Fotbal judetean

Răzvan Cadar și-a intrat în drepturi ca președinte al AJF Arad: „Să fim uniți și să creștem sănătos împreună!”





Din această după-amiază, fotbalul județean arădean are, oficial, un nou președinte. Este vorba despre Răzvan Cadar, care îi urmează la conducerea Asociației Județene de Fotbal regretatului Adrian Lucaci, plecat dintre noi în urmă cu trei luni și jumătate. Fostul șef al Comisiei Județene de Arbitri a fost votat în unanimitate, de toți 64 de afiliați prezenți la Adunarea Generală de pe terasa restaurantului Marem din Arad, din totalul de 77.

Moment de reculegere pentru Adi Lucaci

Ședința a fost condusă de Octavian Goga, vicepreședinte al Federației Române de Fotbal și membru al Comitetului Executiv ca reprezentant al Asociațiilor Județene de Fotbal. Alături de președintele FRF, Răzvan Burleanu, Goga fusese invitat și la investirea din 2018 a lui Lucaci, în memoria căruia participanții au ținut astăzi un moment de reculegere. Romeo Malac și Cristian Petrean, șefii fotbalului județean din Timiș, respectiv Hunedoara, au onorat și ei cu prezența Adunarea Generală a AJF-ului arădean.

În discursul său, președintele interimar, Andras Mako, i-a urat succes lui Cadar, dar și-a manifestat și regretul că în scurtul său mandat fotbalul a fost oprit în contextul pandemiei de coronavirus. Secretarul Vasile Rad a prezentat, pe scurt, activitatea ultimelor ședințe de Comitet Executiv, iar lect. univ. dr. Gabriel Marconi, partener al lui Adrian Lucaci în numele Universității Aurel Vlaicu Arad, și-a manifestat sprijinul și pentru noul președinte.

Bîlcea: „Totală încredere în Răzvan, dar nu mi-aș dori să fiu în locul său acum”

În timpul mandatelor lui Adi Lucaci, Consiliul Județean Arad a fost partener stabil al AJF-ului, prin implicarea celor doi vicepreședinți. Unul dintre ei, Răzvan Cadar e de azi succesorul fostului fundaș al UTA-ei, iar Sergiu Bîlcea își sprijină colegul și prietenul. „Chiar dacă am totală încredere în capacitatea managerială a lui Răzvan și-i cunosc foarte bine atașamentul față de fenomenul fotbal vă spun sincer că nu aș vrea să fiu în locul lui. În primul rând, pentru că are de gestionat un moment greu legat de epidemia de coronavirus. Ne confruntăm cu o criză financiară acută și, din păcate, urmează și o criză economică, iar aceasta se va reflecta și în sport, în fotbal. E nevoie de reguli noi, însă sunt convins că la nivel județean fotablul va continua să crească. Pe de altă parte, când îi urmezi la conducerea AJF celui pe care eu l-am numit <<omul proiectelor>>, ai o datorie și o misiune și mai importantă. Ca persoană și vicepreședinte CJA am fost alături de Adi Lucaci la multe evenimente  și implicat în multe proiecte, dar, fără îndoială, sărbătorirea a 120 de ani de fotbal la Arad și în România le-a întrecut pe toate. Prin discursul său din Parcul Eminescu de acum aproape un an de zile, dar mai ales prin faptele sale, Adi ne-a oferit o lecție tuturor. Și-a dorit atât de mult să facă din fotbalul arădean o familie, iar de astăzi Răzvan are datoria să aibă grijă de această familie prin ceea ce va urma sa facă ca președinte al AJF”, a spus Bîlcea.

Cadar: „Să fim uniți și să creștem sănătos împreună!”

După ce și-a făcut o scurtă prezentare a activittății fotbalistice, ca fost jucător, arbitru și șef al „fluierașilor” arădeni, Răzvan Cadar și-a început mandatul amintindu-și de Adi Lucaci: „Am fost colegi, dar mai ales prieteni, vorbeam aproape zilnic, în ultima perioadă în special la telefon. Discutam mult de viitor, de zile mai bune pentru el, pentru AJF, pentru dumneavoastră, afiliații noștri. Adi și-a pus în practică multe dintre ideile, proiectele sale, dar, din păcate, nu pe toate. Asta mi-a dat un imbold să încerc să-i calc pe urme și duc la îndeplinire toate ideile. Vă pot promite astăzi că nu o mă auziți vorbind de politică la AJF. Fotbalul e fotbal și necesită multă pasiune și implicare, politca e politică și se face în altă parte. O să fiu președintele tuturor, ușa mea e deschisă pentru oricine, numărul meu de telefon îl aveți sau îl veți avea fiecare dintre dumneavoastră. O să vă reprezint corect interesele, vom încerca să căutăm și să găsim cele mai bune soluții în aceste vremuri grele legate de acest virus, având mereu ca parteneri stabili și sinceri Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean Arad, Primăria și Universitatea Aurel Vlaicu, și-i mulțumesc pe această cale doamnei rector, Ramona Lile și lui Gabi Marconi. Sper să fim uniți și să creștem sănătos împreună. Știm cu toții că Adi visa să ajungem la 100 de echipe în fotbalul județean și într-acolo trebuie să tindem. Poate în acest an și următorul va fi puțin mai greu având în vedere această criză legată de coronavirus, dar o vom scoate la capăt până la urmă”, a punctat noul șef al AJF-ului arădean.

Băla, noul șef al arbitrilor arădeni

Așa cum ne-a mărturisit în ziua în care dosarul său de candidat a fost validat, Răzvan Cadar nu a optat pentru un membru al Comisiei Județene de Arbitri pentru a-i călca pe urme. „Le mulțumesc din suflet colegilor din Comisie pentru colaborare și pentru munca depusă, care nu e deloc una simplă atâta timp cât toată lumea susține că se pricepe la fotbal și la arbitraj. O să-l propun spre validare Comitetului Executiv pe Casian Băla, cred că este cea mai bună variantă de președinte al Comisiei. E un arbitru tânăr, de Liga 2-a, preocupat și cu multă inițiativă, un om cu care se poate lucra în echipă, de altfel bine cunoscut și apreciat de ceilalți membri ai Comisiei”, a  mai punctat noul președinte al AJF Arad.

Totodată, au fost confirmați în funcții Vasile Rad, ca secretar al AJF, Alina Țâșcă, contabila instituției și cenzorul Olga Carmen Furdea.

În fine, reprezentanții celor 8 echipe angrenate în ediția 2019-2020 a Cupei României (Curtici, Păuliș, Ineu, Șimand, Beliu, Glogovăț, Sântana și Socodor) au timp până luni, la ora 12, să spună exact dacă sunt dispuse să continue competiția în condițiile impuse de protocolul pe sănătate.

Profil Răzvan Cadar

Răzvan Cadar are 40 de ani, este căsătorit și are un băiat. S-a lăsat de fotbal de tânăr, la 19 ani, punând studiile pe primul plan. Junioratul l-a făcut la Vagonul, apoi a mai evoluat la FC Arad și FC Telecom Arad. În 1996 a devenit campion national de juniori C cu echipa „telefonistă”, antrenată de Ștefan Gal. În eșalonul trei l-a avut antrenor și pe Ionuț Popa, pentru ca în anul 1999 să-și pună ghetele în cui. În arbitraj intrase în 1996, pentru ca între 2005 și 2013, anul în care a ieșit din activitate, să conducă și meciuri de Liga a 3-a. De la începutul anului 2016 a fost șeful arbitrilor arădeni, iar din februarie 2019 și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

FOTO: Ciprian Petcuț

GALERIE FOTO

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button