Liga a 2-a

Badea, la a doua promovare cu Argeșul în Liga 1: „Tot ce s-a întâmplat acum este revoluția energiilor pozitive, jucătorii – fantasticii acestor 5 meciuri”





Campionii FC Argeș a promovat în Liga 1, alături de UTA, formație cu care a remizat, 1-1, în această ultimă etapă a play-offului. Argeșenii au încheiat play-off-ul pe locul 2, la două puncte în spatele elevilor lui Laszlo Balint, vestea pentru ei venind în cel de-al cincilea minut de prelungire, când rapidistul Jorza o egala pe Turris în Regie.

La final, cele două echipe s-au bucurat împreună pentru accesul în elită, argeșenii dând o tură și până la porțile arenei „Nicolae Dobrin” pentru a sărbători și alături de fanii care veniseră la stadion și care i-au încurajat din stradă. „Este ceva unic, mai ales după tot ce am trăit cu această întrerupere, toate frămânările, toate tipurile de antrenament gândite, toate suferințele pe care le-au întâmpinat jucătorii. Este victoria și promovarea muncii, promovarea unui oraș întreg, promovarea celor mărunți și neașteptați care dintr-o dată au devenit zmei. Pentru că FC Argeș a fost echipa care a propus întotdeauna fotbal, cel puțin în acest mini-retur. Au fost doar două meciuri pierdute, în rest doar victorii și egaluri. Până la urmă, este o consecință a ceea ce am făcut și mă bucur enorm împreună cu jucătorii, pentru că ei au fost fantasticii acestor cinci meciuri. Noi, cei din staff, i-am ajutat cât am putut, dar ei au fost în teren și pentru asta merită felicitați” a declarat tehnicianul argeșenilor, Ionuț Badea, după remiza, 1-1, contra arădenilor.

Până la urmă, a ieșit cum nu se putea mai bine pentru o formație care ar fi jucat barajul dacă echipa din Turnu Măgurele învingea la București. „Pe tot parcursul jocului nu ne-a interesat decât victoria, am încercat să jucăm. Am început greu această partidă, pentru că noi am jucat marți seara, nu am avut același timp de refacere ca cei de la UTA. Partea fizică a fost puțin resetată, dar, oricum, tot ce am gândit și tot ce am lucrat în această săptămână a fost numai la victorie. A fost un play-off nebun, cu rezultate contradictorii, multe partide decise pe final”, a mai considerat fostul „secund” al naționalei „tricolore”.

Două echipe de tradiție au promovat în Liga 1, atât UTA, cât și Argeșul fiind formații cu o istorie importantă în spate, iar fostul mijlocaș a scos în evidență acest lucru: „Au promovat Bătrâna Doamnă și echipa lui Dobrin. Sunt două branduri și fac un apel să se discute mai mult și despre acest lucru, pentru că FC Argeș are o istorie bogată, cu multe nume importante ale fotbalului românesc. Mă bucur că tot ce înseamnă suporteri au venit la hotel, lângă stadion, tot ce s-a întâmplat acum este revoluția energiilor pozitive. Toată lumea a gândit pozitiv și lucrul acesta s-a văzut, de la președintele Gentea, primarul Ionică, până la ultimul angajat al acestui club.”

Cât despre planurile de viitor, Badea a declarat următoarele: „Drumul abia începe, urmează zile grele pentru că trebuie să îmbunătățim echipa, să aducem jucători care să ne ajute.”

FC Argeș a revenit în Liga 1 după o pauză aproape la fel de lungă ca a UTA-ei, mai exact 11 ani. La ultima promovare, cea din 2008, tehnicianul piteștenilor era tot Ionuț Badea.

2 comentarii

  1. Felicitări, zicala,”omul sfințește locul”ți se cuvine cu vârf și îndesat,nu știu câtă presiune ai avut pe tine precum Balint dar se vede că ești antrenor, sper sa ai o carieră frumoasa de antrenor, calitate ai!!!

    0
    0
  2. Înlocuirea unei candidate cu alta bine că nu a fost UTA Marea perdanta Mioveni. Argeșul e ciclistul care vine pe turnantă Vine din pluton și era să o coste portarii Aici nu mi se pare inspirat Badea. La 20 de ani poate Casillas sau Donarruma sa prezinte încredere. Cum e cel de la FCSB furat de la Craiova. A ajuns își bate singur echipa . Una peste alta Badea și Argeșul. bat la porțile consacrării. Fiecare are cate ceva de arătat ,dar și mult de schimbat Prototipul apare la Sibiu. Cinci ,șase jucători de culoare și toți buni !! Sunt de5-6 mii euro pe luna .La polul opus Rednic cu Iașul De văzut ,de judecat de acționat !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button