatul. Important este ca jucătorii să înțeleagă ceea ce le transmitem și apoi să crească din punct de vedere al prospețimii fizice și din punct de vedere al reușitelor tehnice. Acest lucru vine odată cu trecerea stării de oboseală”, a declarat Alex Pelici, antrenorul echipei CSM Reșița.

Formații:

Reșița: Zimmermann – Acka, Dumitraș, Dudea, Vădrariu – Țegle, Breșneni – Chera, Ene, Astafei – L. Buș. Au mai jucat: Cobrea – Bagherea, Dalea, Dat, Dodoi, Găman, C. Lungu, Rimovecz, B. Szijj, D. Jivan, Spânu, Boboc. Antrenor : Sandu Pelici.

Lipova: Iliescu, Polgar, Bercu, Abel Popa, Filimon – Vlad, Dobrean, Mădălin Popa, D. Rusu – Codoban, Moise. Au mai intrat: Buta – Nagy, Dolga, Stoin, Prună, Simion, Sulea, D. Grigore, Hațiegan, Bicuschi. Antrenor: Flavius Sabău

FOTO: caon.ro









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button