Gloria LT Cermei

Junii Cermeiului respectă competiția KO și…fotbalul! Moisă: „Să avem foame de rezultate, profitând și de vigoarea ce ți-o dă tinerețea”





Fără doar și poate, Gloria Lunca Teuz Cermei a devenit cea mai tânără echipă la nivelul seriei a 8-a a Ligii a 3-a. La 25 de ani, Dani Bulza e veteranul „sămădăilor”, care se bazează în special pe două generații 1998, respectiv 2001, cu fotbaliiști crescuți sau trecuți pe la UTA. Până la urmă și acest sânge proaspăt a făcut diferența în disputa de Cupă, de la Timișoara, în fața unei echipe ACS ce a avut și jucători care nu se puteau simți prea bine la peste 30 de grade Celsius, timp de 120 de minute pe teren, ca Daminuță, Rosenblum, Bilia sau Călin.

Cermeiul are meritul de a fi revenit de la 0-2, iar golurile egalizării, semnate L. Bodri și Salka de la marginea careului, merită un premiu de frumusețe. Scorul după loteria penalty-urilor arăta 6-4 pentru Gloria. „Antrenând acești băieți tineri și foarte tineri, nu am cum să intru în vestiar și să fac nu știu ce strategii, ci doar să încerc să le implementez o mentalitate de câștigători. Le spun mereu că trebuie să luptăm mereu pentru fiecare minge, să avem foame de rezultate, să ne bucurăm de fotbal și profităm de vigoarea ce ți-o dă tinerețea și să alergăm mai mult decât adversarii. E clar că doar prin sudoare și implicare până la sacrificiu ne vom putea bucura de victorii, așa cum s-a întâmplat și astăzi. Nu era deloc simplu să revenim la primul meci de la 0-2, pe un teren străin, în fața unei echipe ce avut în componență și fotbaliști care au evoluat în Liga 1, dar am reușit și-i felicit pe băieți. Sigur că ideal era să încheiem conturile în 90 de minute, căci la acest nivel, fără condiții deosebite de refacere și sumplimente de efort, să joci două meciuri oficiale într-o săptămână nu e deloc indicat, darmite să mai adaugi 30 de minute…În fine, sperăm să ne refacem până la meciul de sâmbătă cu Lipova”, a spus Flavius Moisă după succesul la penalty-uri, 2-4, cu ACS Poli.

Antrenorul cermeianilor a făcut niște improvizații astăzi, utilizându-l pe Sabău în centrul defensivei și nu în stânga, pe Salka la „închidere” și nu fundaș central sau pe mijlocașul central Ciubotariu – vârf. „În afara lui Ivan (n.a. Ciobotariu), care nu a prea mai jucat acolo, în față, dar s-a descurcat bine prin intrarea în destule combinații cu colegii săi, ceilalți doi am mai jucat unde i-am folosit azi. E adevărat, Salka a evoluat apărător în ultimii ani la 2001, dar el cariera pe teren mare și-a început-o la mijloc. Iar fizicul îi permite lui Sabău să joace și în centru. Dincolo de aspectele legate de aspectul tactic, mă bucur că pe faza ofensivă, de progresie, am jucat destul de bine. De altfel, golurile au venit după astfel de faze, însă, pe de altă parte, nu pot uita că am cam dormit la golurile lor, în special la cel cu numărul doi. E clar că mai avem mult de lucru, dar asta vom face. Până la urmă, suntem cu toții la Liga 3-a să creștem împreună, să pridem încredere și tupeu fotbalistic, să ne modelăm ca fotbaliști într-o competiție importantă de seniori”, a adăugat tânărul antrenor al „sămădăilor”.

Cermeianii au fost aproape de a comite o eroare prin efectuarea și celei de-a șasea înlocuiri, lucru nepermis de regulament. „Organizatorul nostru de competiții nu a mai luat în calcul schimbarea de la pauză, când am decis să nu-l mai bag pe Mohaci căci era destul de nervos în condițiile în care avea deja un cartonaș galben. Așa că erau făcute doar patru foi de înlcuire, bine că ne-am dat seama la timp, căci era păcat pierdem acest meci. Nu neapărat că avem noi nu știu ce obiectiv în Cupă, dar, așa cum am spus, trebuie să ne propunem să creștem în mentalitate și doar câștigăm puncte și meciuri vom reuși asta”, a încheiat Moisă.

Cermeiul e implicată și în primul derby arădean al sezonului de Liga 3-a, sâmbătă, de la ora 17, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic contra Lipovei.









2 comentarii

  1. Cuvintele ar fi de prisos..Felicitari Cermei!
    Sa nu mai spuneti ca nu exista obiective…pentru ca daca iti doresti putin,primesti putin…Cu cat doresti mai mult,nu este imposibil….
    Mult succes!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button