UTA Arad

Juniorul Tescan, omul testului cu Hermannstadt: „Prind încredere de la meci la meci, iar asta și datorită colegilor și stafului tehnic”





În urmă cu o lună, stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” își făcea planuri pentru Liga 1 cu juniorii din propria curte, plus portarul Moldovan și un fundaș stânga, care, însă, cel puțin deocamdată, nu a mai ajuns la Arad. Apoi, testele COVID din săptămâna 10-17 august i-au scos din circuit pe Miculescu, Oroian și Isac, iar Laszlo Balint a fost nevoit să se reorineteze rapid.

În câteva zile, cu ajutorul lui Bogdan Apostu, în „alb-roșu” ajungeau Dragoș Tescan și Denis Rusu, fotbaliști care – de altfel – au și debutat în Liga 1. Fiindcă de la testul de azi absentau Ursu și Buhăcianu, ambii juniori ai UTA-ei au fost titularizați cu Hermannstadt și au fost printre cei mai buni oameni de pe teren.

Tescan chiar a marcat primul gol al arădenilor, după pasa lui Hora, după care a centrat decisiv la reușita luyi C. Rus. „Mă bucur foarte mult că am reușit sa înscriu primul meu gol pentru UTA. Prind încredere de la meci la meci, iar asta datorită și colegilor și statului tehnic care ma încurajează constant. Sper să vină și primul gol în Liga 1 cât de curând, dar cel mai important este ca echipa să obțină cât mai multe victorii. În plan personal, cel mai important este că mă simt foarte bine la UTA, încep să mă simt ca acasă”, spune mijlocașul de bandă craiovean, sosit sub formă de împrumut de la Turris Turnu Măgurele.

Tescan debutase în Liga 1 cu ocazia deplasării utiste la Ovidiu, iar cu Voluntariul chiar a avut două-trei situații de a marca. „Se poate spune că este o diferență destul de mare între primele două ligi. E nevoie de o implicare mult mai mare, dispunere la efort imensă, dar este vorba și de calitatea jucătorilor care evoluează la acest nivel. În Liga 1 este un nivel mai bun de joc, iar ca junior ai nevoie de personalitate, de tupeu pentru a-ți ajuta echipa și chiar a face diferența când se poate”, a adăugat fotbalistul de 21 de ani.

Despre cele două „aripi” sub vârstă a vorbit și Laszlo Balint. „Atât Tescan cât și Rusu cresc de la meci la meci, este normal să resimtă puțin impactul schimbării eșalonului, însă sunt pe drumul cel bun. Mă bucur de realizările lui Dragoș, e clar că îi vor da și mai mare încredere și-mi pare puțin rău pentru Denis, căci ar fi meritat și el un gol astăzi pentru felul cum a jucat și apărut în fața porții adverse. Dar, asta nu înseamnă că data viitoare va mai greși execuția tehnică, trebuie să învețe și din greșeli”, a punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

La Sibiu, UTA a aliniat doar trei juniori, pe cei doi titulari, Rusu și Tescan, în timp ce Vulturar a intrat pe teren în minutul 85. Ivan se accidentase și el joi, Moldovan e la lot, iar situația infectaților cu coronavirus e deja binecunoscută.

3 comentarii

  1. Pe Tescan îl remarcam la B alaturi de Haita și încă vreo doi. Remarcam și ne întristam la evoluțiile modeste ale lui Miculescu Ne bucuram pentru Hrezdac și Isac ,zbor frânt de virus . Surpriza cu multă răbdare ,o vedem in juniorul-recrut , Vulturar Ne bucura acordarea de minute ,care pentru el au valoare de meciuri întregi Vârstă îl obligă să vadă atmosfera , intensitatea ,și chiar duritatea elitei . El e UTA de mâine cu bonus in actualitate ! BAFTA. !!

    0
    0
  2. Mmmda….Ma bucura aceasta concurenta…asa cum puncteaza @Ionescu Gavrila,ne uitam sezonul trecut cu jind la un Haita si Tescan….si il urmaresc de mult timp si pe acest copil Rusu,de la Lipova…Dezinvolt,fara trac….Degajat…Emotii are,garantat…normal sa aiba…
    Le va fi greu lui Miculescu,Isac,Hrezdac,Oroian sa revina in lot si nu neaparat din cauza virusului,ci ca acum exista alternative U 21 interesante in alcatuirea lotului,incepand cu Moldovan….Deci…????
    Doar in pielea lui Mister Balint nu as vrea sa fiu….sub nici o forma….

    0
    0
    1. Foarte greu vor prinde vreun meci in prima ligă..in plus dacă e adevarat că acest virus afectează iremediabil plamânii si capacitatea de a mai functiona 100%, cred că juniorii vor ramane in urmă, mai ales Miculescu, care a avut o formă mai gravă a bolii.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button