UTA Arad

Badea nu crede că Argeșul a câștigat la Ploiești pe fondul greșelior de arbitraj, Balint anticipează o brigadă corectă în Trivale





Două zile au trecut de la meciul în care Campionii FC Argeș a câștigat cu ajutorul arbitrilor întâlnirea cu Petrolul, 2-1 pe ”Ilie Oană”, iar Ionuț Badea încă e cu gândul la acest joc. De obicei, antrenorii încep imediat după o partidă, cel puțin declarativ, să se concentreze pe următoarea, însă antrenorul trupei piteștene pare încă marcat de ceea ce a trăit la Ploiești. Duminică, echipa sa are cel mai important meci din acest sezon, cel cu liderul UTA, pe care dacă îl câștigă promovează direct în Liga 1.

Ionuț Badea vorbește despre arbitrajul lui Sebastian Colțescu și al asistenților săi, fără să precizeze însă de cele două greșeli care au dus la victoria nesperată în fața Petrolului, obținută în ultimele minute. Antrenorului reproșează un „penalty clar neacordat” pentru Argeș la hențul lui Țicu, infracțiune care cu greu a fost remarcată și pe reluările TV, date cu încetinitorul, la care nici jucătorul său, Matiș, nu a protestat. Badea consideră acest succes obținut cu ajutorul arbitrilor drept unul meritat, aducând aminte de alte partide în care echipa sa a fost dezavantajată și precizând de cifre mai bune și ocazii în partida de la Ploiești. Înainte de această ultimă etapă a play-off-ului Ligii a doua, conform acestor case de pariuri internationale , șansele UTA-ei și a Campionilor FC Argeș sunt aproximativ egale, între 2,5 și 2,6 iar un meci egal ce ar duce UTA în primul eșalon este cotat în jurul lui 3.

Ionuț Badea: „Sub nicio formă noi nu ne aflăm unde suntem datorită arbitrilor!”

Badea se plânge în continuare că echipa sa nu a fost luată în calculele pentru promovare, cel mai recent caz fiind Edward Iordănescu, cel care a precizat că și-ar fi dorit mai degrabă Petrolul și Rapid în Liga 1, pentru suporterii lor, și vorbește despre cifre rămase pur și simplu în urmă în cazul în care nu se obține o victorie cu UTA și o accedere în prima ligă. ”Cine spune că în acest sezon FC Arges a fost favorizată de arbitri, cu tot respectul, n-a văzut meciurile! Pot exista momente în care o echipă sau alta este victima unei erori – cum a fost spre exemplu și cazul lui FC Argeș în meciul cu Petrolul la penalty-ul clar neacordat în minutul 45. Sau eliminarea gratuită la Turris și golul valabil anulat la același meci. Sub nicio formă noi nu ne aflăm unde suntem datorită arbitrilor! Cine susține asta este nedrept în primul rând la adresa jucătorilor, care au muncit din greu să ajungă unde sunt! Avem cifre mai bune decât adversarul la toate capitolele în majoritatea acestor partide, inclusiv la meciul cu Petrolul. Ne-am creat ocazii, am marcat, în ciuda problemelor fizice cauzate de pauza forțată. Am câștigat meciuri pe final, dovedind că și fizic stăm mai bine ca adversarii! Aceste fapte nu pot fi negate de nimeni. E adevărat, ne-au fost negate șansele la promovare de multe ori. Acum, când am demonstrat că le avem, că sunt cât se poate de reale, ne sunt uneori negate victoriile. Nu-i nimic, mergem mai departe! Ce-i drept, fără o victorie cu UTA și o promovare nu am realizat nimic major. Nu vom rămâne în istorie, vor rămâne în urmă doar niște cifre, dar atât! Vreau sa trăim aceste timpuri și momente autentic, cu dârzenie și cu inima mare pentru că știm că tot ce contează este promovarea. Și ne pregătim doar pentru asta, pentru ca duminică să facem mii și mii de suporteri argeșeni fericiți! Merită!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ionuț Badea.

În cea mai recentă postare a sa, Badea comite încă o dată o gafă pe care o tot repetă de când și-a făcut pagină de Facebook și își expune acolo gândurile, de la sfârșitul lunii iunie. Tăguiește în ceea ce scrie numele ”FC Argeș”, trimițând însă către pagina socială a suporterilor, nu către pagina oficială a echipei, ”Fotbal Club Argeș Pitești”, unde antrenează, cea care îi și ia interviuri înainte și după meciuri. În fapt, echipa pe care Ionuț Badea o antrenează nu se numește FC Argeș, ci Campionii FC Argeș. Poate tocmai de aceea, din cauza denumirii acestei formații, nu era luată în serios în lupta pentru promovare de cei implicați în fotbal, fiindcă echipa pentru care a jucat Nicolae Dobrin nu purta numele de ”Campionii”.

