UTA Arad

Balint – „puțin supărat” și confuz de reacțiile venite pe finalul meciului de la Pitești și are mesaje pentru omologii săi: „O urmă mare de empatie pentru Lincar” + FOTO





Momente unice pe arena „Nicolae Dobrin” cu prilejul ultimei etape a play-offului  ligii secunde. Campionii FC Argeș și UTA au început confruntarea directă, pentru promovarea în Liga 1, cu cuțitele pe masă, dar au  terminat îmbrățișându-se și bucurându-se împreună ca niște copii pentru îndeplinirea obiectivului.

Ca o ironie a sorții, al doilea cel mai tânăr debutant pentru UTA la nivelul primelor două eșaloane, arădeanul Amir Jorza i-a aruncat în extaz și pe piteșteni, care păreau resemnați cu ideea barajului. Evident, în momentul în care Rapidul a egalat-o pe Turris, fiesta a început și printre conducătorii „alb-violețior” în tribună, apoi s-a extins și la nivelul băncii tehnice, existând și imagini filmate cu Ionuț Badea care îi făcea semne prietenului său de pe banca UTA-ei, Gyuszi Balint, că e cazul să se stingă motoarele. Oricum mai erau doar câteva zeci de secunde din cele 4 minute de prelungire dictate de Marcel Bîrsan. Apoi, fiecare combatantă sărbătorea în propria jumătate de teren, pentru ca, la un moment dat, utiștii să-i „invadeze” pe argeșeni pentru o momentele unice captate de camerele video și foto.

Antrenorul „Bătrânei Doamne” a recunoscut că nu a înțeles mare lucru, cu atât mai mult cu cât a încercat să stea departe de veștile ce veneau de pe stadioanele din Mioveni și Regie. „Pentru mine a fost un moment confuz pentru că nu am vrut să fiu la curent cu rezultatele din celelalte partide, mai ales cel de la Mioveni. Am fost foarte concentrat pe ce trebuia să facem noi, să ne îndeplinim obiectivul, să obținem acel punct necesar și am rămas foarte surprins de ce se întâmpla. Mai ales când mai erau vreo două minute și în spatele meu, în fața băncii, se sărbătorea, chiar m-a supărat puțin acest lucru. Până la urmă, e de înțeles ce s-a întâmplat, a fost multă presiune, așa e la meciurile acestea ce se joacă toate la aceeași oră. E un consum emoțional foarte mare și mă bucur că s-a terminat cu bine și pentru FC Argeș. Am văzut și semnul pe care mi l-a făcut Ionuț Badea, nici acolo nu am înțeles foarte bine ce vroia să îmi transmită, dar era deja decis totul, nu mai depindea nimic de mine”, a precizat Gyuszi Balint.

„Principalul” arădenilor a avut un mesaj și pentru adversarii săi de pe băncile tehnice ale celorlalte echipe ce au evoluat în play-off: „ Vreau să îl felicit pe Ionuț Badea care a avut un parcurs remarcabil cu FC Argeș și să îi doresc succes lui Claudiu Niculescu la meciul de baraj. Nu vreau să îi uit nici pe ceilalți colegi antrenori, cu o urmă mare de empatie pentru Erik Lincar. Ceea ce a trăit el poate fi devastator din punct de vedere emoțional. Am vorbit ieri cu el, îi doresc forță, să fie puternic pentru că sunt sigur că echipa are nevoie de el”.

După eșecul intern cu Rapidul, dar și a rezultatelor indirecte din penultima rundă, presiunea pe utiști și mai ales pe Laszlo Balint a devenit imensă. „Nu vrea nimeni să știe cât de puțin am dormit în ultima perioadă. Au fost foarte multe nopți albe, mă bucur că, zic eu, au fost cu folos. Cel puțin eu asta fac în acele nopți albe, încerc să găsesc răspunsuri, soluții, încerc să găsesc cele mai bune metode de a gestiona momentele grele. Și nu neapărat din punct de vedere sportiv, ci mai ales din punct de vedere psihologic. Au fost momente cu încărcătură extraordinară, le-am gestionat bine împreună cu băieții. Această presiune a venit în urma primului rezultat înregistrat pe teren propriu, acea înfrângere neașteptată pentru noi, când – totuși – făcusem un joc destul de bun. Păcat că au intervenit acele greșeli în apărare și presiunea creștea încă după primul meci din acest play-off. Cumva am avut șansă în acest play-off și cu rezultate contracandidatelor, au fost multe rezultate de egalitate, foarte multe răsturnări de scor, multe rezultate nescontate și – până la urmă – convingerea mea e că au promovat echipele care au meritat să o facă. Una peste alta, a fost un play-off ce va rămâne în istoria fotbalului, pentru că cu totul și cu totul atipic, desfășurat în condiții dificile, iar eu sper că nu vor fi mai fi întâlnite aceste condiții în viitorul apropiat. Știți foarte bine toți pașii pe care i-am parcurs după întrerupere, cu acea perioadă de carantină, cu pregătirea atipică, fără meciuri amicale, acest play-off care a fost incredibil din multe puncte de vedere. S-a terminat cu o presiune fantastică pe toate echipele care au fost implicate în acest playoff”, a mai punctat tehnicianul „roș-albilor”.

Chiar dacă a fost ultima în clasamentul play-offului, cu doar 5 puncte strânse din 15 posibile, UTA a promovat în Liga 1 de pe prima poziție, păstrând și un avans de trei lungimi de undă față de FC Argeș și CS Mioveni. Până la urmă, distanța de 11, respectiv 12 și 13 puncte la care și-a ținut contracandidatele până la întrerupere.

Două galerii FOTO semnate de colegul nostru, Viorel Musca, prezent duminică seara pe arena ”Nicolae Dobrin” puteți accesa AICI și AICI

2 comentarii

  1. BRAVO BAIETII !!! ASA VA VREAU SI IN LIGA1a , VITEJI !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII !!!

    0
    0
    1. Inchipuiti-va un campionat cu echipede traditie, cu galerii si cu suporteri trup si suflet, gen [ si nu neaparat in ordine] , Craiova, Rapid, UTA, Poli TM, Dinamo, Petrolul, U Cluj, FC Arges, Steaua Buc-FCSB, CFR Cluj,si apoi meciuri derby, Rapid-Petrolul ,Rapid-Dinamo, Rapid-FCSB, UTA-POLI, U Craiova-FC Arges ,U Craiova -Dinamo, U Craiova -FCSB, CFR CLUJ-U CLUJ, UTA-U Cluj, UTA-CFR Cluj, Steaua-Dinamo,etc.Asta in conditiile in care trece pandemia si se va da liber la suporteri pe stadioane.Ar mai fi de adaugat aici si suporterii Sibiului si ai lui Sepsi.
      In rest Voluntari,Clinceni,Astra,chiar si Viitorul joaca acum ca si cand n-ar fi pandemie

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button