UTA Arad

UTA a demarat „operațiunea” Viitorul cu 22 de fotbaliști! Balint: „Nerăbdare, emoție, dar și încredere că putem face o figură frumoasă în fața unui adversar foarte dificil”





Peste nici 48 de ore, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc revine oficial pe scena primului eșalon. Sorții au vrut ca UTA să întâlnească la debut ultima campioană a României înainte de „hegemonia” CFR-ului lui Dan Petrescu, o adevărată „fabrică” de jucători români pusă pe roate de Gheorghe Hagi, poate cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. „Nu e cazul să vorbim noi despre cât de sus i-a dus Gică Hagi pe cei de la Viitorul și Academia sa. Chiar aș vrea să-l felicit pe această cale pentru ceea ce a construit, o adevărată uzină de fotbaliști tineri”, a punctat din capul locului Laszlo Balint.

În continuarea ideii sale, antrenorul „roș-albilor” s-a declarat surprins de schimbarea de la nivelul băncii tehnice ale constănțenilor, știindu-se faptul că Hagi a renunțat în favoarea spaniolului Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez. „Schimbarea antrenorului la Viitorul este destul de importantă și cred că neprevăzută de nimeni, dar e foarte important cum o să ne prezentăm noi. Eu cred că celor de la Viitorul, noului antrenor o să-i fie foarte greu să schimbe într-o perioadă atât de scurtă principiile și nici nu cred că-și propun asta. Până la urmă, e vorba de un antrenor spaniol, știm cu toții filosofia școlii spaniole care se pliază pe principiile foarte, foarte bine definite ale celor de la Viitorul și sunt convins că nu se vor schimba, sau cel puțin nu radical”, a adăugat Balint.

Deși a recunoscut-o și nu odată că echipa sa nu este la cel mai bun nivel din punct de vedere fizic și mai ales al relațiilor de joc după schimbarea a 7-8 jucători din lotul cu care s-a promovat în urmă cu trei săptămâni, antrenorul UTA-ei a mai afirmat: „Este nerăbdare atât din partea mea, cât și din partea jucătorilor în privința debutului în Liga 1. A fost o perioadă destul de dificilă și complicată în ceea ce privește stările noastre, ținând cont de toate dificultățile cu care ne-am confruntat, dar, e adevărat, avem o stare de emoție în ceea ce privește acest prim meci. Suntem foarte încrezători că putem să facem o figură frumoasă în compania unui adversar foarte dificil, într-o deplasare extrem de complicată din toate punctele de vedere. Atât ca și distanță pe care o avem de parcurs, cât și ca nivel al adversarului”.

Utiștii au părăsit deja Aradul cu direcția aeroportul din Timișoara, pentru ca în această seară să se cazeze la Hotelul Mirage din Snagov. În vecinătatea acestuia se va desfășura ultimul antrenament înainte de jocul de sâmbătă, după care se va pleca spre Constanța. „Din fericire, suntem toți apți în acest moment, chiar o să facă deplasarea toată lumea.  Suntem 22 de jucători, cu trei portari, plus ultimii trei juniori sosiți la club, adică Rusu, Tescan și Ivan, rămâne să fiu inspirat. Sper să aleg cel mai bun <<unsprezece>> și apoi și soluțiile care vor veni de pe bancă, ce trebuie neapărat să aducă un plus. Este foarte bine că a rămas și această regulă cu cele cinci schimbări, pentru că va fi nevoie și eu am încredere în aceeași măsură în toți jucătorii din lot. Sunt jucători care din punct de vedere fizic sunt un pic decalați de grup, pe parcurs – bineînțeles – o să reglăm și aceste aspecte. Repet, a fost și acea perioadă în care am fost obligați să stăm în casă, pregătirea ne-a fost fracturată, dar sper să compensăm aceste neajunsuri prin determinare, dorință și ambiția de a demonstra că ne putem ridica la nivelul adversarului. Evident, la toate astea se adaugă și valoarea individuală a jucătorilor noștri și când spun asta nu mă refer doar la valoarea fotbalistică, ci și la cea umană și a caracterului lor. De când am venit la UTA am ținut cont în primul rând de aceste aspecte în formarea vestiarului și a grupului din interiorul său. În plus, ciar mi-a plăcut starea de spirit a băieților în aceste zile, chiar și astăzi a fost un antrenament reușit. Băieții au fost foarte motivați, foarte conectați și foarte nerăbdători să debuteze în tricoul UTA-ei în Liga 1”, mai suține „principalul” arădenilor.

Iacob, Balauru, Moldovan – Tomozei, Ivan, Benga , Melinte, Erico da Silva, Ilie, Roumpoulakou, Bustea, Albu, Roșu, Vulturar, Ursu, Morar, Hora, Buhăcianu, C. Rus, Ioniță, Rusu și Tescan sunt fotbaliștii cu care UTA abordează prima rundă a ediției 2020-2021 a  Ligii 1 la fotbal, de sâmbătă, de la ora 15,30, de pe arena din Ovidiu, în fața celor de la Viitorul.

5 comentarii

  1. Trăim clipa !! Prima conferință la A. !! Luciditatea ,tehnica de motivare ,dar și firească reținere la. Balint Ca impresie generala e de subliniat că de data aceasta ,toate echipele au nevoie de rodaj Unii mai puțin alții mai mult. Timp de respiro apare prin etapa 10. !! Altă trăsătură generala e grija pentru o sănătate la concurență cu munca și talentul Marea familie a fotbalului european ,în care intră și ai noștrii ,vor să dovedească autorităților civile și medicale ,că pe nedrept ,,furia” a oprit fotbalul. Demonstrația de mare spectacol asta a vrut sa arate ,Bayern și PSG !! La o răscumpărare reparatorie cu toți cer revenirea treptată a publicului. . Sperăm și credem că UTA prin dârzenie ,cu VIITORUL , va duce și ea lupta pe acest drum ,nu ușor dar frumos al mesajului celui mai iubit sport. BAFTA. !!

    0
    0
  2. Este greu prima etapa pt. ca la inceput , relatiile de joc vor suferi putin cu noii jucatori iar timpul a fost foarte scurt dar baietii vor face tot posibilul prin determinare si ambitie sa scoata un rezultat bun la Viitorul si de ce nu VICTORIA !!! HAI BAIETII, FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Dece sa nu speram la un X 2 !? ca doar nu e Viitorul Bayern München …avem jucatori buni avem antrenori buni si una peste alta avem nume,istorie si acest tricou cere dăruiţă ,devotament si impune respect .Nu este un tricou oarecare.
    Inainte de a fi imbracat trebuie pupat si jurat victorie .Este o INSTITUȚIE
    Haide UTA….Victorie!

    0
    0
  4. Cand ma uit pe lot chiar arata bine..dar am mai avut noi nume in echipa si pe teren erau varza in era Mihalcea..

    0
    0
  5. Este usor sa visezi insa cand te trezesti in realitate constati de fapt ca nu tot ce-ti doresti se si poate realiza! Urez bafta echipei UTA la redebutul in prima liga!
    Sper sa nu ne facem de ras din prima si sa venim cu capul sus de la Ovidiu!
    HAIDE UTA,una dintre campioanele provinciei!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button