Fotbal judetean

Progresul Ezeriș – desemnată campioană în Caraș! „Roș-negrii” vor întâlni Zăbraniul pe 1 august și Turceniul pe 8 zile mai târziu: „Cine va greși mai puțin va promova!”





Liga a IV-a Caraș-Severin are o nouă campioană și, deci, reprezentantă a județului la barajul de promovare în Liga 3-a, cu Zăbraniul și Turceniul. E vorba despre Progresul Ezeriș, liderul din Zona Oravița, singura grupare din acest eșalon care și-a asumat respectarea protocolului medical impus de autorități. Până ieri, la orele prânzului, se știa că laureata județului va fi decisă printr-un baraj între primele două clasate din această serie, însă Voința Lupac a făcut un pas înapoi.

Gruparea din Lupac a trimis o adresă la AJF în care a comunicat faptul că întâmpină dificultăți în programarea jucătorilor la testarea Covid. În județele Caraș-Severin și Timiș nu s-au putut găsi clinici care să îi preia pe jucători într-un timp atât de scurt, astfel că testarea urma să se facă în județul Bihor.

De altfel, în ședința Comitetului Executiv al AJF de la mijlocul săptămânii trecute, atât Ezeriș cât și Lupac au convenit să dispute un baraj pentru stabilirea campioanei. Primul meci s-ar fi desfășurat pe terenul „croaților”, joi la ora 18.00, după care ar fi urmat și o manșă retur, la Caransebeș, doar în cazul în care gazdele ar fi câștigat această primă întâlnire.

Din Seria Caransebeș, niciuna dintre echipe nu și-a asumat respectarea protocolului medical, care impune testarea echipelor înaintea disputării meciurilor, fie ele amicale sau oficiale. E cazul liderului Rapid Buchin și a formației clasate pe locul al treilea, Magica Caransebeș, singurele formații care se aflau în „stand-by” până miercurea trecută. A doua clasată din această serie, Șoimii Oțelu Roșu, a comunicat de mai multă vreme că nu are posibilitatea de a se angrena într-un eventual baraj pentru stabilirea campioanei.

Șodâncă: „Vom face tot ceea ce este cu putinţă pentru ca la anul Caraş-Severinul sa aibă o echipă şi în Liga 3”

Așadar, avem tabloul complet al barajului în trei pentru un loc în eșalonul terț, cu laureatele din Arad – Victoria Zăbrani, Gorj – Știința Turceni și acum Caraș-Severin  – Progresul Ezeriș. „Cu siguranţă vom face tot ceea ce este cu putinţă pentru ca la anul Caraş-Severinul sa aibă o echipă şi în Liga 3! Aşteptăm să vedem şi unde vom juca acest baraj, pentru a ne putea pregăti cat mai bine din toate punctele de vedere. Pentru micuţa noastră comună este un rezultat extraordinar şi pe această cale aş vrea să felicit băieţii noştri şi pe antrenorul Adrian Enăşescu, dar dorim să mulţumim oamenilor care au fost lângă noi, au avut încredere în noi şi ne-au susţinut. Mă refer aici la primarul Ioan Rusu, Consiliul Local Ezeriş, brutăria Socepan, firma lui Petrişor Bucates, dar şi la alți oameni care au pus umărul la această performanţă”, a declarat pentru caon.ro Cristian Şodâncă, preşedintele „roș-negrilor”.

Enășescu: „Turceniul pare mai solidă, dar nici Zăbraniul lui Mutică nu e mai prejos”

Până la urmă, Ezerișul era și considerată cea mai solidă grupare din Caraș din toate punctele de vedere. „Cred ca suntem merituoșii câștigători ai campionatului din Caraș, am avut victorii pe linie. Am fi vrut să mai jucăm un meci cu Lupac, sa vedem unde suntem cu pregătirea, dar asta a fost situația cu protocolul. Echipa este la început de drum, per ansamblu este un lot tânăr, dar avem și câțiva jucători care au jucat la liga a 3-a, precum  Costescu, frații Mustețea, la Liga 2-a la CSM Reșița, Birăescu la Caransebeș sau Takenori la Ripensia. Nu ne  cunoaștem adversarii de la baraj, doar din presă. Știința Turceni pare mai solidă așa ca echipă, dar nici arădenii pregătiți de fostul fotbalist al Reșiței, Dorel Mutică, nu sunt mai prejos. Va conta mult forma de moment, cine va greși mai puțin va avea sorți de izbândă. Noi încercăm să legăm un joc cu o echipă de Liga 3-a care are testele făcute, contează mult să facem o mișcare bună după o periaodă atât de lungă petrecută  departe de gazon. Avem în mare parte condiții de Liga 3-a, putem juca la cest nivel fără probleme din toate punctele de vedere. Sperăm să ne îndeplinim obiectivul pentru care ne-am pregătim în acest sezon, acela de a juca în eșalonul al treilea aa fotbalului românesc”, ne-a declarat Adrian Enășescu, antrenorul „gugulanilor”.

Cum se joacă „triunghiularul” din Regiunea 4 Vest?

Așadar, ordinea partidelor cee va decide una dintre cele 14 formații care vor promova în Liga 3-a este: Zăbrani – Ezeriș (1 august), Turceni – Zăbrani (5 august) și Ezeriș – Turceni (9 august).

În situația în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare doar  drept criteriu pentru situația în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii:

1. rezultatele directe

2. golaverajul în jocurile directe

3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe

4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deși partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă)

5. golaverajul general din mini-grupă

6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă

7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte

În conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, s-a aprobat creșterea la cinci a numărului de schimbări permise în aceste partide.

Regulamentul complet privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3 sezonul 2020/2021 este disponibil AICI.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button