Alte sporturi

Epidemia de coronavirus strică tradiţia Trofeului „Ilie Năstase”, de la Arad





Cum era de anticipat, turneul internațional de tenis feminin de la Arad, dotat cu premii de 25.000 de dolari, programat pentru perioada 12-20 septembrie, a fost anulat. Din cauza pandemiei de coronavirus, ediţia a 16-a a Trofeului „Ilie Năstase” a fost amânată pentru anul viitor, anunţă directorul competiţiei, Anela Freer. În condiţiile în care, de obicei, în oraşul nostru soseau jucătoare din peste 40 de ţări ale lumii, turneul nu îşi mai avea rostul, mai ales în condiţiile restricţiilor de circulaţie şi a epidemiei de Covid încă în desfăşurare.

ITF Arad a debutat în anul 2004, iar pe lista câștigătoarelor probei de simplu le regăsim şi pe româncele Liana Balaci-Ungur, Mădălina Gojnea, Diana Enache, Nicoleta Dascălu, Gabriela Ruse şi cel mai recent, în 2019, Andreea Mitu. Jaqueline Cristian, Irina Bara, Laura Andrei-Parr sau Sorana Cîrstea, s-au numărat printre câştigătoarele probei de dublu, iar printre participante le putem enumera pe Raluca Olaru, Alexandra Cadanțu sau Patricia Țig.

Aradul a mai găzduit, din 2004 încoace, șapte ediții ale Trofeului „Ion Țiriac”, turneu ITF masculin și patru turnee de categoria ATP Challenger. Anela Freer promite că o nouă ediţie a ITF Arad se va desfăşura în 2021, cu sprijinul autorităţilor locale şi al sponsorilor. Premiile vor fi menţinute cel puţin la nivelul sumei de 25.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button