Balint: „Sper să nu existe discuții, avem totală încredere în brigada de duminică”

Despre factorul arbitraj a vorbit și Laszlo Balint. UTA nu a primit două lovituri de la 11 metri cu Rapid, una dintre ele (intrarea tare a lui Mallo asupra lui Miculescu) fiind subliniată drept eroare chiar de marele fost arbitru FIFA, Ion Crăciunescu. Apoi, arădenii, ca și întreaga țară nu au putut rata greșelile de arbitraj comise în favoarea piteștenilor, care au întors în zece minute disputa de la Ploiești și au primit șansa de a promova direct dacă trec duminică de „Bătrâna Doamnă”. „Eu sper să nu fie cazul, să nu existe discuții legate de acest aspect după terminarea celor trei meciuri de duminică. Din păcate, s-a demonstrat că un arbitraj sau o greșeală de arbitraj poate înclina decisiv balanța într-o parte sau alta. Noi niciodată nu ne-am gândit la acest lucru în momentul în care am intrat pe teren. Avem încredere că cine va arbitra, orice brigadă va fi, probabil cu experiență la nivelul ligii întâi, își va face datoria cu brio. Pe de altă parte, și arbitrii sunt oameni, sunt supuși greșelii, dar sper să nu intervină erori decisive și nu vorbesc doar despre partida noastră”, a fost scurtul comentariu al antrenorului utist când a fost întrebat dacă nu îi este teamă că arbitrii pot decide, într-o oarecare măsură, echipele promovate în Liga 1. Din informațiile gsp.ro, „centralul” disputei de duminică va fi Marcel Bîrsan, din București.

Campionii FC Argeș – UTA Arad se joacă cu promovarea pe masă duminică, de la ora 18:30, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, concomintent cu Rapid – Turris Oltul și CS Mioveni – Petrolul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

11 comentarii

  1. Dupa aspectul jocului posibil ca un egal era echitabil. Eu raman la parerea ca daca nu se acorda acel gol din offside Argesul nu reusea sa mai intoarca meciul. Ca sa nu mai zic ca nici acel penalty nu a fost corect acordat.

    0
    0
  2. Serios acum, ce rost au toate aceste înțepături? Îi scoatem lui Badea vorbe din context, după aia băgăm șopârla cu denumirea echipei… am uitat cum era când toată lumea nu ne scotea din UTA BD? Înțeleg că am tot avut treabă cu Alexa dar acuma cu Badea ce avem? Omul își face meseria bine, e un tip decent… dacă tot susținem un club mare, hai să avem și o mentalitate pe măsură.

    Referitor strict la meci, atât am de spus: UTA promovează duminică!

    0
    0
  3. La ce au arătat ,cele două echipe în întrecerea obișnuită ,nimeni nu ar fi gândit macar la un astfel de final Fiecare antrenor capacitează lotul cu explicații și idei de joc . Așteptăm la UTA ceva ce macar sa. semene cu fatza reală a echipei Nu au existat cazuri de indisciplina ,nici accidentări în ultimul timp ,dar nu putem folosi ,,limba de lemn” cu ,,depinde de ei ” Tocmai că nu mai depinde numai de ei. Joc de deplasare ,cu o echipa plină de ea și moral cu mult peste valoarea ei reală . Atunci care ar fi un. scenariu. benefic ?? Primele mingii !! Siguranța unui Iacob ,de zile bune , mijloc cu idei și mai cu seamă un prim gol la Buhacianu. sau Rus. !!! Argeșul nu e favorita Atenție , UTAnu pierde locul 1. Hai UTA !!!

    0
    0
  4. Ai perfecta dreptate HERACLION !!! FC. ARGES a fost ajutata la cele doua goluri de smecherul de Coltescu ce sa mai a vazut toata tara !!! Cum dracu tu smecherule de arbitru de tusa, sa nu vezi ca LECA era in ofsaid o jumatate de metru ? plus 11 m eronat ? Tot meciul cu ploiestenii FC. Arges nu a aratat mare lucru au fost dominati in mare masura pana a intervenit Coltica si si-a aratat coltii si i-a bagat pe pitesteni NEMERITAT in pozitia cu mari sanse de a promova direct !!! Sper sa nu se mai repete un ASEMENEA ARBITRAJ EXECRABIL si la PITESTI !!!

