Fotbal judetean

9 contra 11, Zăbraniul a ieșit din calculele promovării în Liga 3-a: „Pe vremea mea arbitrii gestionau altfel unele faze, rămânem cu un meci bun chiar și în inferioritate”





Au trecut 5 ani de la ultimul eșec al unei campioane a județului Arad la barajul de promovare în Liga 3-a. Progresul Pecica ratase obiectivul în 2015, după „dubla” cu Performanța Ighiu și tot pecicanii sunt ultimii promovați, în 2019, în eșalonul terț. În contextul pandemiei de coronavirus, Victoria Zăbrani și-a jucat șansele de promovare în compania altor două formații, împotriva cărora a pierdut, pe terenul netru din Hunedoara.

Sigur, eșecul cu cărășenii de la Ezeriș a fost influențat de regulament, ce prevede că în cazul remizei, echipele trebuie să fie departajate la penalty-uri, în timp ce înfrângerea de azi cu gorjenii de la Turceni a purtat pecetea arbitrului Chioran. Acesta i-a lăsat pe zăbrăneni în zece oameni după numai 21 de minute de joc, al doilea avertisment pentru Edi Zele fiind mai degrabă…penalty pentru Vicoria.

La final, Dorel Mutică nu și-a ascuns dezamăgirea față de prestația arbitrului, dar și-a taxat și elevul eliminat. Primul dintre ei, căci în debutul actului secund a plecat la vestiare și portarul Mitrea, lăsându-și echipa în nouă oameni. „Regulamentar, poate Zele a greșit, însă nu pot să trec peste aroganța arbitrului. În perioada în care eram eu fotbalist, astfel de faze nu se prea întâmplau, se gestionau altfel. Adică, putea să-l ierte prima dată și să-i spună că îl pedepsește cu avertisment la a doua astfel de abatere. Noi eram echipa care conducea clar jocul, parcă arbitrul a făcut tot ce a putut să schime soarta meciului. A dat și roșii, lor nu le-a dat nici galbene, dar și așa, în 8 oameni, am avut ocazii. Îmi felicit jucătorii pentru prestație, dar, pe de altă parte, trebuie să-și gestioneze furia, nervii. Nu mă așteptam la experiența lui Zele să ia cel puțin primul avertisment atât de ușor, apoi la Mitrea…Deși nu știu dacă se dă penalty și eliminare, parcă regulamentul s-a schimbat nu demult. Asta e, rămânem cu un meci destul de bun, cu o dominare a adversarului chiar și în 8 contra 10. Asta este, este prima noastră expereință și nu cred că ne-am făcut de râs. Au fost echipe bune, și Ezeriș și Turceni, dar cel puțin azi, 11 la 11, consider că era altfel. Nu uit că adversarul a și tras de timp, chiar și în superioritate numerică, în timp ce noi am stat parcă mai bine din punct de vedere fizic față de partida cu Ezerișul”, a declarat antrenorul Zăbraniului la finalul eșecului cu Turceniul (1-3).

Turceniul a riscat să se facă de rușine cu campioana județului Arad, care egalase prin eurogolul lui Topai având doi oameni mai puțin pe teren. Până la urmă, însă, gorjenii au pus lucrurile în ordine și sunt bine plasați în lupta pentru promovare înaintea finalei cu Ezerișul. „Am dominat puțin jocul în contextul în care și cei de la Zăbrani au avut două cartonașe roșii. Ocaziile se răzbună, am avut câteva ocazii mari înainte de golul lor de 1-1. Dacă marcam făceam 2-0 și era totul altfel, altfel decurgea jocul, dar e bine că s-a terminat așa. Am observat că cealaltă adversară are și ea o echipă bună, destul de matură, cu un joc colectiv destul d ebine pus la punct, dar sper că la momentul respectiv, duminică, să prindem o formă mult mai bună decât azi. Noi ne propunem să câștigăm, dar nici o remiză nu ar fi rea”, a declarat Viorel Cojocaru, antrenorul Științei.

Cel care a reprezentat AJF-ul arădean la Hunedoara și le-a ținut pumnii celor de la Zăbrani a fost Vasile Rad. „Chiar mi-a plăcut echipa noastră astăzi. A jucat bine și curajos, chiar și în zece și apoi 9 oameni. Nu susțin că eu am văzut eu cel mai bine, dar au fost și persoane neutre, dintre organizatorii acestui baraj, care au spus că mai degrabă a fost penalty la Zele și nu simulare și cartonaș galben. Al doilea. În fine, Zăbraniul are meritul că a luptat până la capăt, le-au dat mari emoții celor de la Turceni, pe care, sincer, nu îi văd prea bine în fața celor de la Ezeriș. Asta este, se întâmplă să nu ai echipă promovată an de an, mai ales că vorbim despre un baraj aparte, după o pauză lungă fără jocuri oficiale și chiar și amicale”, a punctat și secretarul AJF Arad.

Așadar, în condițiile în care Șepreușul și Lipova au spus că-și doresc să urce din Liga 5-a, în ediția 2020-2021 a Ligii a IV-a Arad vor lua startul 14 formații.

FOTO: Miruna Mihalcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button