Șoimii Lipova

Care e divizionara secundă? Ripensia Timișoara – Șoimii Lipova 2-3





Parcursul bun al Lipovei în meciurile de verificare ale verii continuă cu un rezultat de palmares. În această dimineață, „șoimii” au câștigat la Timișoara, pe terenul divizionarei secunde, Ripensia, cu 3-2, după ce la un moment dat aveau pe tabelă 3-0 (!).

Sigur, teamul de pe Bega a pierdut destui fotbaliști importanți în ultima vreme și Cosmin Petruescu e chemat să reonstruiască echipa, însă asta nu ia din meritele unei divizionare terțe, singura din Arad ce s-a testat pentru coronavirus și, deci, și-a cțâștigat privilegiul de a disputa meciuri de verificare.

Pe renovata arenă „Electrica” am avut parte de o partidă deschisă, cu un ritm destul de bun și o formație vizitatoare ce a avut dublu avantaj până la pauză. Imediat după s-a făcut 0-3, timișorenii au lăsat impresia că pot reveni pe tabelă după ce au marcat de două ori în trei minute, însă victoria nu le-a mai scăpat lipovanilor.

Cum s-au marcat golurile:

0-1 (min. 36): Rusu înscrie dintr-un penalty scos de Moise după o pătrundere în careu

0-2 (min. 42): Prună a dat o pasă filtrantă, Moise scapă singur pe contraatac și marchează din 16 metri

0-3 (min. 50): Lovitură liberă executată de Rusu pe bara a doua, A. Popa recentrează și Filimon punctează cu un șut din 7 metri

1-3 (min. 74): Popovici punctează din 5 metri la o fază la care oaspeții au cerut offside

2-3 (min. 76): Sîrbu înscrie cu capul din fața careului mic

Pentru Lipova a fost al doilea succes în trei zile, după 0-2 la Hunedoara, cu Corvinul. „Am avut astăzi ca temă presingul și contrapresingul. Cât timp am avut pe teren o formație de bază, 60-70 de minute, lucrurile au decurs foarte bine, am stat bine și fizic și băieții au făcut ce le-am cerut. După schimbări, când au intrat și copiii de 2003 si 2002 nu s-au mai respectat cerințele și am luat golurile. Per ansamblu, mă declar mulțumit de atitudine, se vede că sunt profesioniști, fac ce le cer la antrenamente, suntem pe drumul cel bun. Moise s-a integrat destul de bine, apare la finalizare, are viteză și execuție. Gavrilă mai are de tras un pic mai mult, dar se vede că se adaptează la jocul nostru. Urmează sâmbătă viitoare un test cu Luceafărul, dacă orădenii își vor face între timp testele”, ne-a declarat Flavius Sabău, care în această vară și-a mai condus echipa de pe margine în remiza de la Reșița: 1-1.

Cosmin Petruescu nu a fost foarte critic în privința echipei, dar a lăsat să se înțeleagă că unii jucători nu-l mulțumesc. „Un joc bun din punct de vedere a ceea ce ne-am propus pentru această partidă. Nu pot fi mulțumit de rezultat, chiar dacă venim după două jocuri în decurs de trei zile. Chiar dacă a trebuit să sărim peste etapa jocurilor de pregătire și practic aceste jocuri de verificare sunt și jocuri de pregătire, încercăm să acordăm minute egale tuturor jucătorilor, iar la final vom trage linie. Unii cu siguranță vor profita de oportunitățile pe care le primesc, alții, deocamdată nu se ridică la pretențiile pe care noi le avem de la o echipă de Liga 2. A fost 0-3 la un moment dat, pe niște greșeli personale, niște greșeli copilărești, la fel cum s-a întâmplat și în precedentul joc de verificare, dar sunt lucruri care cred eu că pot fi corectate până la primul joc oficial”, a declarat antrenorul Ripensiei pentru liga2.prosport.ro.

Formații:

Ripensia: Păduraru – A. Macrițchii, Burdeț, V. Macrițchii, Benea – Stoi, Călin, Neagu – Vasluian, Golda, Tudorache. Au mai intrat: Mociu, Țieranu, Sîrbu, Popovici, Urvanțev, Dobie, Gladun, Vasilescu.

Șoimii Lipova: Iliescu, Polgar, Bier, A. Popa, Filimon – Prună, M. Popa, Simion, Vlad – Rusu, Moise. Au mai intrat: Buta – Nagy, Dolga, Stoin, Gavrilă, Biciuschi, Ciubăncan, Grigore, Hațegan.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button