UTA Arad

Denis Rusu, al șaselea debutant utist în Liga 1: „O seară pe care nu o voi uita niciodată, păcat că nu am reușit să câștigăm”





Horațiu Moldovan, Simo Roumpoulakou, Cristian Bustea, Dragoș Tescan și Vali Buhăcianu au fost utiștii care au debutat pe scena primului eșalon românesc în deplasarea de la Ovidiu, cu Viitorul, pentru ca aseară, contra celor de la FC Voluntari, pe noua arenă a Aradului să-i vină rândul lui Denis Rusu. Mijlocașul ofensiv împrumutat de la Șoimii Lipova a înlocuit un alt junior, pe Tescan, care evoluase tot în ofensivă, dar pe banda dreaptă.

Fotbalistul de 19 ani a avut tupeu în joc, a încercat și câteva acțiuni personale, însă ghinionul său a fost că l-a prins pe ex. utistul Cristi Costin într-o formă bună. „Mă bucur că am reușit să debutez în Liga 1, e o seară pe care nu o voi uita niciodată. Am avut șansa să evoluez în primul meci disputat pe acest stadion foarte frumos, păcat că nu am câștigat, căci ne doream cu toții foarte mult acest lucru. Nu am avut emoții, am intrat și am jucat simplu la început. Personal, nu pot decât să îi mulțumesc domnului Balint pentru că îmi dă încredere. Asta mă ajută mult, sper să mai am evoluții din ce în ce mai bune”, ne-a mărturisit la finalul disputei Rusu.

Disputa dintre arădeni și ilfoveni s-a încheiat fără gol, cu UTA irosind cel puțin trei ocazii mari. Cea mai limpede i-a aparținut lui Morar, care a beneficiat de o centrare perfectă de la Roumpoulakou, care primise o pasă de la Rusu.  „A fost o fază frumoasă, păcat că nu am marcat, însă nu cred că acolo s-a jucat meciul. Ar fi trebuit să atacăm, căci mai era 20-25 de minute și mai aveam timp să găsim golul de trei puncte. Din păcate, am avut și ghinionul unor accidentări neprevăzute și ne-am dereglat puțin. Adversarii ne-au dominat puțin spre final, dar, per total, eu zic că am fost echipa mai bună. Suntem triști că nu am câștigat, dar nu mai avem ce face decât să ne pregătim bine în următoarele două săptămâni și să batem la Pitești”, a adăugat fotbalistul originar din comuna bihoreană, Avram Iancu.

Rusu face parte de două săptămâni din lotul „Bătrânei Doamne”, saltul fiind de două eșaloane. „Chiar dacă am muncit profesionit și la Lipova, e o diferență importantă. Pentru mine e important că noii mei colegi m-au primit bine, domnii antrenori vorbesc destul de mult cu mine și mă ajută să prind încredere. Sper să mai prind minute în meciurile următoare și să am mai multe realizări”, a încheiat Rusu.

Crescut de LPS Bihor, Denis Rusu a semnat cu Șoimii Lipova la începutul lui 2018 și a fost unul dintre artizanii celor două clasări consecutive pe locul secund în seria a IV-a a Ligii a III-a.

FOTO: Viorel Musca

5 comentarii

  1. La gravele probleme iscate ,nu din senin ,ce era să facă și Rusu ??A încercat să domolească jocul cu dorința unei legături cu coechipierii. Mai puțin reușită faza de atac la Costin ,deși era proaspăt . Jucătorii arădeni nici nu pomenesc de papara care li se pregătea. Mai gândeam la inaugurare la vreo. formație de top.!!! Două săptămâni de căutări ,analize ,și de ce nu schimbare de optica Terenul propriu. trebuie să constituie baza punctelor. O revenire așteptată ar fi Ursu Un nume nou poate da forță la mijloc.Bun ar fi un străin cu carte de munca in fotbalul adevărat. !!

    0
    0
  2. Bun baiatul, este tehnic, control bun al mingei si personalitate mare. Bravo baiatule , tineo tot asa ,un baiat serios si muncitor si vei avea numai satisfactii in cariera de fotbalist !!!

    0
    0
  3. Balint, ti-am scris si acum o saptamana, sa il introduci pe Denis, mijlocas impins. E singurul jucator de creatie de la mijloc ce poate duce mingea in careu, plus de alta, lui ii plac fazele in viteza nu statice. Un Albu si Rosu pe mijloc, Tescan si Buhacianu benzile de pe mijloc si Denis in spatele atacantului.

    0
    0
  4. Il urmaresc de mult pe Rusu…cred ca trebuie sa i se acorde mai multe sanse….Avem mereu aceleasi probleme cu juniorii…Lipsa masa musculara..la fel cum erau Dennis Man,Adrian Petre,filiformi…Sunt foarte talentati,enorm dar lipseste forta…Valabil si la alti jucatori….Ma uitam la Moise,Buhacianu….piele si os ca si jucatorii africani,alta gena…..Ok!Sa zicem…
    Cand te uiti intamplator la fosti jucatori iesiti din circuit de mult timp,Gaica,Giurgiu,Tisza,Marius Tucudean,chiar si veteranii anilor ’70….pai au gambele si pulpele cat toate membrele mele la un loc…
    Nu imi aduc aminte ca vreo data,acestia sa se fi oprit in meci, din cauza crampelor sau carceilor…Si nu existau suplimente alimentare ciudate,diverse….Biete pilule de Calciu si Magneziu fabricate pe la Terapia Cluj,eventual…Atat era….Doctor Ioan Balu(RIP) avea in geanta doar fiole de chelen si niste crema Revulsin…Asa era pe atunci….
    Fumau,beau….mai si chefuiau….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button