UTA Arad

Prestație (aproape) perfectă pentru Moldovan la debutul în Liga 1: „A meritat așteptarea, un moment unic să îmbraci tricoul UTA-ei”





UTA s-a întărit în absolut toate compartimentele, dovadă evoluția excelentă a portarului Horațiu Moldovan, aflat la debutul în Liga 1. Goal-keeperul clujean venea la Arad având o concurență foarte mare în Florin Iacob și Dragoș Balauru și, probabil, dacă nu interveneau cazurile de COVID în dreptul celor șase juniori, ar fi rămas pentru un timp în umbra celor doi.

Așa, însă, Moldovan a primit încrederea staffului tehnic și s-a achitat excelent de sarcini în remiza noii sale echipe pe terenul celor de la Viitorul. „Deși am mai făcut parte din loturile unor echipe de Liga 1, ca și CFR Cluj, Sepsi, nu am avut șansa să intru pe teren până azi. Iar așteptarea s-a meritat din plin, căci un debut în tricoul unei echipe de tradiția UTA-ei este ceva deosebit, unic în cariera oricărui tânăr fotbalist. Apoi, a ieșit și acest scor bun pentru noi, pe terenul unei echipe foarte bune, cu jucători de calitate în toate compartimentele. Mă bucur că am contribuit și eu la acest rezultat prin intervențiile mele, noroc cu băieții din fața mea care m-au ajutat mult. Cu toții am respectat toate indicațiile date de domnii antrenori înainte de meci și a ieșit bine. Una peste alta, e un rezultat bun pentru noi, deși, atunci când joci la UTA și ai în spate o așa istorie, îți propui mereu să câștigi. Doar că nu-ți iese de fiecare dată”, ne-a declarat tânărul portar al „roș-albilor”.

Care au sfaturile antrenorilor Vasiliu și Balint pentru el înainte de meci? „Mi-au spus să fiu calm, să pun în practică tot ceea ce am învățat de când m-am apucat de fotbal și să demonstrez că merit să joc în Liga 1. Sper că m-am ridicat la înălțimea așteptărilor, poate puteam face mai mult și la penalty…L-am studiat puțin pe Iancu la penalty-uri, dar rămâne un fotbalist imprevizibil, cu calitate, nu degeaba a fost golgheterul Ligii 1 anul trecut”, a adăugat Moldovan, care speră să mai prindă minute în acest sezon la UTA: „Am colegi foarte valoroși pe post cu mine, doar prin antrenamente și evoluții îmi pot cîștiga sau nu un loc de titular. Ar fi minunat să apăr poarta echipei și la primul meci pe noul stadion, unul foarte frumos și cochet, dar mai important decât atât este să debutăm cu o victorie acolo. Fie că voi apăra sau nu”. 

„Îl felicit, a dat siguranță echipei la debutul sau în prima ligă și s-a integrat foarte rapid în grup. Important este să înțeleagă că pentru un portar e esențială constanța în evoluții, modestia și puterea de muncă, iar aspectul mental este decisiv de cele mai multe ori. Azi a avut în fata sa și o defensivă care și-a făcut treaba bine, cu mici excepții inerente pentru situația noastră. Una peste alta, atât Moldo, cât și toți ceilalți băieți și-au adus aportul pentru acest punct”, a spus Laszlo Balint despre tânărul său elev, aflat la debutul în Liga 1.

Moldovan semnase cu Ripensia la începutul acestui an și a jucat inclusiv în eșecul timișorenilor (0-3) la Arad, cu UTA. În prima parte a sezonului fusese legitimat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde n-a prins niciun meci. Anterior, portarul utist a mai evoluat pentru Ripensia, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii) și FC Hermannstadt, tot la nivelul Ligii a II-a.

FOTO: prosport.ro









13 comentarii

  1. Cu el în poartă variantele juniorilor și dificultățile pentru Balint in alinierea primului 11 e mai ușoară.Nu s-a văzut în joc că e junior sau că e nou venit în echipă,a ieșit bine pe centrări,a dat siguranță în poartă deși cum spunea și el la ajutat și apărarea,la degajări mai trebuie lucrat.
    Până nu greșește eu cred că i se poate da credit, baftă tuturor și hai UTA!

    0
    0
  2. Ce inseamna sa ai sansa in viata dacă nu era nebunia cu câțiva juniori bolnavi cu siguranta nu juca el ca junior direct la câteva zile după ce a venit , dar asa a avut această sansa si de el va depinde cat va rămâne titular bv lui

    0
    0
  3. FELICITARI HORATIU MOLDOVAN PT. PRESTATIA AVUTA !!! SA O TI TOT ASA cU EVOLUTII FOARTE BUNE !!! ESTE UN PORTAR CARE DA SIGURANTA APARARII !!! FORTA UTA !!!

    0
    0
  4. Moldovan are date de titular ,daca arata in continuare aceiași siguranță. Un portar îndelung căutat la juniorii proprii. Pot trece perioade lungi până îl găsești O rezerva ascunde de multe ori bulgarele de aur Sa nu ne grăbim. Un portar are de confirmat două sezoane ,spun canoanele . Ce e sigur e că Moldovan a intrat în lumina reflectoarelor. Ce poveste frumoasa cu portarul de rezervă al Sevillei ,care pur și simplu a adus o Cupa Europeana . !!! Pentru noi ,când va fi folosit ,Moldovan ,mai ales în deplasare să ne aducă punctul de legătură cu victoria de acasă !! BAFTA. !!

    0
    0
  5. sa nu ne imbatam cu apa rece! DA trebuie incurajat este tanar talentat dar mie imi este dor de IACOB ,dar de cel din toamna -iarna atunci cand a impulsonat efectiv echipa prin starea sa de spirit si prin eficienta in poarta,un singur gol in ARAD si in total vreo 13 in 26 etape!
    Deci concurenta este buna dar trebuie bine aleasa si numai antrenorul poate cunoaste starea de spirit si momentul cand si cine o sa apere asta ma gandesc si in functie de rezultat si de echipa cu care trebuie sa jucam!
    HAIDE UTA, una dintre CAMPIOANELE PROVINCIEI!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button