Volei

Și – totuși – Aradul nu va avea echipă în elita voleiului masculin: Radu Sabău invocă blocajele de ordin sportiv și financiar!





Declarată promovată în Divizia “A1” de Federaţie, ca urmare a îngheţării sezonului de sală, echipa masculină ProVolei Arad avea ocazia să se înscrie şi să revină, după aproape jumătate de secol, în elita naţională! Numai că vremurile s-au împotrivit accederii Aradului în prima divizie, profesorul Radu Sabău invocând în special blocajele, atât financiare cât şi de ordin sportiv, datorate pandemiei de coronavirus.

Totuşi, acum câteva zile acelaşi preşedinte al ProVolei ne mărturisea că s-a gândit bine şi va înscrie echipa în Divizia A1, în ciuda tuturor greutăţilor, în special al lipsei unui buget necesar participării în prima ligă. Pe ultima sută de metri s-a răzgândit însă, o decizie finală, de a se înscrie tot în A2, luându-se în urma: „consultării cu Consiliul Director al clubului şi cu sportivii”.

Incertitudinea începerii sau poate chiar al încheierii viitorului sezon, tot ca urmare a pandemiei de Covid, a fost o altă cauză pentru care ProVolei a ezitat să se înscrie în prima ligă, ştiut fiind faptul că cei mulţi jucători au locuri de muncă şi familii de întreţinut, având nevoie de surse sigure de venit.

Lipsa banilor – decisivă în renunțarea la locul din elită

Lipsa banilor şi lotul slab valoric pentru A1 au contribuit probabil şi ele decisiv la renunţarea de a mai reprezenta Aradul pe prima scenă. Cu atât mai mult cu cât autorităţile locale au dat semne că în acest an doar UTA şi, probabil, FCC Baschet Arad vor mai primi sume importante de la bugetul local în a doua sesiune de finanţare.

Aşadar, în sezonul viitor, ProVolei va participa tot în liga secundă cu echipa de seniori, plus anunţă că va alinia încă două echipe în Campionatele Naţionale, de juniori, la băieţi şi speranţe, la fete.

Vă reamintim că echipa masculină de seniori a câştigat, în sezonul recent îngheţat, seria vestică a Diviziei A2, iar apoi, în condiţiile îngheţării campionatului, a fost invitată să se înscrie în prima divizie.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button