Handbalistele Crișului au un nou antrenor: Narcis Cîtu va conduce echipa „alb-albastră” la barajul de promovare în Liga Florilor!


Crișul Chișineu Criș s-a repliat rapid după ce Sebastian Tudor a ales să se întoarcă acasă, la Oradea, unde le va antrena pe handbalistele din Divizia A și a bătut palma cu un fost component al echipei naționale.  Începând de astăzi, Narcis Gabriel Cîtu (foto, stânga) nu mai este directorul tehnic al Centrului Național de Excelență Sighișoara și va prelua formația de pe Crișul Alb, implicată în barajul de promovare în Liga Florilor.

Născut la 16 martie 1971, Cîtu a jucat în cariera sa la Strungul Arad, Minaur Baia Mare, Poli Timișoara (în două perioade), Fibrexnylon Piatra Neamț și CSM Oradea. Are o experiență de antrenor de 13 ani de zile, perioadă în care a stat pe banca diferitelor naționale de juniori (Under 18, Under 19, Under 21 Under 16), fie ca „principal” sau „secund”. Cea mai importantă performanță a obținut-o în 2016 cu „tricolorii” Under 18, la Euro Men Championship din Georgia,  când s-a situat pe primul loc. Acum s-a despărțit de CNE Sighișoara și a optat pentru Crișul.

Prin urmare, handbalistele Crișului vor avea pe bancă un antrenor cu un nume și un CV important în handbalul românesc, o armă în plus pentru barajul de promovare în Liga Florilor, care – însă – nu a fost programat oficial nici acum. „Imaginea clubului a avut puțin de suferit prin plecarea lui Sebastian Tudor, dar prin aducerea lui Narcis Cîtu, un nume important în handbalul românesc, un antrenor cu rezultate la toate nivelurile, am făcut alegerea perfectă. De săptămâna viitoare îl așteptăm la Chișineu Criș, va cunoaște rapid fetele și intrăm în linie dreaptă pentru pregătirea barajului. S-ar putea să mai avem nevoie de cel puțin o achiziție și asta pentru că Neacșu ne-a refuzat până la urmă și a mers la Târgu Jiu. Nu e nicio problemă, prin grija Consiliului Local Chișineu Criș și a domnului primar Burdan avem resursele necesare să căutăm alte jucătoare de valoare, iar noul antrenor să aibă la dispoziție un lot cât mai bun la baraj”, ne-a declarat Florica Boldor, membră în Consiliul de Administrație al clubului din Chișineu Criș.

Narcis Gabriel Cîtu este căsătorit cu Mirela Cîțu, fostă handbalistă și ea și antrenoare la propriul club în Timișoara, AS CH Cîtu. Băiatul celor doi, Robert, are 17 ani și e o mare speranță a handbalului românesc.

Așadar, fetele Crișului încap pe mâna unui tehnician cu experiență, care va conduce primele antrenamente la începutul săptămânii viitoare. Evident se aștepată o dată oficială pentru turneul de promovare, la care s-au mai înscris CSM Galați, HCF Piatra Neamț, CSU Știința București, Dacia Mioveni și Activ Prahova Ploiești.

3
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.