Progresul Pecica

Pecicanii, îngrijorați de posibila amânare a startului Ligii a 3-a: „Am ajunge la o pauză de o jumătate de an fără competiție, pentru fotbaliști devine o mare problemă”





În ședința de Comitet Executiv al FRF, de marți, 18 august, s-ar putea decide amânarea starturilor de sezon în Liga 1 de fete, Liga 2-a și Liga 3-a. Cazurile de infectare cu coronavirus sunt încă numeroase în România, așa că, teoretic, protocolul emis de MTS, în colaborare cu Ministerul Sănătății, nu prea poate suferi modificări în direcția relaxării.

Dintre toate măsurile, obligativitatea testelor pentru coronavirus ridică cele mai multe discuții, din rațiuni financiare. „Nu doar clubul nostru, ci majoritatea cluburilor din Liga 3-a nu cred că au posibilitatea să suporte cheltuielile pentru teste, cu atât mai mult cu cât ele rămân obligatorii la un interval de 14 zile. Trebuie găsită o cale de mijloc și să nu se meargă din nou pe linia amânării sau, doamne ferește, înghețării competiției oficiale. Cel puțin la Liga 3-a, am ajungela o pauză de o jumătate de an fără competiție, iar pentru fotbaliști acest lucru devine o mare problemă. Bineînețeles, cei mai afectați sunt cei tineri, care-și doresc să urce în carieră, iar ritmul de competiție nu se compară cu nimic. Degeaba ne antrenăm după un ciclul săptămânal specific perioadei precompetiționale, căci cel mai bun antrenament e întotdeauna jocul. Fizic, tehnico-tactic și mental, jucătorii cresc în special prin intermediul meciurilor pe puncte, ca să nu mai spun că nu avem nici varianta jocurilor amicale fără să ne testăm. Suntem într-o situație mai mult decât neplăcută, fie că vorbim despre noi, antrenorii, sau jucătorii”, ne-a declarat Dan Stupar, „principalul” celor de la Progresul Pecica.

Conform înțelegerii cu clubul UTA, în „galben-albastru” ar fi trebuit să ajungă deja fundașul Lucian Vidican și mijlocașii Andrei Merian și Petre Rădulescu, însă doar ultimul și-a cunoscut noii colegi. „Vidican e în izolare pentru că a fost contact direct cu un prieten de la Timișoara, diagnosticat cu coronavirus, iar Merian dorește să se concentreze pe studii o perioadă. Rădulescu, în schimb, și-a început antrenamentele cu noi și îl integrăm treptat în grup. Dacă toți cei trei juniori ai UTA-ei ar ajunge într-un final la Pecica, eu zic că am fi acoperiți în totalitate la nivel de lot pentru sezonul ce urmează. Sigur, mai avem jucători cu ceva probleme medicale, precum Aldan, Ilan sau Puie, dar cred și sper că nu este nimic grav”, a adăugat Stupar.

Ediția 2020-2021 a Ligii a 3-a la fotbal ar trebui să înceapă pe 29 august, însă e greu de crezut că se va întâmpla acest lucru. FRF nu a conceput nici măcar seriile și nu a vorbit de o dată la care se va face țintarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button