    0
    0
  5. Pe unul nu il vezi sa aiba sange in instalatie si sa recunoasca ca a fost ajutat de arbitraj,cand i se pune intrebarea despre o faza in care arbitrul l-a ajutat incepe sa se lege de alte faze din meci in care ar fi fost defavorizat,sau din alte meciuri.Cand e defavorizat guita etape in sir,cand e favorizat vine cu replica aia de kkt pai daca a dat arbitrul inseamna ca a fost.

    0
    0
  6. Arbitru va fi Marcel Bîrsan ( a arbitrat Craiova-FCSB, dupa meci a fost acuzat de Becali la foc automat )

    0
    0
  7. Mult optimism văd aici, dar in conditiile in care ne lipsesc cei mai tehnici jucatori din lot , mă refer la romario si bustea, chiar nu văd cu cine am construi, cu jebari? Cu Puscas? Fără gol primit nu scăpăm, si nu vad cine ar marca de la noi..rus e praf, buhacianu mort..nu vă faceti iluzii, cum zicea emeric jenei. Vom juca baraj cu dinamo si ne bat cu 4-0

    0
    0
    1. Buhácianu e Mort??? Ești prost grămadă . Nu are cine-i da pase de gol lui Vali,asta e problema. Are tehnica are viteza are tot ce-i trebuie ,îi lipsesc doar pasele de la colegi. Cu pasă lungă de la fundași nimeni nu da randament. In ceea ce-l privește pe C Rus e prea grăbit, vrea prea multe(risipa de energie) dar nu reușește nimic.Trebuie să joace cu mult calm .Greu va fi cu Argesul, foarte greu ,dacă UTA se va retrage în apărare să țină de rezultat va ieși horror.Argesul se va năpusti in atac din primul minut și va încerca să înscrie cît mai repede să închidă meciul ,sper să i prindem pe contra atac și Vali să nu îi ierte. Așa joacă orice echipa ultima sa carte și mai ales acasă !

      0
      0
  8. Ar fi mai bine cu MINAMO dar nu cred in ce situatie grava este. Problema este mai mult ca sigur UTA. pica la baraj cu POLI IASI dupa victoria de astazi ci Voluntari si nu stiu daca vom avea sanse ?! In niciun caz JEBARI nu este indicat sa joace in primul 11 pt ca nu a aratat nimic in toate meciurile UTA-ei pana acuma, el nu este un jucator care sa se bata pt. minge ,decat sa dea pase la adversar deci este un jucator slabut nu degeaba l-au dat aia din Miercurea Ciuc afara din lot , nu are nicio sansa unu la unu cu jucatorii argeseni care sunt foarte bataiosi pe teren . UTA trebuie sa fie foarte artagoasa pe teren, dar o sa fie foarte greu fara MOISE si BUSTEA !!! VOM VEDEA DACA SE VA LEGA JOCUL BAIETILOR PE TEREN ? S-au daca nu , doamne fereste , poate ne face o MINUNE de data asta PETROLUL, MAI STII, CHIAR DACA EI AU IESIT DIN CURSA , CE AR FI ? !!!!!!

    0
    0
  9. Nu va luati de Badea..a fost printre primii dintre antrenorii adversarilor care a spus public ca UTA este singura dezavantajata si nu ne-a jignit niciodata….Normal ca isi vede de interesele echpiei pe care o antreneaza si se pare ca cea mai performanta in acest circ de play-off..Nu fata de Badea trebuie dus razboi psihologic….Unicii care ne jignesc prin orice mijloace posibile,pe toate canalele sportive si site-uri de socializare,numindu-ne in fel si chip,sunt doar rapidistii…
    Toate se decid in favoarea lor…si un copil nevinovat vede si isi da seama….Politic,sportiv,pe toate planurile….
    Totusi cea mai tare si ilara discutie a fost astazi seara pe Digi 1 in care Danciulescu ar vrea la TAS,daca ar fi dupa el,daca ar fi factor de decizie….Gabi Balint si Duckadam i-au raspuns clar…”daca mergeti la TAS,sunteti retrogradati!”…..Danciulescu intreaba:”de ce?”…si Duckadam raspunde sec:”de aia!”,zambind sugubat…Danciulescu,pentru ca are o experienta si nu e prost,raspunde la fel de subanteles:”mmda,am inteles!”
    Deci cine nu intelege ca acest clan al mafiotilor din FRF si LPF trage sforile?

    0
    0
  10. Erorile grave de arbitraje,chiar dubioase, daca stam sa ne gandim putin,nu tin loc de cantarea jalnica al unui preot sau sobor(FRF si LPF),la o inmormantare, in care mortul devine erou Post Mortem….Noi nu suntem nici morti si nici ingropati,cu toate ca multi ne canta prohodul,inclusiv niste jegosi de suporteri declarati,pe aici…..Ia sa vedeti cum vor disparea dupa meciul de la Pitesti….Sper….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button